Díky turovskí parťáci
Pred Vianocami som nakreslil väčšinu nadstavby a hlavne jej príslušenstva, aby som mal čo lepiť cez dovolenku. Aj som sa rozbehol, no veľa drobných dielikov málokedy pôsobí motivačne, tak aj moje tempo upadlo a len teraz som dolepil všetky časti zdvíhacieho čela.
Najprv som zlepil pomocný rám skrine. Nie je to príliš komplikovaný diel, akurát som sa snažil udržať geometriu v rovnie, aby sa neskrútila po dolepení priečnikov. Nechával som ho teda schnúť na rovnej podložke a zhora mierne zaťažené. Do rámu som sa rozhodol urobiť púzdra pre zapustenie držiakov blatníkov - takto by to mohlo byť pevnejšie, než len "na tupo" nalepiť z boku (hoci na Volve mi to držalo aj takto).
A ďalej som pokračoval už spomínaným zadným zdvíhacím čelom (typ Dhollandia DH-LM.15), ktoré chvíľu trvalo nakresliť. Hoci boli dostupné celkom dobré podklady, musel som preštudovať, ako to funguje a hlavne ako vyzerajú jej jednotlivé časti. Zvažoval som, či urobiť čelo funkčné aspoň z časti (sklopiteľné), no tie diely sú dosť krehké, neviem, či by to vydržalo manipuláciu a preto som tie diely zatiaľ ani neskladal dokopy..
Na prvých dvoch fotkách je základný rám čela - priečka, ktorá sa skrutkuje o rám auta. Ďalej sú to prvky mechanizmu a plošina samotná - na nej som ryhovaním naznačil spoje, keďže je to poskladané a zvárané z hliníkových profilov. Dole na prvej fotke sú hydraulické valce (manžety zatiaľ provizórne z drôtu, ktoré ešte môžem nahradiť, ak prídeme na ideálnu metódu
ich výroby), na druhej fotke potom zábrana proti podbehnutiu zo zadu - trojdielna, aby bol vytvorený priestor pre valce počas spustenia a na tretej fotke je skrinka, kde je umiestnený hydraulický agregát plošiny a ovládacia konzola. Na štvrtej fotke je ďalšia skrinka, tá ale už nepatri k plošine, neviem presne čo je v nej (žeby reťaze?) - Petopato možno prezradí.. A na poslednej fotke sú zakladacie kliny.
Okrem týchto častí nadstavby ešte mám skreslené zadné blatníky, bočné profily proti podbehnutiu a tiež základ skrine, takže týmito by som mal pokračovať.