TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Catrpilar D11 - LEGO

Moderators: Oliver, sony

Forum rules
Vyhradené pre plastikové modely. Zatiaľ bez triedenia do jednotlivých kategórii.
Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Re: Catrpilar D11 Lego :D

Postby Trak-Tor » 18 Apr 2023 14:38

Toto som dostal na ostatné vianoce, takže...

:wink:
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 18 Apr 2023 15:21

Ahoj

Trak-tor .... tak pojď, přidej se. :)
Oliver ... já všechny Lega Technic mám složené a ve skříni. :)

Předposlední sada sáčků, pásy a držáky radlice.Já neodolal a hned jsem se pustil do pásů. :)
Image Image

To je dílek co se jen tak neztratí.
Image

Už to má konečně ten šmrnc.
Image Image
Image Image
Image Image

A tady jedna měřítková.
Image

Brzdič | 40
2K+

Postby Brzdič » 21 Apr 2023 14:21

Ahoj

Dodělal jsem zadní rozrývací hák a držáky radlice.
Image Image

Brzdič | 40
2K+

Postby Brzdič » 23 Apr 2023 11:20

Ahoj

Tak poslední částí byla radlice. :)
Image Image

Tady dvě fotky po dokončení zhruba z před pěti dní. :)
Jen pro zajímavost každý z těch stavebních strojů se ovládá jinak. Nejmenší bobík má zvedání lopaty jednoduše přes šneka a ozubené kolečko. Prostření nakladač má ovládání lopaty přes vzduchovou hdyrauliku. Kdy pístem za kabinou natlakujete nádrž a pak za pomocí páček jen rozdělujete do jednotlivých rozvodů na ramenech a lopatě. Za mě geniální a perfektně to funguje i po 19 lete. A poslední buldozér je je ovládaný elektricky přes aplikaci v mobilu, funguje to vlastně velice jednoduše a celkem přesně. Jen za mě to odvádí od té podstaty, že by jste si měli hrát se samotnou stavebnicí, ano v tomto případě je to stavebnice spíše pro dospělé, ale i tak. ;)
Image

No a nakonec ještě srovnání s mým druhým legem co jsem v životě dostal, to už má 30-31 let. Malí bagřík z Lego City. Až mě zarazilo že se z něj ztratili jen zadní kolečka. :lol:
Image

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 24 Apr 2023 08:13

Je to pekné.
Neuveriteľné ako a kam sa posunulo Lego. Za mojich čias bolo populárne prvé Lego Racers a Bionicle.
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

Brzdič | 40
2K+

Postby Brzdič » 24 Apr 2023 17:34

Ahoj

Olivere mě už lego racer a bionicle minulo, naštěstí. :haha:

Tak tu mám tedy ty závěrečné fotečky jak jsem slíbil.
Image Image
Image Image
Image Image
Image Image

Já si stavbu fakt užil a od toho papíru to byl super oddych, asi nezůstane jen u tohoto lega a nejspíš si pořídím ještě něco a tak se tu zase potkáme. :lol:
Nevím možná se mi to zdá ale příjde mi, že kostky jsou z jiného plastu než dřív, v ruce to občas působí trochu měkce. Taky povrchová úprava kostek není tak kvalitní jako kdysi, většina kostiček na tobě má stopy po vyhazovačích z formy a kostky na sobě mají lehoulinké deformace (prohlubně), jakoby to rychleji vytahovali z forem. Na druhou stran, vše perfektně sedí a možná k sobě kostičky i těsněji přiléhají.
Pokud jde o ovládání samotného buldozéru není to tak složité a aplikace funguje obstojně. O video se ještě pokusím. ;)

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 24 Apr 2023 20:56

No ako býva dobrým zvykom, gratulujem ku dokončeniu :haha: :bad smile: :P

A ku tomu subjektívnemu pocitu o inej kvalite kociek, tak minule sme našli moje staré tridsaťročné lego a tvrdil by som možno opak, že dnes sú tie kocky tvrdšie, ale otisk zubu keď ju potrebuješ dostať z miesta ostáva aj tam aj tam :beaten:

Tak sa teším na ďalší report, ja si na tieto veľkosti hračičiek ešte musím počkať, dostal som minule na výber, buď moje papierové modely bude mať v jednej vitríne, alebo aj iné moje čačky hračky, ale iba v tej istej skrini, nikde inde... Bolo to ťažké rozhodovanie, ale našťastie môj malý toto obmedzenie nemá tak sa veľmi rád hrám s legom "s ním" :bad smile: :victory:

Trim še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Trak-Tor | 54
2K+
Name: Juraj

Postby Trak-Tor » 24 Apr 2023 21:09

Super!
Ešte by si to mohol niekde vonku hodiť do blata...
:)
-- Ani budúcnosť už nie je to, čo bývala... --
Moja galéria

paluso | 50
Name: Pavol

Postby paluso » 28 Apr 2023 10:11

Nevím možná se mi to zdá ale příjde mi, že kostky jsou z jiného plastu než dřív, v ruce to občas působí trochu měkce. Taky povrchová úprava kostek není tak kvalitní jako kdysi, většina kostiček na tobě má stopy po vyhazovačích z formy a kostky na sobě mají lehoulinké deformace (prohlubně), jakoby to rychleji vytahovali z forem. Na druhou stran, vše perfektně sedí a možná k sobě kostičky i těsněji přiléhají.
Áno, Lego kocky sú už vyrábané z iného materiálu, je tam markantná nejaká biozložka (niečo s kukuriciou ak som si dobre zapamätal).
AFOL komunita ( Adult Fan Of Lego) vedie o tom siahodlé diskusie o novej "kvalite" kociek. Veľkou neznámou je stálosť farieb. Staré Lego kocky majú tendenciu žltnúť.
Sem tam sa na také fóra zatúlam si čo to poprečítať. A vidím, že aj tam sa nachádzajú celkom slušní "šialenci".
A inak také 30 ročné Lego, nevybalené z krabice sa predáva za neskutočné pálky.

Brzdič | 40
2K+

Postby Brzdič » 30 Apr 2023 10:45

Ahoj

Trak-tor hele to asi fakt ne, ale vzít to do nějakého jemného písku na pláži ,to by se mi líbilo :D

Paluso ... díky za info, já to tušil že je to z jiného materiálu, každopádně pokud jim to bude fungovat a kostičky budou i po 30 letech kvalitní proč ne. :) Co se týče toho blednutí kostiček můžu jen potvrdit, co jsem si všiml hodně na to trpí bílá, modrá a trochu šedá barva.

Tady jsem cca před 2 měsíci skládal raketoplán synovcovi, je to lego z 94 roku. A to jak některé kostky zežloutli je extrém. :haha:

Return to “Plastové modely // Plastic models”