TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

PzKpfw III Ausf. J - STALINGRAD /GPM/ 1:25

Moderator: Oliver

Oliver | 32
2K+

Re: PzKpfw III Ausf. J - STALINGRAD /GPM/ 1:25

Postby Oliver » 25 Jun 2014 18:46

Vďaka Edo, snažil som sa. :haha: Ale dal by si to rovnako, ako vravím, nie sú to zložité tvary.

.. tie prišli až dnes, keď som sa snažil z drôtu vytvarovať trúbky z chladiča do výfukov. Zabralo mi to dosť času, navyše drotarina mi nejak extra nevonia, takže o to dlhšie mi to trvalo. Najhoršie na tom je, že diery na chladiči boli 2,5mm širokým dierovačom vyrezané, samotné výfukové otvory pre tie trúbky sa dajú prispôsobiť priemeru trúbky, no ich prechod do výfuku - výfuku ako celku, nepustí, takže 2mm drôt podľa návodu nepripadal absolútne do úvahy. Okrem výfukov som dorobil niečo málo zozadu na vani a pohral som sa so sedačkami, keďže na prevodovku som sa dnes necítil. :boss: Nebola to sranda, lebo majú max. 2x2 centimetre. Na jednej mi nevyšla podľa predstáv tá časť, na ktorej sa sedí, ale to aj tak nikto nezbadá vo finále.. :P

Image Image Image Image

Zatiaľ toľko. :victory:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 27 Jun 2014 17:46

Takže s prevodovkou sa to má zatiaľ takto:

Image Image Image

Zatiaľ len nasucho priložená aj spolu so sedačkami. Už mám hrubú stavbu za sebou, nebolo to vôbec také hrozné ako to najprv vypadalo. Ale viem, že teraz budem musieť tie malé válčeky robiť. Rozmýšľam ako si to uľahčiť - pri pohľade na toto, ma vždy prejde chuť ich robiť originálne z vystrihovačky:

Ako som spomínal jeden pár torzných tyčí som musel spraviť zo špajdle, preto to je aj vidieť. Ale zatiaľ to vypadá, že by to mohlo všetko sedieť. Dnes už si dám pokoj, zajtra tankové dni v Stankovciach a v nedeľu hádam dorobím interiér. :victory:
Oliver

GALLERY

vasik1 | 48
Pán učiteľ
Name: Peter Vasaráb

Postby vasik1 » 27 Jun 2014 18:01

Je to vynikajúce!
Pri pohľade na takto krásne zlepený interiér ťa naopak musí hentaká drobotina motivovať :wink:
Valčeky sa dajú v pohode urobiť z originálu - hádam nechceš klesnúť na Brzdičovu úroveň, ktorý ich dal z drôtu :haha: :victory:

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 28 Jun 2014 08:28

Je to vynikajúce!
Pri pohľade na takto krásne zlepený interiér ťa naopak musí hentaká drobotina motivovať :wink:
Valčeky sa dajú v pohode urobiť z originálu - hádam nechceš klesnúť na Brzdičovu úroveň, ktorý ich dal z drôtu :haha: :victory:
Ďakujem. :wink: Rád by som klesol na jeho úroveň a robil také modely. :haha: :haha: No a teraz vážne. Sľubujem, že sa o to pokúsim, budem originálny, žiadne drôtiky. :P
Oliver

GALLERY

Filip.TO | 40
Name: Filip

Postby Filip.TO » 28 Jun 2014 09:20

Pri tejto rýchlosti čistostavieb budeš môcť do konca roka vyzbrojiť ťažkou technikou jeden armádny pluk. GO OLIVER, GO :big smile:
Ale vidno že ty to máš v ruke.
Hotové: BMW M3 GTR /W.M.C./ 1:25 Wirbelwind /GPM 284/ 1:25
Na stole: MPR + scratch 1:140
Pozastavené (do času): Aston Martin DBR-9

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 28 Jun 2014 13:24

Tak dík teda Vasik. :haha: Fakt je mám z drátu? na to se musím podívat .... no jo fakt. :dhh:

Jinak mám pocit že pokud pod tu převodovku nedáš ten držák a jen to položíš na torzní tyče, mělo by se ti to tam vejít, každopádně raději to tam ještě nelep.

Model máš zatím parádní. :wink:

vasik1 | 48
Pán učiteľ
Name: Peter Vasaráb

Postby vasik1 » 28 Jun 2014 20:02

Sám si sa prezradil v mojom vlákne :wink:
Chceš říct tajemství? :dhh: Já do udělal ze zvonkového drátu, pouze jsem to nabarvil příslušným odstínem. :P :dhh: Sice jsem ty čtverečky měl nařezaný, ale když jsem to pak vzal do prstů tak, jasem si řek že na tohle hážu bobek. No a nakonec to stejně vše přišlo vniveč. :beat brick:

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 29 Jun 2014 10:48

Vďaka za vaše slová. :big smile:
Vyskúšal som ako píšeš už aj ten držiak, no nelepil som ho tam a ako píšeš, je dosť možné, že ani lepiť nebudem. Mám v pláne dokončiť prevodovku mimo interiér a až potom ju tam nalepiť a doupravovať to tam všetko tak, aby to sedelo. Dúfam, že sa mi to podarí. :haha:
Oliver

GALLERY

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 02 Jul 2014 12:58

Interiér je komplet. Ale musím sa priznať, že som skamal :-( . Pokúšal som sa tie válčeky robiť originálne, no hneď prvé 3 sa mi roztrhali pri pokuse o zlepenie. To ma automaticky naštvalo a preto som ich zrobil z cestovného lístka MHD Trenčín. :haha: ... aspoň na niečo sú dobré. Takže máme sa asi takto:

Image Image

Po týchto valčekoch obdivujem tých čo stavajú lode ešte viac. A mne sa zas o kus rozplýva sen o lietadlovej lodi .. :beat brick:
Oliver

GALLERY

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 02 Jul 2014 21:24

Dnes som si vychutnal posledné pohľady na interiér a následne som ho zakryl. Musím povedať, že sa mi to veľmi dobre lepilo, nenarazil som na absolútne žiaden problém, čo sa mi málo kedy stane. Mal som spočiatku obavy, aby mi všetko sedelo, aby nebola vaňa niekde širšia, niekde užšia, ale no problémo .. :boss: A dovolil som si aj malý tuning. :haha:

Image Image Image Image Image Image Image
Oliver

GALLERY

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”