Bezne lepenie - Wurstol (nieco podobne ako Herkules)
Pevnejsie spoje - Chemopren
Napustanie - klasicky sekundak
Drobnosti - gelovy sekundak
Podliepanie - pritt alebo kores tycinkove
Obcas pouzijem aj Kanagom alebo Revell lepidlo na plast ale to vazne malokedy
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Lepidlá na papierové modely
Moderator: iconmaster
Re: ake je naj lepidlo na papierove modely??
Ja nedam dopustit na herkules, ktory pouzivam a budešm pouzivat odjakziva
Po niekolkych rokoch skusenosti pribudol sekundak klasicky na napustanie a nepapierove diely
Potom gelovy sekundak na drobne diely, aj ked v poslednom case pouzivam uz skoro len ten klasicky
No a najnovsie BFG, ci BGF????? neviem presne, ale zasveteni urcite vedia o com je rec...velmi dobra ani nie nahrada, ale skor by som povedal, ze doplnok k herkulesu.
Po niekolkych rokoch skusenosti pribudol sekundak klasicky na napustanie a nepapierove diely
Potom gelovy sekundak na drobne diely, aj ked v poslednom case pouzivam uz skoro len ten klasicky
No a najnovsie BFG, ci BGF????? neviem presne, ale zasveteni urcite vedia o com je rec...velmi dobra ani nie nahrada, ale skor by som povedal, ze doplnok k herkulesu.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Re: ake je naj lepidlo na papierove modely??
Lepidla, která jsem používal a používám: bílá lepící pasta, různá acetonová lepidla (a já, proč mě furt bolí hlava
), potom Tenyl - obdoba Herkulesa, jen to bylo tužší, v tubě a po zaschnutí to mělo nažloutlou barvu
. Navíc mě lezlo na nervy, jak bylo hrdlo tuby vždy věčně ucpané zaschlými zbytky lepidla. Nakonec jsem přešel k Herkulesu a u něj jsem už zůstal. Navíc jsem svůj arzenál rozšířil o vteřinové lepidlo, které dnes prostě nesmí chybět v mé výbavě.
), potom Tenyl - obdoba Herkulesa, jen to bylo tužší, v tubě a po zaschnutí to mělo nažloutlou barvu
. Navíc mě lezlo na nervy, jak bylo hrdlo tuby vždy věčně ucpané zaschlými zbytky lepidla. Nakonec jsem přešel k Herkulesu a u něj jsem už zůstal. Navíc jsem svůj arzenál rozšířil o vteřinové lepidlo, které dnes prostě nesmí chybět v mé výbavě.Re: Lepidlo
herkules v origo fľaške, nový je riedky a časom tuhne, posledná 1/5 je skoro pasta, najvyšší čas kúpiť nový a doliať 

žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Re: Lepidlo
Skúšal som už všeličo, ale najviac sa mi osvedčila taká malá flaštička z umelého sladidla. Je to na taký vrchnák a je to vysoké asi 4 cm. Je to aj o tom aké veci lepíš. Na tie moje prkotinky je to ideálne a lepidlo nanášam takou väčšou ihlou poprípade ak treba čosi väčšie tak špajdla... 

Jedného dňa pripláva moja loď,no pri mojom šťastí budem práve na letisku..
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Dokončené:Pz III,Jagdpanzer IV,Jagdtiger,Jagdpanther, Pz IV, Pz V Panther, Pz I, T-34/76, Sdkfz 251
Pracujem: Pz VI Tiger
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Dokončené:Pz III,Jagdpanzer IV,Jagdtiger,Jagdpanther, Pz IV, Pz V Panther, Pz I, T-34/76, Sdkfz 251
Pracujem: Pz VI Tiger
"Komu není dáno, tomu se nedá dát." J.Werich
Toudi: takový mám taky, tuhne skoro okamžitě
Možná bych ho mohl zkusit zředit, ale nevím jestli to půjde.
On největší problém bude asi v tom, že jsem si to odlil do kelímku od jogurtu (s uzaviratelným víčkem) a tak to rychleji tuhne protože to má velkou plochu... Kdysi sem měl takovou pěknou flaštičku, ale kdo ví kam se poděla
Major: Pěkná flaštička, i když já jsem zvyklý nabírat lepidlo seříznutou špejlí nebo párátkem
Možná bych ho mohl zkusit zředit, ale nevím jestli to půjde.On největší problém bude asi v tom, že jsem si to odlil do kelímku od jogurtu (s uzaviratelným víčkem) a tak to rychleji tuhne protože to má velkou plochu... Kdysi sem měl takovou pěknou flaštičku, ale kdo ví kam se poděla
Major: Pěkná flaštička, i když já jsem zvyklý nabírat lepidlo seříznutou špejlí nebo párátkem
tak si to nechávaj v origo fľaške a prikrývaj hrdlo pri lepení deklom obráteným hore nohami
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
To už jsem zkoušel, když ono stačí párkrát zapomenou zadělat a je to horší a horší
No, musím se někde doma porozhlédnou po nějaké šikovné flaštičce.
No, musím se někde doma porozhlédnou po nějaké šikovné flaštičce.