TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

T-55A /GPM/ 1:25

Moderator: Oliver

Oliver | 32
2K+

Re: T-55A /GPM/ 1:25

Postby Oliver » 26 Sep 2016 18:29

A vieš mi aj povedať, ktoré z tých svetiel máš konkrétne na mysli? :haha:
Tie otvory .. sú dosť nešťastne riešené. Neviem či to len na mojej vystrihovačke (spôsobené mnou) alebo na všetkých, ale tak ako sú sú najviac ako vystrihovačka umožňovala. Veľké zmeny som tam nerobil ..
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 26 Sep 2016 20:00

V tom surfaceri je to lahodka pre modelara :wink:
Na celý model, vrátane vecí na korbu som minul takmer jednu 180 ml plechovku (ešte veľmi málo mi v nej ostalo). Neviem či je to veľa alebo málo ..
Neni to vela ani malo, na aute s takym mnozstvom plnica nastriekas jeden panel :haha: Tu si zrejme dve tretiny vystriekal do vzduchu, takze v poho. V tomto je lepsi surf do airbrushu, ze vies regulovat a teda efektivnejsie vyuzivat to mnozstvo...

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 26 Sep 2016 20:40

Neni to vela ani malo, na aute s takym mnozstvom plnica nastriekas jeden panel :haha: Tu si zrejme dve tretiny vystriekal do vzduchu, takze v poho. V tomto je lepsi surf do airbrushu, ze vies regulovat a teda efektivnejsie vyuzivat to mnozstvo...
Či málo alebo veľa .. skôr som to porovnával s plastikovými modelmi. Potom mi ale napadlo, že mierka 1/72 potažmo 1/35, či 1/48 sa asi veľkosťou povrchu nemôže rovnať tanku v 1/25. Tým chcem povedať, že v konečnom súčte ide o väčšiu plochu.
No ale ako som spomínal, bola to moja prvá skúsenosť. Určite by som rád niekedy vyskúšal aj ďalšie možnosti, napríklad ten surf. :big smile:
Oliver

GALLERY

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 26 Sep 2016 20:47

Ono s plastikovym by si to tazko porovnavaj aj v rovnakej mierke, plast nesaje ten surf ako papier..

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 28 Sep 2016 13:09

Ahoj

Myslel jsem to vpravo hned za kanónem. :)

Ten tvar přední části věže je špatně na modelu, není to tvoje chyba.

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 01 Oct 2016 22:17

To Brzdič: V skutočnosti to vypadá lepšie ako na fotke. Tá model malinko skresluje. A žiaľ, s vežou už teraz neviem nič spraviť..
Report
Aktuálny stav:

Model som prebrúsil brúsnym papierom. Snažil som sa ísť všade kde sa dalo, kde som sa dostal a kde bolo treba. Povrch je momentálne hladký a pripravený na farbu. Na fotke to nie je moc vidieť, preto som pridal ďalšie dve (kolies a spredu tanku), kde si môžete všimnúť obrúsený primer. Nabudúce sa pomaly vrhnem na samotné striekanie ..
Oliver

GALLERY

mimapnd | --
Fordsonman
Name: M.

Postby mimapnd » 01 Oct 2016 22:23

ockaj kus, teraz ked si to prebrusil do hladka, nemal by si t nahodou este raz strienut primerom(zakladom)? tam kde si to zbusil a presvita ti origo model ti to nemusi rovnako sadnut/vsiaknut farbu a potom ti budu svietit iste zbrusene casti... pri primeri/surfaceri/zakladovke, co kolko inych mien to ma, sa musis uistit, ze vsetko je rovnakej farby aj po prebruseni, cize, v tvojom podani, v sedj, inak si "rikas vo pruser".

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 01 Oct 2016 23:06

ockaj kus, teraz ked si to prebrusil do hladka, nemal by si t nahodou este raz strienut primerom(zakladom)? tam kde si to zbusil a presvita ti origo model ti to nemusi rovnako sadnut/vsiaknut farbu a potom ti budu svietit iste zbrusene casti... pri primeri/surfaceri/zakladovke, co kolko inych mien to ma, sa musis uistit, ze vsetko je rovnakej farby aj po prebruseni, cize, v tvojom podani, v sedj, inak si "rikas vo pruser".
Na niektorých miestach mi neostával rovný povrch. Pri pohybe prstom som cítil nerovnosti, takú krupičku. Tak som to všetko obrúsil kde bolo treba. Keďže sa chystám pod zelenú farbu dať aj šedý základ, nemal by som mať problémy s presvitaním farby. Teda aspoň tak rátam, tak uvažujem.
Ináč .. to len fotky skreslujú, ten primer je biely, nie šedý.
Oliver

GALLERY

mimapnd | --
Fordsonman
Name: M.

Postby mimapnd » 01 Oct 2016 23:18

sedy ci ,biely, podklad ma byt vsade rovnaky, nemali by ti nic presvitat. preto ked striekam podklad/primer/surfacer, tak najprv lem tak zlahka, potom prebrusim, a suchnem na to dalsiu vrstvu, tiez taku jemnejsiu, necham preschnut, kuknem ci vsetk oje poriadne prebrusene a potom poslednu detailnu vrstvu kde hlavne prebrusovane casti sa zafarbia.
kazdy ma ale samozrejme iny sposob. model mas velmi pekny, tak nech je este krajsi po nastriekani. tesim sa na pokracovanie.

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 01 Oct 2016 23:56

sedy ci ,biely, podklad ma byt vsade rovnaky, nemali by ti nic presvitat. preto ked striekam podklad/primer/surfacer, tak najprv lem tak zlahka, potom prebrusim, a suchnem na to dalsiu vrstvu, tiez taku jemnejsiu, necham preschnut, kuknem ci vsetk oje poriadne prebrusene a potom poslednu detailnu vrstvu kde hlavne prebrusovane casti sa zafarbia.
kazdy ma ale samozrejme iny sposob. model mas velmi pekny, tak nech je este krajsi po nastriekani. tesim sa na pokracovanie.
Je dobré poznať viac spôsobov ako na to. Ja skúsim ten môj a potom uvidím, ale myslím, že to bude fajn. :big smile:
Oliver

GALLERY

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”