TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

ROYAL CAROLINE 1749 /DORIS/ 1:40

Moderator: Fito

DORIS | --
Name: Doris

Re: ROYAL CAROLINE 1749 /DORIS/ 1:40

Postby DORIS » 15 Jan 2013 13:53

Srdečně děkuji za pochvalu, Milane, moc si jí vážím a těší mne, že se Ti má práce líbí.
Sochařská výzdoba levoboku je téměř dokončena, takto vypadá RC na denním světle v reálných barvách:
Image
Image

ImageImageImageImage

Paluba na přídi je již připravena k realizaci povrchové úpravy, plaňky budou kopírovat tvar boků případně provedu hákování. Na pravoboku jsem doladila ozdobné lišty a přidala schůdky. Nyní se začne osazovat výzdoba.

Image
Image

ImageImageImage

Image
Doris

DORIS | --

Postby DORIS » 15 Jan 2013 13:59

Oblíbená práce na RC pokračuje... Nazdobila jsem galerii na pravoboku; po tréningu na levé straně bylo modelování sošek už jednodušší. :P

Image Image
ImageImageImageImageImage

Vyrobila jsem zadní palubu, kde ještě musím vyříznout otvor pro světlík a vše obložit "dřevem". Přináším i pár fotek na denním světle, jak vypadá má včerejší práce.
Image Image
Doris

DORIS | --

Postby DORIS » 15 Jan 2013 14:00

Povrchová úprava na zbývajících palubách je dokončena, snažila jsem se plaňky přizpůsobit tak, aby kopírovaly tvar boků, a zároveň jsem naznačila hákování v místech, kde se plaňky už příliš zužovaly. Následně jsem udělala imitaci dřevěných kolíků v místech, kde jsou pod palubami příčné trámy/nosníky a vše završila patinou + washem. Zatím ještě chybí pažení v zadní části trupu, ale to budu moci realizovat, až bude paluba pevně přilepená na svém místě.

Image
Image
ImageImageImageImage

Díky uzavření zadní kajuty má osvětlení konečně ideální rozptyl, jaký jsem očekávala. Detaily v interiéru budou krásně viditelné přes relativně velká okna, takže se na tom budu moci vydovádět a vymodelovat krom nábytku i mnoho různých předmětů... Co nevidět napojím poslední okruh (trojici luceren na zádi) a bude to kompletní. :victory:

Image

ImageImage
Doris

Jano 100 | 56
Pán plachetníc
Name: Jano

Postby Jano 100 » 15 Jan 2013 18:55

Tu sa chodím inšpirovať a kochať..... :still dreaming:

Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe

DORIS | --

Postby DORIS » 24 Jan 2013 11:36

To mne moc těší, Jano. Musí Ti říci, že je to vzájemné, protože já zase chodím ráda k Tobě. :victory:

Po troškách pracuji na dalších soškách a pravobok se od zádě začíná zaplňovat. Mizerné počasí mi trochu komplikuje práci, protože vše musím dělat pod umělým osvětlením.
Image
ImageImageImageImage

Opět malý pokrok s výzdobou, byť modelování sošek obnáší spoustu hodin jemné a trpělivé práce..... Ale co, kdo si hraje, nezlobí.... :)
Image
Image
ImageImageImageImage

Výzdoba na pravoboku RC se opět posunula o několik centimetrů k přídi; pokud se zadaří, do konce ledna pravobok dokončím.
ImageImageImageImage
Před patinováním:
ImageImageImageImage

Image Image
Doris

DORIS | --

Postby DORIS » 24 Jan 2013 11:53

Skoro celá zadní část výzdoby na pravoboku je již dokončena, chybí už jen jedna soška. Dál budu pokračovat na přídi; střední pasáž si nechávám na konec.

Image

Image
ImageImage
Image
Doris

eduardo | --
Name: Eduard

Postby eduardo » 24 Jan 2013 21:26

Ahoj Doris, na tvoju prácu sa neviem vynadívať, krása, nádhera, neskutočné :jawbone: :dribble: :eyes droped:

DORIS | --

Postby DORIS » 18 Feb 2013 18:44

Ahojky Eduardo a díky moc za pochvalu!
Dokončila jsem výzdobu na pravoboku a nyní pokračuji na přídi.

Image
ImageImageImageImageImageImageImageImageImage

Image

Image

Image
Image
ImageImageImageImageImageImage
Image
Doris

DORIS | --

Postby DORIS » 18 Feb 2013 18:49

Přikládám fotodokumentaci, jak se upravuje povrch papírových dílů pomocí fólií, aby to pak vypadalo jako dřevo. Komplikovanější tvar lišt na přídi vyžadoval vydatné zahřívání, proto jsou na jedné fotce fólie poměrně zvlněné, nicméně jen tak mohou dobře přilnout k podkladu.
Lišty jsou zatím bez ozdobného lemování a retuší, nyní jdu na zábradlí.

ImageImage
ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
ImageImageImage

ImageImage
Doris

DORIS | --

Postby DORIS » 18 Feb 2013 18:55

Tak, a začala jsem zdobit příď; soška královny už sedí na vrcholku klounu, ještě ji vymodeluji dva andílky, kteří drží korunu. Sousoší je odlišně vyobrazené v Anatomy i na Chapmanovu plánu, takže udělám kompromis, vzhledem k tomu, že asi nikdo němá přesnou fotku předlohy....
ImageImageImageImageImageImageImageImageImage
Image

A zde je sousoší na přídi již dokončeno. I přes komplikovanější tvar a pozice figurek se nakonec setkaly natažené ruce andílků ve správném místě a nad hlavou královny drží majestátnou korunu. Právě s výrobou královské koruny jsem si dlouho lámala hlavu, jak to nejlíp vyřešit, až nakonec přišel na řadu nápad s papírovými dílky, které jsem nazdobila vymodelovanými ornamenty z moduritu. Zatím je výzdoba bez retušování, pár drobností ještě musím opravit.

Takto čekali andílci na korunu:
Image
Image
A tady už se dočkali....
ImageImageImage
Image

Něco málo z výroby koruny:
ImageImage
Doris

Return to “Námorná technika // Watercrafts”