Už sa to pomaly dostáva do fázy, kedy aj ja chcem mať model už za sebou a hotový.S tou vodolepkou by som tiez tipoval na nedostatocne leskly podklad, ale ked vravis ze si to daval na leskly lak, potom je to zvlastne - hlavne ta struktura. Bolo to riadne preschnute?
Inac podla mna jemnou vrstvou matneho laku sa to uplne nestrati a stale bude vystupovat ten dekal. Hrubsia vrstva a prebrusenie/prelestenie by zjemnilo tie prechody.
Vyschnuté to bolo určite poriadne. Skúsil som aj matný lak ešte raz, ale stále s neuspokojivým výsledkom. Tak isto som skúsil prebrúsiť mokrou cestou brúsnym papierom zrnitosti 3000 ten dekál s lesklým lakom, ale tak isto bez úspechu. Prechody sa síce zjemnili, ale celý tvar je stále viditeľný.
Preto si myslím, že teda je to ako píše Ondro:
Má skrátka hrubú vrstvu laku a neviem ako to odstrániť, resp. či to vôbec ide. Vodička mi tu asi žiadna nepomôže. Ešte je jedna možnosť a síce .. idem vyskúšať, či sa nedá tá vrchná vrstva odlupnúť po aplikácii aby dekál ostal na povrchu.S těma obtiskama těžko řict. Já používám obtiskové vodičky od Agamy, stojí tak 2,5 eura. Ono je možné že ty obtisky jsou vytištěné na papíře který má tlustou tu vrstvu laku a s tím se asi úplně nedá moc co dělat. Já bych ty obtisky asi i tak použil, jinou možnost asi nemáš a jen bych je vícekrát přelakoval.
Ináč v obálke s modelom je jedna strana venovaná aj fotkám prefarbovaného modelu, na ktorom (pravdepodobne z rovnakých dôvodov ako tu teraz riešim) nie sú žiadne dekály. Len tie vygravírované tabuľky. Takže ak to inak nepôjde nedám ich tam ani ja (pravdepodobne).