TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Pomoc
Re: Pomoc
Myslím si že Spider ti dobre poradil. Ani to Xiaomi by nebola zlá voľba, ale Pocco alebo Nothing Phone 2a budeš mať asi vrámci user experience lepšie.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Milí kolegovia, chcel by som Vás poprosiť o pomoc.

Potrebujem si vytlačiť veci k rozrobenému modelu. Na obrázku je vyznačená časť ktorá je ok. Naspodku je to čo vypľula tlačiareň. Je to malý rozdiel, na fotke to nie je veľmi vidno, naživo to vidno dosť. Tlačí to ako keby to bolo presýtené trochu do červenej. Tlačím z PDF a chcem sa spýtať kde by som mohol upraviť RGB/CMYK aby som to skúsil doladiť manuálne. Mohol by som to donekonečna skúšať, ale nechcem si zbytočne míňať viac atramentu ako je nevyhnutné.
Potrebujem si vytlačiť veci k rozrobenému modelu. Na obrázku je vyznačená časť ktorá je ok. Naspodku je to čo vypľula tlačiareň. Je to malý rozdiel, na fotke to nie je veľmi vidno, naživo to vidno dosť. Tlačí to ako keby to bolo presýtené trochu do červenej. Tlačím z PDF a chcem sa spýtať kde by som mohol upraviť RGB/CMYK aby som to skúsil doladiť manuálne. Mohol by som to donekonečna skúšať, ale nechcem si zbytočne míňať viac atramentu ako je nevyhnutné.
Johnny serus, keď máš na mysli softwareovú úpravu tak to sa dá celkom v pohode, screeny dávam z najdostupnejšieho - Gimpu. Tam to nájdeš v menu Colours (v iných softoch býva to isté v oddelení Adjustments)
Na toto čo potrebuješ bude zrejme dobre fungovať ColourBalance alebo Hue-Saturation. Posuvníkami si to doladíš ako potrebuješ.

Nevyhneš sa však skúšaniu aj tak.
Z HW pohľadu, meniť farebné ICC profily na domácej tlačiarni sa síce tiež väčšinou dá, lenže to takmer isto nikam nepovedie.
Na toto čo potrebuješ bude zrejme dobre fungovať ColourBalance alebo Hue-Saturation. Posuvníkami si to doladíš ako potrebuješ.
Z HW pohľadu, meniť farebné ICC profily na domácej tlačiarni sa síce tiež väčšinou dá, lenže to takmer isto nikam nepovedie.
Ty si pán. Skúšal som Inkscape, Corel, a GIMP ma vôbec nenapadol. Ďakujem. Presne toto som potreboval. Ušetril si mi dosť veľa skúšania.Johnny serus, keď máš na mysli softwareovú úpravu tak to sa dá celkom v pohode, screeny dávam z najdostupnejšieho - Gimpu. Tam to nájdeš v menu Colours (v iných softoch býva to isté v oddelení Adjustments)
![]()
![]()
dá sa "nejako" odinštalovať/ zakázať (funkčne)/ zlikvidovať z android telefónu chrome prehliadač?
bol som nútený ho použiť/ nastaviť ako predvolený na jednu operáciu na predchádzajúcom telefóne a odvtedy sa ho neviem zbaviť, hoci som nastavil ako predvolený prehliadač firefox/ operu, sústavne sa mi zapína, keď chcem ísť na internet cez aplikáciu počasie
zapol som ho RAZ na predchádzajúcom telefóne a ten haj... zmr... svi... google play si to musel zapamätať a robí mi to aj na novom teleféne
na starom mobile sa mi aspoň na wifine cez aplikáciu otvoril firefox a len na dátach chrome, na novom to robí už aj na wifine

bol som nútený ho použiť/ nastaviť ako predvolený na jednu operáciu na predchádzajúcom telefóne a odvtedy sa ho neviem zbaviť, hoci som nastavil ako predvolený prehliadač firefox/ operu, sústavne sa mi zapína, keď chcem ísť na internet cez aplikáciu počasie
zapol som ho RAZ na predchádzajúcom telefóne a ten haj... zmr... svi... google play si to musel zapamätať a robí mi to aj na novom teleféne
na starom mobile sa mi aspoň na wifine cez aplikáciu otvoril firefox a len na dátach chrome, na novom to robí už aj na wifine
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
dá sa "nejako" odinštalovať/ zakázať (funkčne)/ zlikvidovať z android telefónu chrome prehliadač?
neviem ako "novy" mas mobil resp. android v nom... v novsich androidoch by malo byt moznost nastavit defaultne aplikacie (teda minimalne samsungy to maju)... tam to vies prehodit... a co sa tyka zrusenia, tiez by mal ist dat na "disable" odinstalovat asi nepojde lebo je to nativny google produkt... akurat mozno to nejde dat diazble ak nemas nainstalovany iny/alternativu...
Settings > Apps > Choose default apps > Browser app
Settings > Apps > Chrome > Disable
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Tu je téma o vákuovaní kabíniek, okrajovo sa tam spomínajú aj kopytá: https://papermodelers.sk/viewtopic.php?f=89&t=4255
Väčšina asi použije základ pre kopyto časť vystrihovačky s kabínkou (teda ak obsahuje) a tú potom impregnuje, vylieva, atď.. Alebo potom začať od nuly a vystrúhať z dreva či nejakej peny a tú ďalej spracovať. Prípadne 3D tlač, ak máš takú možnosť.
Väčšina asi použije základ pre kopyto časť vystrihovačky s kabínkou (teda ak obsahuje) a tú potom impregnuje, vylieva, atď.. Alebo potom začať od nuly a vystrúhať z dreva či nejakej peny a tú ďalej spracovať. Prípadne 3D tlač, ak máš takú možnosť.
dá sa použiť obojstranná lepiaca páska, chemoprén, ale aj KORES lepidlo, napr. formulkári tým lepia veterné štítky na formuliach
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]