Ďakujem chaloši.
Pekná robota. Inak, ako sa pracuje s tými GPM nitmi? Čo si pamätám roky dozadu, matice a nity od GPM sa mi rozpadávali aj po napustení lakom/sekunďákom a pri brúsení sa to totálne mrvilo. Už používajú lepší kartón?
Zatiaľ vcelku dobre. Je ale pravda, že som nič iné s nimi nerobil, len ich nalepil. Keďže nemajú veľkú hrúbku a lepím ich sekundovým lepidlom, krásne vpili lepidlo, stvrdli a nalepili sa kam mali. Zatiaľ nemám pocit, že by sa mrvili alebo trhali. Uvidím, keď pristúpim k ďalším krokom.
A v čom sú vlastne lepšie, ako tie, čo vysekneš ihlou?
No minimálne v tom, že nemusím istý počet prácne vysekávať ihlou. Hoci, asi sa tomu nevyhnem, najmä ak by som chcel lepiť šróby aj na vnútornej strane kolies.
BTW - ani som nevedel že existuje vydavateľstvo STM - túto skratku používam aj pre môj web (od asi 2003) a plánoval som pod ňou uvádzať aj nejaký ten free model. No čo už, bude to existovať dvojmo.
A vieš, že ani ja? Ale majú pár zaujímavých kúskov (súdiac podľa obálky), tak možno niekedy ešte nejaký kúpim. Oslovil ma Bergetiger.
Zatiaľ to vyzerá dobre, som sa chcel spýtať, aký stroj ideš robiť, či už máš nejakú predlohu vybranú.
Ešte nie. Ale dospel som k rozhodnutiu, že určite chcem robiť vozidlo s kanónom, na lepenie ktorého sa celkom teším. Bude to výzva.
Vyzera to paradne

som zvedavý ako tie kolesá ukážu po nafarbení

Aj ja. Chcem všetky diely na záver pred povrchovou úpravou natrieť nitrolakom. Som veľmi zvedavý, či sa minimalizuje "chlpatenie" papiera, ktoré by sa mi inak (predpokladám) objavilo po nástreku surfu tak, ako pri Tw29. Ak sa mi to podarí eliminovať, bude to super. Fakt rád by som sa vyhol brúseniu každého dieliku.
Ty si nedáš pokoj a ešte aj z tohto škaredého káčatka ideš urobiť labuť...
Ale nooo .. sú to ešte len prvé diely.
-zaujimavost: na spodku vane su dva obdlznikove plechy.nad nimi su nadrze. konstrukteri chceli aby v pripade vybuchu nadrzi vybuch odtrhol tie plechy a smeroval dole pod vozidlo a nie do bojoveho priestoru vozidla.
Vďaka Roman za informáciu. Takéto detailíky si prosím počas celej stavby.