TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Hawker Tempest Mk.V /Halinski/ 1:33

Moderators: Trak-Tor, Jolaus

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Re: Hawker Tempest Mk.V /Halinski/ 1:33

Postby HlavaXXII » 13 Nov 2013 13:44

To vieš, model bol zlepený na 99% už pred 3 týždňami, takže tempo je také hlavovské :wink:
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

laki | 47
Name: laki

Postby laki » 13 Nov 2013 15:03

vynikajuce pane :victory:

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 13 Nov 2013 15:14

Ešte sa mám čo učiť, majster.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

Pepo | --
Name: Pepo

Postby Pepo » 13 Nov 2013 16:40

Uzasne, ako zive. Chcelo by to nejaku figurku v mierke, aby si bolo mozne predstavit aka to bola obluda na ktorej lietali 20 rocni chlapci. Ktovie ako by sa s tym popasovala dnesna mladez.

majos | 51
Name: Marian

Postby majos » 13 Nov 2013 20:57

Zdar,

Not too shabby....

Ale, ja dam zase ale. Ale nie na margo stavby, bo to sa neda. Ale ja bych uvazoval nad zaprasenim kolies a spodku a tiez nejake coudy z tych hadic za vrtulov :) .
Ako Ta vsak poznam, tak to nebudes prerabat, aj tak dobre. Takze posedenie pred vianocami by bolo idelane u vas, nech to vidime nazivo.

Ozaj a dik za tu foto, aj ked mam komplet monografiu tak podkladov nie je nikdy dost.

Inac, to bola ta prva verzia modelu? Ja mam asi druhu bo mam aj vztlaky z druhej strany vo farbe (aspon sa mi zda), a mam moznost dvoch (rovnakych) markingov dvoch pilotov. Aspon mam chladic na trening...
Som zvedavy na dalsi vyber,
M
Zilinsky primat(or) v starej forme. Aj Anicka z Cadecky:)
https://www.youtube.com/watch?v=MaR3eZJEQIs
A dalsi Janko:
https://www.youtube.com/watch?v=BBbQbMWQF1o

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Postby sony » 13 Nov 2013 21:00

moooooc dobrá práca... teším sa na zajtra a na viacej záberov :P
potom sa aj rozkeciam
Papierový člen plastikového klubu

mato_kolo | 43
Name: martin kolodzejcik

Postby mato_kolo » 14 Nov 2013 01:20

Majster Hlava.... paradne to mas! gratulujem k dokonceniu:)
Práve na stole - P50, uz hotovo - Galéria Mato kolo
Colossians 3:23-24 Whatever my hands find to do, I work at it with all my heart, as working for the Lord, Jesus Christ...

HlavaXXII | 50
Majster - Kráľ lietadiel
Name: Marek

Postby HlavaXXII » 20 Nov 2013 11:00

No tak to trvalo trošku dlhšie, než som predpokladal. Svokrovi sa podarilo urvať mi pravú podvozkovú nohu a mne sa nejak nechcelo do opravy. Ani to počasie za veľa nestojí...Ale tak niečo som pofotil :wink:
K samotnému modelu môžem povedať len toľko, že sa jedná o veľmi presný model, na niektorých miestach až zbytočne zdetailizovaný. Treba trošku pribrúsiť tú prednú kostru a kostru okolo chladiča, aby to sadlo tak ako to má (teda za predpokladu, že nemáte lasery). Skoro som zabudol. Najväčším problémom je podvozok, ktorý je kvôli konštrukcii a zhody s originálom dosť labilný, aj keď som použl sekunďáku viac než dosť. A urobiť podvozok tak, aby mal správnu geometriu je pri pomerne ťažkom (hmotnostne) modeli nadľudský výkon. Teda aspoň u mňa..
Model, ktorý sa mi podarilo dať dokopy má dve tváre....závisí od dopadu svetla. Raz je to fajn, inokedy by o to človek neoprel bicykel :wink: Najviac ma mrzí, že sa mi prepadla obšívka na pravom krídle. A ešte som nebol celkom dôsledný pri lepení chladiča, čo malo za následok, že mi tam vznikla medzera, ktorú som musel kus zaplátať (čo vidno na fotke) Keďže ostatným staviteľom to vyšlo úplne super, tak upozorňujem, aby ste vnútro chladiča naozaj poriadne dotlačili k rebrám :victory:
Myslím, že toto je moja najrýchlejšia stavba, kde sa mi skoro do roka podarilo dotiahnuť to do konca. Halinského som robil po prvýkrát a som vcelku rád, že som to dal dokopy. Musím si oddýchnuť pri niečom jednoduchšom :wink:
Samotná stavba mi však ukázala, že mám ešte medzery hlavne v tvarovaní a lepení veľkých plôch a hlavne musím prísť na to, ako si nezašpiniť počas stavby model od potiacich sa rúk. Už som prišiel na to, že keď poumývam riady, tak je to celkom fajn...ale nemôžem to robiť pred každou stavbou, nie? :haha:
Ďakujem všetkým za pozornosť a podporu a na záver nejaké fotky. Nechal som sa ukecať majosom a trošku som to oprášil...asi nie celkom najlepšie.
A ešte by som upriamil pozornosť na kolesá..hlavne na nástrek pneumatík, kde oviedol Fito dobrú robotu a týmto ho menujem za svojho osobného kolesára a bude mi striekať všetky kolesá. Dodacia lehota je síce ftiovská, ale poteší :wink:

P.S. pepo sorry, figúrku nemám... :wink:

Iste sa budete chcieť spýtať, čo bude nabudúce, takže prezradím, že mám v pláne najprv sa ponoriť pod hladinu a potom plávať na hladine. Ale ako sa poznám tak medzitým určite vyletím aj do vzduchu. Kostlivcov je v skrini dosť.
Pri ďalšom reporte sa teší

HlavaXXII
Q: nemozem spravit len tak zeby dobre bulo...musi byt najlepsi

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 20 Nov 2013 11:09

Tak teda gratulujem! Máš to parádne. A tá rýchlosť... :)
Nech sa darí aj ďalej!
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

Jolaus | 47
Name: Martin

Postby Jolaus » 20 Nov 2013 11:10

Ahoj.
Nemám slov :jawbone: :dribble: . Krásne lietadlo a ešte krajšie zlepené. Tebe gratulujem a ja sa idem hanbiť do kúta.
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.

Return to “Letecká technika // Aircrafts”