TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Pomoc

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: Pomoc

Postby toudi_sk » 22 Nov 2016 22:28

ja som také kedysi jozkinovi kupoval, 75W a mali svietiť údajne ako 100W, ale na klasickú 100W žiarovku sa nechytali
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

maaaslo | 45
Name: pavol

Postby maaaslo » 22 Nov 2016 23:02

Ehm... a co by si cakal z kauflandu?

terenkoza | --
2K+
Name: marek

Postby terenkoza » 22 Nov 2016 23:28

posledny kus treti som skusil vsade. strasne sa to hrialo a preblikavalo to. potom sa to uz nerozsvietilo. ine ziarovky idu - klasika, tie pokrutene one aj ledky... ale no jaky som vytoceny :death: este ze som kupil len 3ks a nie tak ako zvyknem....
Ehm... a co by si cakal z kauflandu?
PHILIPS !!! maju tam aj nieco ich, ale to som nechcel.
T.E.R.E.N.K.O.Z.A. : Těžkotonážní Efektivní Rychlý Elektronický Náhodně Kráčející Obrovský Zabíjecí Automat

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 23 Nov 2016 00:32

mohla im celá krabica padnúť na zem, to potom žiarovky odchádzali jak na bežiacom páse, henten philips je poľský?

sú chvíle, keď je platenie D.A.S. celkom dobrá voľba, samozrejme, musíš mať odložené bločky, nabudúce budeš vedieť :wink:
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 24 Nov 2016 23:34

máte niekto skúsenosti s (asi) 3-komorovými plastovými oknami prosím?

údajne sa po čase (teraz majú asi 10-15r) niektoré (myslím, že na severnej strane) začali v zime rosiť, ale po celej ploche a to tak, že voda tečie až na parapet, je možné, že by stratili izolačnú schopnosť?

ak áno, dá sa to nejako zmerať, alebo zistiť nejakou "normálnou" metódou, alebo fintou?

je to rodinný dom a údajne vetrajú dosť a majú tam okolo 21°C
Som narazil na clanok ohladom tejto temy:
https://www.mt-nabytok.sk/tipy-a-triky/ ... evinne.htm

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 24 Nov 2016 23:54

dík, týmto som ju zaúkoloval tiež, mali by mať v okenných rámoch škáry mikrovetrania, vraj to majú všetky okná, aby sa neudusili, mali by skontrolovať, či ich nemajú pripchaté, prvé plastové okná škáry nemali a starý ľudia sa v bytoch zadusili, lebo nebol žiaden prievan a predsa nebudú vetrať, lebo veď náklady na kúrenie

oni vraj síce vetrajú, ale majú nastavené 21°C, no to je pri termostate, v izbách majú určite menej

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 24 Nov 2016 23:57

A ako sa tam pise, v najchladnejsej miestosti sa ta vlhkost skondenzuje - aj preto je vhodne mat termostat na takom mieste...

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 25 Nov 2016 00:33

tak ten barák má 220 m2, to je trochen veľké a keď nemajú nútený obeh vzduchu... správne umiestniť termostat je naozaj veľká veda

v noci, keď k nim prídu do spálne decká, tak ráno majú fest mokré okná, ak im to nevetrá, tak je jasné, že to bude kondenzovať

navrhnem jej, nech skúsia dvihnúť teplotu, ale ten ich "studený odchov" má aj pozitívne stránky, decká neboli ešte poriadne choré
(10 a 6r) a to tam behajú bosé v krátkych rukávoch

Roman | 53
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 25 Nov 2016 16:59

napadlo ma: co tak skusist zmerat vlhkost vzduchu v izbe vlhkomerom. ked v izbe viaceri spia to dost nadychaju,vlhkost stupne.
pripadne si pozicat elektricky prenosny odvhlcovac vzduchu a stiahnut vlhkost vzduchu na nejakych25- 30%,pozret rano na kolko vystupila vlhkost.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 25 Nov 2016 18:54

kufrík s vlhkomer, teplomerom a anemometrom, čo som používal pri opravách klimatizácií má už mesiac doma, ale klasicky sa k tomu ešte nedostala, aby to zmerala, lebo to je problém, večer otvoriť kufor, po 10min zapnúť, pozrieť teplotu a vlhkosť, vypnúť a ráno to zase zapnúť a zmerať znova

:haha:

ak by som mal, tak jej požičiam aj infrakameru, že ako je na tom tepelná izolácia okien, ale nemám

Return to “Rest room // Rest Room”