p.s. v notebooku mi zatiaľ bez problémov fachčia jak kečup aj s pluginom tak aj Inkscape (v ňom upravujem hrúbku čiar jednotlivých dielov)
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Tatra 815 SPO /P. Kudrej + scratch/ 1:32
Moderator: iconmaster
Re: Tatra 815 SPO /P. Kudrej + scratch/ 1:32
Ja mám takisto kečup verziu 8 aj s pluginom Flattery a funguje to, len v počítači si musím zadať umiestnenie na disk D (ten mám nastavený ako dátový), pač pri ukladaní na zvyšné dva (systémový a zálohový) mi to robilo problém s následným nájdením uloženého súboru
a ešte jedna vec, po rozložení konkrétneho dielu naň klepnem pravým tlačidlom myšky, v ponuke vyberiem All Conected, následne možnosť Make Group, nakoniec klepnem v nástrojovej lište pluginu na export do svg-čka a zadám si kam sa to má uložiť (v názve súboru je dobré zadať koncovku .svg), snáď to pomôže

p.s. v notebooku mi zatiaľ bez problémov fachčia jak kečup aj s pluginom tak aj Inkscape (v ňom upravujem hrúbku čiar jednotlivých dielov)
Na stole: plno kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov
dík o_O kde nájdem označenie diskov v XP?
a to ukladáš/ exportuješ po jednom diely, alebo aj viac (koľko max.) naraz?
možnosť All Conected v ponuke nemám, iba Make Group a znova rozkladať 7×48 uholník ani omylom
ech, nič, ani jeden diel a bolo jedno, či bol ako Group, alebo Explode a či s príponou, alebo bez, ani na jeden disk sa to neuložilo
a to ukladáš/ exportuješ po jednom diely, alebo aj viac (koľko max.) naraz?
možnosť All Conected v ponuke nemám, iba Make Group a znova rozkladať 7×48 uholník ani omylom
ech, nič, ani jeden diel a bolo jedno, či bol ako Group, alebo Explode a či s príponou, alebo bez, ani na jeden disk sa to neuložilo
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Označenie diskov v XP-čku by sa malo objaviť po dvojitom klepnutí ľavým tlačidlom myšky na ikonku Tento počítač ( ja mám dva HDD disky, jeden označený ako dátový disk C a druhý rozdelený na dve sekcie D (dátový disk) a E (systémový disk), ale záleží to na konfigurácii konkrétneho počítača (počet pevných diskov, disketová a DVD mechanika) ako sú tie disky označené) Pokiaľ ide o kečup, tak tam by sa mala po klepnutí pravým tlačidlom na plochu dielu objaviť aj možnosť Select a v podmenu potom All Conected
Ja rozkladám väčšinou po jednom (záleží samozrejme aký veľký ten diel je aj od účelu použitia konkrétneho celku) 
ááá, jednoduchosť sama, ale díky moc, už to ide (ja mám všetky HDD označené Local), dôležité je (hoci aj kurzorom) označiť diel (diely),
pravým klikom Select->All Connected a Group, previedlo mi to aj všetky diely naraz, akurát textúra je o ničom, tú neprevedie, iba nejaké
vyblité farby, ale textúry vytiahol Pepakura Designer, tak to snáď nejako dám dohromady
pravým klikom Select->All Connected a Group, previedlo mi to aj všetky diely naraz, akurát textúra je o ničom, tú neprevedie, iba nejaké
vyblité farby, ale textúry vytiahol Pepakura Designer, tak to snáď nejako dám dohromady
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Niet za čo, ja som tiež maturoval kým som došiel na to v čom bol vtedy problém
len najväčšia sranda je terazky v tom že som už aj zabudol ako som chcel spraviť konštrukčne nástavbu tak aby to nebolo príliš komplikované na rozkladanie
(asik budem musieť zvoliť trochen iný postup ako bolo pôvodne zamýšľané
)
budem citovať klasika
jo a kopíruje sa celkom jednoducho, máš jedno koleso, obtiahneš ho kurzorom (celé vysvietiš),
zvolíš ten 4kríž na posun a keď to posúvaš, stlačíš Ctrl, toť vsjo
na CPM som kedysi dávno, keď som tam chodil, čítal jeden veľmi prínosný príspevok:Vidim ze kolesa mas, kabinu tiez... kym to dokreslis, a zacnes rozkladat, zabudnes ako si to konstrukcne myslel na zaciatku(osobna skusenost)
Miro
tesať do kameňa, do skálodporúčam vám viesť si denníček a písať si do neho všetko, čo zamýšľate na šmnikajde robiť, niet nič horšieho, ako keď po mesiaci vytiahnete model a neviete, čo ste to a prečo vtedy robili![]()
![]()
![]()
![]()
jo a kopíruje sa celkom jednoducho, máš jedno koleso, obtiahneš ho kurzorom (celé vysvietiš),
zvolíš ten 4kríž na posun a keď to posúvaš, stlačíš Ctrl, toť vsjo
To by ma už potom asi ozaj kleplo až by som si to začal niekam čmárať čo a kde mám kresliť
Nakoniec sa mi to nejak podarilo poriešiť a rozložiť aj vonkajší plášť nástavby (aj keď zatiaľ je bez bočných okien, zadného čela a predného okna ale dokresliť ich by už nemal byť taký problém, rovnako tak aj naznačenie strešných vetrákov a poklopu) takže okrem už spomínaných detailov mi ostáva doriešiť podlahu nástavby a interiéry kabíny aj nástavby

Trochen som sa dnes potrápil ale už mám dokreslené aj detaily nástavby vrátane okien, na dokončenie základu tatrabusu chýba dorobiť len podlahu nástavby a potom mi ostanú už iba intíky s detailami

Stavba testovacieho modelu sa môže začať, dnes sa mi podarilo dať do placatej podoby aj podlahu nástavby
Len dúfam že nebudem musieť opravovať prípadné nepresnosti v konštrukcii modelu
Na prípadné špekulácie ohľadne vydania uvediem len toľko že v tejto fáze stavby zatiaľ nebudem poskytovať šmikajdu v akejkoľvek podobe (elektronickej ani tlačenej), jedná sa o skúšobný test na vychytanie menších chýb a nepresností bez návodu a návodných kresieb, ďakujem za pochopenie

Tak mám zlepené prvé papierové diely a síce základ budúcej nástavby, zatiaľ to sedí ako má (drobné úpravy možno budú okolo zadných svetiel, tam mi to nesadlo celkom podľa návrhu) Uvidíme ako sa bude dariť ďalej