TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Čo ma teší...

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: Čo ma teší...

Postby toudi_sk » 09 Jul 2023 08:27

Niekoho to už napadlo urobiť 3D tlačou :) :
https://motocykle.bazos.sk/inzerat/1519 ... ta-207.php
Super, takže to bude fungovať. :victory:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 10 Jul 2023 15:04

Mňa teší, že budúcoročnú Pohodu dali na neskorší termín (11-13.7.2024) a teda ak by bola (a ak nejaká vôbec bude) hvezdáreň okolo Cyrila a Metoda, ako vždy, tak sa mi to nebude nijako prekrývať :victory:
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 10 Jul 2023 16:32

njn a ja som blúdil po meste po obchádzkach, lebo kvôli Pohode uzavretá cesta :P
---
Kamarát dostal "geniálny" nápad, splavovať Moravu, tak po hvezdárni som išiel do Brna za ďalším dobrodružstvom...

Z Chekyho denníčka (viky je jeho žena v oranžovom tričku, Tína kamarátka spisovateľka v šedom tričku, Jindřich jej malý syn so šiltovkou)

Tak jsem jako takové vodácké entrée včera splul kus Moravy na tom dolním toku a teda řeka Chvístek nedoporučuju voda je stojatá vyjma krátkých chvil, kdy je rychlá a nese nafukovací člun na ostré větve, které ho pak propichují naskrz, hluboká, že nejde člun ani táhnout, vyjma úseků, kde je plytká, až člun drhne o šutry, takže pádlování, veslování, tažení, tlačení po devět úmorných hodin a celou dobu na slunku, no jsem spálený jak cyp, naštěstí jsem měl tričko, takže vypadám jak vlajka polská a ne sovětská, úpím bolestí a kleji ve všech vymírajících jazycích východného Slovenska.
Oj, beťár bul ten, kto mi tej rady dal!
Viky to osmahlo dohněda (pozitivní dědictví nemanželských předků středomořských šlechticů, umí i olivově zelenou barvu), Toudi vypadá jak bílo-rudá šachovnice a Tína asi v pohodě, ta sebe i Jindřicha natřela pořádnou vrstvou krému úplně všude, jak je zvyklá ze svých výletů na jih.

Vzdušnou čarou jsme zdolali 7 300 metrů. Se započítáním klikatění řeky je to téměř 12 km.
Na asi sto metrech jsme se s Toudim vyvalili a nechali se táhnout přes mělčinu Tínou a Viky v zápřahu, a zrovna jsme naštěstí pluli kolem nějakého kempu, tak jsme doufám upevnili na jižní Moravě představy o tradiční rodině.
Na prvních sto metrech jsme píchli skrz, takže dvě hodiny zabral návrat k autu pro lepení a lepení, to byla sama o sobě anabáze. A záplata stejně nedržela, tak Tína šest hodin držela patu na díře, aby nám do lodi nestříkala voda, a Jindřich kýbloval hrnečkem vodu a lil ji na mě.

Len škoda, že sme neodfotili tie ženské na brehu, výrazy ich tvárí stáli za to, no chlapom sa to páčilo.

[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 10 Sep 2023 21:28

odpaľoval som 6- librový rakúsky kanón na bitke pri Chlumci a to boli šupy :victory:

bola aj ukážka rýchlopaľby, za necelú minútu sme vystrelili 6 rán a ak by mal viac nábojov, tak možno aj 8, alebo 9 by sme dali

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Postby johnny7 » 01 Oct 2023 23:58

Čo už tí developeri nevymyslia :) Aktuálne na Epic Games zadarmo - https://store.epicgames.com/en-US/p/mod ... der-f9b456
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 10 Oct 2023 19:06

Žeeeee som dnes šoféroval lokomotívu, aj tam aj nazad .
Nie je to síce BR52jka, ale aj tak :victory:

...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 10 Oct 2023 21:01

Paráda :victory:
To bola dáka anglická lokomotíva, že má pravostranné riadenie?! :P Jo, a na čo slúži tá račňa v strede volantu?

Jene | 59
Name: Jano

Postby Jene » 10 Oct 2023 21:33

Tá račňa v strede volantu je smerová páka má 5 polôh: 0, štartovacia poloha, jazda vpred, štartovacia poloha, jazda vzad.... :)

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 10 Oct 2023 21:52

Áno, a zároveň je to aj kľúč, bez ktorého sa to nepohne.

Rovnaký " volant" to má aj v pravo, ale ten sa používa pri jazde vzad ( je otočený dozadu.)
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

Marmat | 38
Name: Martin

Postby Marmat » 10 Oct 2023 22:07

Rada 740, staré značenie podľa Krišpina T448.0, prezývaná kocúr alebo bangľa.
Inak aj ja by som si chcel na nejakej uzavretej trati zajazdiť s lokomotívou, čo musím pre to urobiť?

Return to “Rest room // Rest Room”