TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Motorový vůz M 131 - Hurvínek /balu11/ 1:25 DOKONČENO

Moderators: Fito, Oliver

spider | 34
Name: Stano

Re: Motorový vůz M 131 - Hurvínek /balu11/ 1:25

Postby spider » 02 Dec 2023 20:18

Aká remíza prosím ťa, toto je výhra :victory:
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

balu11 | --
Name: Milan Martinec

Postby balu11 » 24 Dec 2023 17:42

Hezký sváteční večer kamarádi a přátelé papírových modelů. :big smile: Jen bych chtěl vám všem popřát prožití krásných a pohodových dnů vánočních. To samozřejmě platí i pro vaše rodiny. Já jsem musel ze závažných zdravotních důvodů přerušit veškerou práci na modelu Hurvínka. Uvidíme po Novém roce, zdali mi zdravotní stav dovolí alespoň trošku pohnout s tou stavbou dopředu. ruce už mne tak svrbí, abych mohl vzít skalpel do ruky a říznou do papíru. Tak ještě jednou, hezké Vánoce všem a ahojky u dalšího fotoreportu z té stavby. :victory:
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

balu11 | --

Postby balu11 » 25 Feb 2024 20:41

Ahojky kamarádi a přátelé šmikajd a ostrých skalpelů. :victory: Tak po čtyřech měsících, kdy mne eliminoval z jakékoli modelářské činnosti zdravotní stav, jsem tu s nějakým posunem na práci na podložce pro Hurvínka. Dodělal jsem konečně kolejový svršek. Mimochodem to znamenalo dát do kupy 536 dílků a dílečků při sestavování kotvení kolejnic k pražcům. Opět má oblíbená nanomodelařina. Jen uvažuji o tom, že budu muset asi trochu utlumit tu rez na kolejnicích, je to dost zrzavé. Jediné co jsem tak nějak zvládal bylo rýsování šmikajdy remízy v PC. Jsou to ty první dvě fotky. Vyšlo to zatím na 36 tisků na papíře 200 mg o formátu A4. Ten modrý obdélník je tisknutelná oblast tiskárny. Docela řacha. Celý den zabralo vytištění šmikajdy a další celý den pak podlepování kartonem o síle 1 mm. Vzhledem k měřítku se musí i nadále ty díly vrstvit, popřípadě to celé zpevňovat lištami ze sololitu. Ad.1 aby se to nebortilo a nekroutilo, ad. 2 dosáhnout alespoň nějakou sílu zdiva. Docela u toho vyřezávání fakt bolí prsty. Jinak jsem vyfotil nějaký ten nástřel remízy na podložce pro představu, jak by to mělo všechno vypadat. Ty poslední dvě fotky ukazují tu kostru boků remízy, kde to ukazuje pro vaši představu i velikost těch dílů. Podložka je o velikosti 63 x 47 cm. Jako největší problém se ukazuje soulep dílů. S tím se budu muset nějak poprat. A teď ty fotky. :big smile:

"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 25 Feb 2024 21:15

Vitaj späť Balu! Ako pozerám, tu vlastne už rastie druhý model, z kategórie "architektúra" :victory:
A koľajnice si tiež parádne vyšperkoval, sledujem a držím palce do pokračovania!

balu11 | --

Postby balu11 » 25 Feb 2024 22:20

Vitaj späť Balu! Ako pozerám, tu vlastne už rastie druhý model, z kategórie "architektúra" :victory:
A koľajnice si tiež parádne vyšperkoval, sledujem a držím palce do pokračovania!
Ahojky kamaráde. No, docela mne ta remíza trošku děsí. Vzhledem k měřítku se bude hodně detailovat, jako třeba háky na držení okapů, závětrné lišty apod. A musí se to udělat tak, jak se to dělá v reálu. Takže nejen zedník, ale i pokrývač či klempíř. Cítím ve vzduchu pořádnou bitku. :wink:

LuPa | 50
Name: Lubo

Postby LuPa » 25 Feb 2024 22:22

Tak toto je neskutocna parada! Krasne prevedenie modelu aj doplnkov :victory:

Tomasz | --
Name: Tomáš Wolanszký

Postby Tomasz » 26 Feb 2024 13:38

:big smile: veľká poklona pred tou podložkou naozajstná paráda. :) Len ta veľkosť je že fuu

Roman | 53
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 26 Feb 2024 19:12

super model
bude vnutri budovy nejake svietiace osvetlenie?

balu11 | --

Postby balu11 » 26 Feb 2024 20:55

Ahojky kamarádi. Díky za slova chvály, protože to je to nejlepší palivo do motoru modelaření.
To Tomasz - No ta velikost je fakt vražedná, ale když už jsem se dal do bitky, tak to dotáhnu do konce. U dalších modelů budu tu podložku opravdu hodně zvažovat, jak to udělat velké. Jedno velké pozitivum, manželka už se smířila, že do domku přibude další model s podložkou o délce 118 cm a šířkou 32 cm. :big smile:
To Roman - Ano, prásknu tam nějaké led diody zamaskované jako stropní lampy. Protože tam bude i nějaká výbava, jako ponk, stůl se židlema, stojanová vrtačka, šatní skříňky a pod. Alespoň to bude více vidět.

am0395069 | 47
Name: Michail Volkov

Postby am0395069 » 01 Mar 2024 15:38

Som tiež veľmi rád, že ste pokračovali vo svojej práci. Všetko je krásne a realistické.

Return to “Železničná technika // Railway”