TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Tatra 815 SPO /P. Kudrej + scratch/ 1:32

Moderator: iconmaster

borog34 | 51
2K+
Name: Boris

Re: Tatra 815 SPO /P. Kudrej + scratch/ 1:32

Postby borog34 » 22 Oct 2014 19:47

Ja mám takisto kečup verziu 8 aj s pluginom Flattery a funguje to, len v počítači si musím zadať umiestnenie na disk D (ten mám nastavený ako dátový), pač pri ukladaní na zvyšné dva (systémový a zálohový) mi to robilo problém s následným nájdením uloženého súboru :bad smile: a ešte jedna vec, po rozložení konkrétneho dielu naň klepnem pravým tlačidlom myšky, v ponuke vyberiem All Conected, následne možnosť Make Group, nakoniec klepnem v nástrojovej lište pluginu na export do svg-čka a zadám si kam sa to má uložiť (v názve súboru je dobré zadať koncovku .svg), snáď to pomôže :wink: :)

p.s. v notebooku mi zatiaľ bez problémov fachčia jak kečup aj s pluginom tak aj Inkscape (v ňom upravujem hrúbku čiar jednotlivých dielov)
Na stole: plno kostlivcov
V príprave: zatiaľ nič
Pod stolom: plno bordelu
V koši: pár kostlivcov

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 22 Oct 2014 20:15

dík o_O kde nájdem označenie diskov v XP?

a to ukladáš/ exportuješ po jednom diely, alebo aj viac (koľko max.) naraz?
možnosť All Conected v ponuke nemám, iba Make Group a znova rozkladať 7×48 uholník ani omylom

ech, nič, ani jeden diel a bolo jedno, či bol ako Group, alebo Explode a či s príponou, alebo bez, ani na jeden disk sa to neuložilo
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

borog34 | 51
2K+

Postby borog34 » 22 Oct 2014 21:07

Označenie diskov v XP-čku by sa malo objaviť po dvojitom klepnutí ľavým tlačidlom myšky na ikonku Tento počítač ( ja mám dva HDD disky, jeden označený ako dátový disk C a druhý rozdelený na dve sekcie D (dátový disk) a E (systémový disk), ale záleží to na konfigurácii konkrétneho počítača (počet pevných diskov, disketová a DVD mechanika) ako sú tie disky označené) Pokiaľ ide o kečup, tak tam by sa mala po klepnutí pravým tlačidlom na plochu dielu objaviť aj možnosť Select a v podmenu potom All Conected :wink: Ja rozkladám väčšinou po jednom (záleží samozrejme aký veľký ten diel je aj od účelu použitia konkrétneho celku) :)

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 22 Oct 2014 22:53

ááá, jednoduchosť sama, ale díky moc, už to ide (ja mám všetky HDD označené Local), dôležité je (hoci aj kurzorom) označiť diel (diely),
pravým klikom Select->All Connected a Group, previedlo mi to aj všetky diely naraz, akurát textúra je o ničom, tú neprevedie, iba nejaké
vyblité farby, ale textúry vytiahol Pepakura Designer, tak to snáď nejako dám dohromady
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

borog34 | 51
2K+

Postby borog34 » 23 Oct 2014 07:28

Niet za čo, ja som tiež maturoval kým som došiel na to v čom bol vtedy problém :P :bad smile: len najväčšia sranda je terazky v tom že som už aj zabudol ako som chcel spraviť konštrukčne nástavbu tak aby to nebolo príliš komplikované na rozkladanie :haha: :beat plaster: (asik budem musieť zvoliť trochen iný postup ako bolo pôvodne zamýšľané :bad smile: )

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 23 Oct 2014 15:07

budem citovať klasika :girl:
Vidim ze kolesa mas, kabinu tiez... kym to dokreslis, a zacnes rozkladat, zabudnes ako si to konstrukcne myslel na zaciatku :) (osobna skusenost)

Miro
na CPM som kedysi dávno, keď som tam chodil, čítal jeden veľmi prínosný príspevok:
odporúčam vám viesť si denníček a písať si do neho všetko, čo zamýšľate na šmnikajde robiť, niet nič horšieho, ako keď po mesiaci vytiahnete model a neviete, čo ste to a prečo vtedy robili :D :D :D :beat plaster:
tesať do kameňa, do skál

jo a kopíruje sa celkom jednoducho, máš jedno koleso, obtiahneš ho kurzorom (celé vysvietiš),
zvolíš ten 4kríž na posun a keď to posúvaš, stlačíš Ctrl, toť vsjo ;)

borog34 | 51
2K+

Postby borog34 » 23 Oct 2014 21:25

To by ma už potom asi ozaj kleplo až by som si to začal niekam čmárať čo a kde mám kresliť :haha: :dhh: Nakoniec sa mi to nejak podarilo poriešiť a rozložiť aj vonkajší plášť nástavby (aj keď zatiaľ je bez bočných okien, zadného čela a predného okna ale dokresliť ich by už nemal byť taký problém, rovnako tak aj naznačenie strešných vetrákov a poklopu) takže okrem už spomínaných detailov mi ostáva doriešiť podlahu nástavby a interiéry kabíny aj nástavby

borog34 | 51
2K+

Postby borog34 » 24 Oct 2014 23:34

Trochen som sa dnes potrápil ale už mám dokreslené aj detaily nástavby vrátane okien, na dokončenie základu tatrabusu chýba dorobiť len podlahu nástavby a potom mi ostanú už iba intíky s detailami :victory:

borog34 | 51
2K+

Postby borog34 » 26 Oct 2014 11:01

Stavba testovacieho modelu sa môže začať, dnes sa mi podarilo dať do placatej podoby aj podlahu nástavby :P Len dúfam že nebudem musieť opravovať prípadné nepresnosti v konštrukcii modelu :bad smile: Na prípadné špekulácie ohľadne vydania uvediem len toľko že v tejto fáze stavby zatiaľ nebudem poskytovať šmikajdu v akejkoľvek podobe (elektronickej ani tlačenej), jedná sa o skúšobný test na vychytanie menších chýb a nepresností bez návodu a návodných kresieb, ďakujem za pochopenie :wink:

borog34 | 51
2K+

Postby borog34 » 26 Oct 2014 22:26

Tak mám zlepené prvé papierové diely a síce základ budúcej nástavby, zatiaľ to sedí ako má (drobné úpravy možno budú okolo zadných svetiel, tam mi to nesadlo celkom podľa návrhu) Uvidíme ako sa bude dariť ďalej :P :bad smile:

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”