TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Praga V3S S3 / PKG - betatest / 1:32

Moderator: iconmaster

mory | 44
Name: Tomáš Morávek

Re: Praga V3S S3 / PKG - betatest / 1:32

Postby mory » 29 Jun 2023 13:46

Pekná práca Ondro, ako pri akejkovek vystrihovačke od akéhokoľvek vydavateľa...

Čo ma ale mrzí je že model má s predlohou spoločného veľmi málo, pričom autor tvrdí niečo iné. Na začiatok banalita ako dlžka vzduchojemov. V dobe keď sa začali vyrábať Praga V3S S3 tak sa dlhé vzduchojemy už na V3S nemontovali. Samotná korba je umiestnená príliš vzadu. Spodný rošt korby neodpovedá skutočnosti korby, ktorá sa montovala na V3S S3..

Kľudne ma tu zhejtujte, ale keď rovnaký meter tak pre všetkých. Pred nejakým časom sa tu realita vs model riešila pri každom druhom vydanom modely. Teraz sa vďaka sociálnym sietiam ospevuje kde čo, a na túto stránku modelárstva sa zabúda. Takto sa kvalitou modelov vraciame do čias abc, kde sme boli radi, že krabica pripomína približný tvar predlohy....

EDIT: Peťo ma predbehol a dokonca pridal ďalší podnet, ktorý som si ja osobne až tak nevšimol.
Martin1807 - určitě zajímavé poznámky i s vysvětlením všeobecně k V3S, ale osobně by mne zajímalo, zda ty znáš přímo toto konkrétní auto, že tak nevypadá a že nemá to či ono nebo je to na něm udělané tak či onak? Jen otázka pro zajímavost. Třeba osobně jsem se často setkal s připomínkou že na traktoru či jiném stroji to má být tak a tak, ale třeba já stavím modely přímo dle konkrétní předlohy se vším jak na stroji je a předpokládám, že toto udělal i pan Knotek u tohoto modelu V3S. :wink:

To Brzdič - krásná precizní práce, ostatně jako u každého modelu :victory: :victory:

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 29 Jun 2023 15:14

...dle konkrétní předlohy se vším jak na stroji je a předpokládám, že toto udělal i pan Knotek u tohoto modelu V3S.
Ahoj Tome. Nie som žiaden znalec V3Siek, skôr ma baví história obchodných spoločností za komoušov (hlavne v debatách, kde ich všemocne obhajujú), preto môj koment bol mierený práve na to, na čo narážaš, a teda že tento stroj nemohol byť robený z reálnej predlohy. Samozrejme som potom už aj čosi vedel o tatrováckej a pragováckej konštrukcii a oddelení výroby pre vojakov a civil. Preto som pevne presvedčený, že táto predloha reálna nemohla byť, keďže je to zlepenec starého podvozku asi zo skriňovej verzie, vojenskej kabíny a valníkovej nadstavby. Taký bohatý a "výstavný" podnik, akým bol DP Brno, si neskladal svoje mašiny niekde v dielni a neprestriekaval vyradené vojenčiny, ale mal zákazkové vozidlá priamo z linky. A teda určite tam nemohol byť poklop s prielezom na kabíne, ani dlhé vzduchojemy, ani zadné svetlá, ani iné detaily. Takže ak tvrdí, že to bolo z reálnej predlohy, tak klame.

Ale opakujem, Ondro odviedol krásnu prácu pri bete, tomu sa nedá vytknúť, pripomienky idú na vrub autora.
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

martin1807 | 32
2K+
Name: Martin Bilý

Postby martin1807 » 29 Jun 2023 17:49

Martin1807 - určitě zajímavé poznámky i s vysvětlením všeobecně k V3S, ale osobně by mne zajímalo, zda ty znáš přímo toto konkrétní auto, že tak nevypadá a že nemá to či ono nebo je to na něm udělané tak či onak? Jen otázka pro zajímavost. Třeba osobně jsem se často setkal s připomínkou že na traktoru či jiném stroji to má být tak a tak, ale třeba já stavím modely přímo dle konkrétní předlohy se vším jak na stroji je a předpokládám, že toto udělal i pan Knotek u tohoto modelu V3S. :wink:
Tým, že je auto označené vo farbách DP Brno, sa dá dosť vecí dohľad na internete. Napríklad aj taký zoznam vozidiel Praga V3S v evidencii Dopravného podniku. (https://www.bmhd.cz/evidence-dpmb/vozp. ... 3S&typ=V3S)

Sú tam uvedené Ečv aj roky výroby. Ani jedno z uvedených evidenčných čísel neodpovedá tomu, čo je na modely.

Druhý bod, na ktorý som narážal je dĺžka vzduchojemu. Najstaršie vozidlo vo vozovom parku DP Brno je z roku 1969. Podľa dostupných informácii sa na krátky vzduchojemy prešlo v roku 1959.

Ok, predpokladajme, že takéto auto mohlo existovať, určite nie vo farbách DP Brno.
Na stole:
Naposledy dokončené: Praga S5T-3 ORKAN, Tatra 815 S1
Galéria

Martin1807

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 29 Jun 2023 20:01

Tak vzduchojem si můžeš Martine zkrátit, to mi příjde jako nejmenší problém. :wink:

Ty evidenční čísla ti jsou k ničemu, pokud to nemáš nafocené, nic se z toho nedozvíš.

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”