Martin1807 - určitě zajímavé poznámky i s vysvětlením všeobecně k V3S, ale osobně by mne zajímalo, zda ty znáš přímo toto konkrétní auto, že tak nevypadá a že nemá to či ono nebo je to na něm udělané tak či onak? Jen otázka pro zajímavost. Třeba osobně jsem se často setkal s připomínkou že na traktoru či jiném stroji to má být tak a tak, ale třeba já stavím modely přímo dle konkrétní předlohy se vším jak na stroji je a předpokládám, že toto udělal i pan Knotek u tohoto modelu V3S.Pekná práca Ondro, ako pri akejkovek vystrihovačke od akéhokoľvek vydavateľa...
Čo ma ale mrzí je že model má s predlohou spoločného veľmi málo, pričom autor tvrdí niečo iné. Na začiatok banalita ako dlžka vzduchojemov. V dobe keď sa začali vyrábať Praga V3S S3 tak sa dlhé vzduchojemy už na V3S nemontovali. Samotná korba je umiestnená príliš vzadu. Spodný rošt korby neodpovedá skutočnosti korby, ktorá sa montovala na V3S S3..
Kľudne ma tu zhejtujte, ale keď rovnaký meter tak pre všetkých. Pred nejakým časom sa tu realita vs model riešila pri každom druhom vydanom modely. Teraz sa vďaka sociálnym sietiam ospevuje kde čo, a na túto stránku modelárstva sa zabúda. Takto sa kvalitou modelov vraciame do čias abc, kde sme boli radi, že krabica pripomína približný tvar predlohy....
EDIT: Peťo ma predbehol a dokonca pridal ďalší podnet, ktorý som si ja osobne až tak nevšimol.
To Brzdič - krásná precizní práce, ostatně jako u každého modelu