TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Motorový vůz M 131 - Hurvínek /balu11/ 1:25 DOKONČENO

Moderators: Fito, Oliver

balu11 | --
Name: Milan Martinec

Re: Motorový vůz M 131 - Hurvínek /balu11/ 1:25

Postby balu11 » 28 Oct 2023 20:38

Hezký sváteční večer přátelé ostrého skalpelu a papírových šmykajd. Díky za slova chvály, to je to správné palivo do motoru snahy dál makat na tomto modelu. :big smile: Tak uběhlo několik dní a já konečně zaklopil střechou Hurvínka. Není co moc psát, ale přeci jen bych zmínil vytvoření okapničky, která lemuje přechod střechy a boku karoserie. Dlouho jsem přemýšlel jak to vypatlat. Nakonec jsem vzal papír 80 mg a lehce přehnul přec milimetrový karton. Papír jsem aretoval lepidlem cca 1 mm od okraje kartonu. Pak jsem to impregnoval vteřiňákem a poté jsem to opatrně seřízl skalpelem. Myslím, že to dopadlo docela dobře. Po nástřiku střechy jsem ji lehounce napatinoval abych rozbil jednolitost plochy. Bylo docela na přemýšlení jakou barvu zvolit, protože v technickém popisu motoráčku se píše, že to byla šedostříbrná barva, co tím chtěli říci jsem moc nepochopil, to by odpovídalo snad jen metalíze, což je ovšem nesmysl aby stříkali střechu metlou. Tak jsem to stříkl světle šedou a lehce napatinoval. Ta okapnička ještě bude stříknutá červenou až budu dělat komponenty obou čel karoserie. Viz poslední fotka. Tak ty fotky. :victory:

"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 29 Oct 2023 01:13

Ohľadne farby strechy: nemohla byť pôvodne natieraná asfaltohliníkovou farbou?

Každopádne pekne si porobil to lemovanie a takisto ten interiér predtým! Držím palce do finišu :victory:

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 29 Oct 2023 08:55

ahoj
model je super, ako skutocny. dedko pred cca 45 rokmi natieral strechu na garazi farbou aluna, drzala dost dlho, dnes sa uz pomaly odlupuje

balu11 | --

Postby balu11 » 29 Oct 2023 10:24

Ohľadne farby strechy: nemohla byť pôvodne natieraná asfaltohliníkovou farbou?

Každopádne pekne si porobil to lemovanie a takisto ten interiér predtým! Držím palce do finišu :victory:
Ahojky kamaráde. No, ona je to světle šedá. Já do toho kápl trošku stříbřenky a pak to lehce zapatinoval. Kdyby uvedli v tom technickém popisu odstín barvy a její číslo RAL, tak by nebylo co vcelku řešit. U jiných železničních vozidel tomu tak je a i toho Hurvínka je uvedená barva boků karoserie jako "ohnivá červená" a číslo barvy. Já to trochu napatinoval, abych trošku robil tu jednolitost a navíc, i když je to dneska mazlíček u různých železničních spolků, tak tu střechu zase až tak často nemyjí a spodek podvozku už opravdu jen sporadicky. Takhle to třeba vypadá u toho mazlíka zespoda.
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

balu11 | --

Postby balu11 » 29 Oct 2023 10:29

ahoj
model je super, ako skutocny. dedko pred cca 45 rokmi natieral strechu na garazi farbou aluna, drzala dost dlho, dnes sa uz pomaly odlupuje
Díky Romane. Tohle určitě nepoužívali, byla to klasická syntetika. Určitě byla podkladní základovka na bázi suříku, taková ta cihlově červená.

klint | --

Postby klint » 29 Oct 2023 19:23

No PANIE I CO TU PISAĆ :jawbone:

Tomasz | --
Name: Tomáš Wolanszký

Postby Tomasz » 29 Oct 2023 19:32

:big smile: klobúk dole vyzerá to úžasne

balu11 | --

Postby balu11 » 29 Oct 2023 20:27

:big smile: klobúk dole vyzerá to úžasne
Zdravím Tomáši. I jen nech na hlavě. Když jsem si projížděl Tvé vlákno s tou stavbou Němky, tak jsem si sedl na zadek. Naprosto famózní modelařina. Dokázal jsi, že stavění modelů z papíru lze posunout do neskutečných levelů. Já, když jsem stavěl tu svou Němku, tak jsem se taky snažil ji vymazlit, ale ty jsi to dal o další levely výše s tím detailováním modelu, hlavně když jsi se pustil do detailů vnitřku lokomotivy používané jako zdroj náhradních dílů. Takže Tvá slova uznání je pro mne čest, a ohromně mne potěšila. Dík. :big smile:

balu11 | --

Postby balu11 » 29 Oct 2023 20:32

No PANIE I CO TU PISAĆ :jawbone:
Cześć Klint, śledzę budowę twojej lokomotywy i jest to piękny modelarz. Szkoda, że niewiele osób buduje te bardzo złożone, ale piękne modele. :wink:

Saskardin | 52
Name: Martin

Postby Saskardin » 30 Oct 2023 12:03

Pecka, krásny vymazlený model to bude. Tieto nádhery podľa mňa majú byť niekde pod sklom v múzeu, kde si ich bude môcť pozrieť veľa ľudí. :big smile:
"Celý problém ľudstva je v tom, že hlupáci a fanatici sú si vždy istí sami sebou, a múdri ľudia plní pochybností." - Bertrand Russell

Na stole: London L.C.C. 106 (Occre), Kafemlejnek (A.Cupák)

Return to “Železničná technika // Railway”