Ako som naposledy avizoval, po spracovaní zadnej časti som sa posunul na predok stroja. Tu som spracoval čelo rámu - teda vstup do mláťacieho bubna. Tu sa nachádza aj zavesenie šikmého dopravníka, čo som sa snažil zosilniť podľa predlohy, zapustením dielov do seba. Nad šikmým dopravníkom sa nachádza kryt mláťacieho bubna, pod ním "pasca" na zachytávanie kameňov, aby sa tie nedostali ďalej a nerobili škodu.
Ďalej som dokreslil dáke vystuženie príruby koncového prevodu (náboja) na pravej strane. Neviem presne, pečo je to potrebné - možno je to akási kompenzácia momentov, ktoré vznikajú na opačnej strane od pohonov žacieho ústrojenstva.. Aj samotné čelo rámu je širšie na pravej strane. Tu som zistil, že ani predná náprava nemá symetrické závesy, ako som mal nakreslené, ale smerom dozadu sú dlhšie - tak som ich upravil.
A nakoniec prišli na rad blatníky, ktoré susedia s čelnými partiami rámu. Ľavá strana bola v pohode, tú som len mierne upravil a doplnil madlo. Pravá strana ale nebola riadne spracovaná a navyše nezakrýva úplne všetko. Tak som doplnil viditeľné detaily na ráme - hlavne mechanizmus na nastavenie mláťacieho koša.
A potom prišiel na rad šikmý dopravník. Ten už síce bol ako-tak skreslený, ale musel som miestami upraviť takmer každý diel, okrem čelného rámu. Na ľavú stranu pribudol remeňový pohon adaptéru a samotného šikmého dopravníka, plus náhon odsávania prachu. Hoci je to zakrytované, ale zo spodu nie a tiež z prednej časti vidieť do vnútra cez štrbinu. Navyše, niektoré remenice sú aj tak z časti viditeľné, takže som spracoval všetko, čo by mohlo byť viditeľné. Aj na pravej strane je podobná situácia - tu sa nachádza ešte hydraulický pohon spätného chodu dopravníka a brzda. Doplnil som aj vnútro - teda samotný reťazový dopravník, ktorý vnáša obilie. A ešte som sa pohral s nejakými snímačmi, ktoré slúžia na sledovanie výšky a rýchlosti pohonu + snímač na predné valce Auto Contour.
A takto to nejak vyzerá v zostave:
Uvidím ešte, čím pokračovať. Ale už mi začína prekážať tá špatná atrapa kabíny, tak možno sa vrhnem práve na to.