TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
V3S valnik / Quasi / 1:32, 1:25
Moderator: iconmaster
Re: V3S ???? / Quasi / 1:32, 1:25, 1:16
lklobuk dole za ten progres v tomto teple.
Re: V3S ???? / Quasi / 1:32, 1:25
Zdravím.
K valníku v 1:25. Jak je známo, tento model i v tomto měřítku vydal polský vydavatel Answer. Jenže,..... nakonec z toho byla spíše tragédie. O sestavení modelu se pokusilo několik modelářů. Vím jen o jednom, co model dotáhl do konce. Pokud proběhne další pokus o vydání, jen do toho.
Vojta78
K valníku v 1:25. Jak je známo, tento model i v tomto měřítku vydal polský vydavatel Answer. Jenže,..... nakonec z toho byla spíše tragédie. O sestavení modelu se pokusilo několik modelářů. Vím jen o jednom, co model dotáhl do konce. Pokud proběhne další pokus o vydání, jen do toho.
Vojta78
Ktosi napísal, že táto vystrihovačka je výzva. Musím dať za pravdu a tiež som neodolal. Musím ale dodať, že to nie je vystrihovačka, ale skutočný model. Po zbežnej prehliadke ma dorazila tá drobotina, tak som naštartoval všetky dioptrie čo mám doma a ... Rozhodol som sa pre špinavostavbu, ale bez tmelenia. Nakoniec ani nie je treba. Ohyby sú presné, ako aj všetko ostatné. Nepoužijem doplnky, len všetko čo je vo vystrihovačke. Najhoršie je, keď nejaká drobnosť padne na podlahu. Ani som netušil koľko svätých máme a koľko času to stojí. Možno surfacer trochu preleštím, aby to nebolo až také chlpaté a určite doplním nejaký tuning. Strašne to zvádza. Zatiaľ som tak skúšobne, tak pridám zopár obrázkov.
Laco - BaJ

Laco - BaJ
Supeer,
neskutočne sa teším, že do toho niekto strihol a hneď takým veľkým štýlom.
Opýtam sa len na mierku, ťažko z toho zistiť. A či to idete z originálu.
K tvarovaniu kabíny len jedna poznámka, ktorá sa ťažko vysvetľuje tak dám obrázok. V osi by to malo byť tvarovo nejak takto(v perspektíve tie čiary správne nie sú, ale aby to bolo aj pre Iných pochopiteľné). V návodoch sú pohľady na kabínku 1:1 (tak podľa nich), práve pre to lebo to tak samovoľne zvádza k inému tvaru (veď Fito potvrdí, spolu sme hľadali spôsob ako to vysvetliť v návode, najlepším riešením nám prišlo dať do návodu tie pohľady).
Čelo ktoré ide ku kapote je zvislé, pri tomto tvarovaní na to nesadne kapota optimálne. Ale riešenie je jednoduché - zatlačiť spodok okna dovnútra a chytí to správny tvar a všetko je OK.

neskutočne sa teším, že do toho niekto strihol a hneď takým veľkým štýlom.
Opýtam sa len na mierku, ťažko z toho zistiť. A či to idete z originálu.
K tvarovaniu kabíny len jedna poznámka, ktorá sa ťažko vysvetľuje tak dám obrázok. V osi by to malo byť tvarovo nejak takto(v perspektíve tie čiary správne nie sú, ale aby to bolo aj pre Iných pochopiteľné). V návodoch sú pohľady na kabínku 1:1 (tak podľa nich), práve pre to lebo to tak samovoľne zvádza k inému tvaru (veď Fito potvrdí, spolu sme hľadali spôsob ako to vysvetliť v návode, najlepším riešením nám prišlo dať do návodu tie pohľady).
Čelo ktoré ide ku kapote je zvislé, pri tomto tvarovaní na to nesadne kapota optimálne. Ale riešenie je jednoduché - zatlačiť spodok okna dovnútra a chytí to správny tvar a všetko je OK.
Praga P V3S je moja srdcovka, má rovnaký rok narodenia ako ja, takže asi netreba viac. Dnes som rýchlo medzi dažďom čo-to nafotil. Na stavbu nemám veľa času, tak tomu zodpovedá i kvalita, ale na zimu sa určite pustím aj do čistostavby, myslím, že za pokus určite stojí.
Laco - BaJ
Laco je rýchlik. Som rád že to konečne rozbalil aj niekto ďaľší.
Držím palce pri dokončovaní, aj keď si myslím že ty už to máš dávno hotové, ale neche sa ti dávať fotky na fórum.
Pokračujem, teda najskôr je tu okienko otázok a odpovedí :
A zospodu samozrejme nity nie sú, lebo ich nie je vidieť.
Takže, s počudovanim som zistil, že môj predposledný šuplík obsahuje nity. A je ich tam nejak podozrivo veľa.
Chvíľku som premýšlal, že kde sa mi toľko nitov nazbieralo, a potom som to zistil že.
Existovala objednávka, vo roku 2018, a tam som tých nitov naobjednával dosť.
Vlastne ste si ich objednali vy, ale z doteraz neobjasnených dôvodov mi takmer všetky nity zostali doma. Ešte že ste to neplatili dopredu.
To doriešime neskôr. A fakt nechcem vedieť, čo sa schováva v mojom poslednom šuplíku.
Progres v stavbe 1:25, asi bez komentára, ešte mi treba dorobiť kardany, a podvozok ( okrem kabíny) je hotový. Motor som fukol inou zelenou, zdalo sa mi to ako dobrý nápad:

Držím palce pri dokončovaní, aj keď si myslím že ty už to máš dávno hotové, ale neche sa ti dávať fotky na fórum.
Pokračujem, teda najskôr je tu okienko otázok a odpovedí :
Síce máš veľké nity, ale aspoň si to škaredo nafarbil
Aké nity som mal ,také som dal, majú 1mm a sú plastové. Sú väčšie ako majú byť, ale je mi jedno, a aj tak tie horné nebude vidieť pretože tam pôjde nádstavba.Tie nity máš z 3D tlače?
A zospodu samozrejme nity nie sú, lebo ich nie je vidieť.
Takže, s počudovanim som zistil, že môj predposledný šuplík obsahuje nity. A je ich tam nejak podozrivo veľa.
Chvíľku som premýšlal, že kde sa mi toľko nitov nazbieralo, a potom som to zistil že.
Existovala objednávka, vo roku 2018, a tam som tých nitov naobjednával dosť.
Vlastne ste si ich objednali vy, ale z doteraz neobjasnených dôvodov mi takmer všetky nity zostali doma. Ešte že ste to neplatili dopredu.
To doriešime neskôr. A fakt nechcem vedieť, čo sa schováva v mojom poslednom šuplíku.
Progres v stavbe 1:25, asi bez komentára, ešte mi treba dorobiť kardany, a podvozok ( okrem kabíny) je hotový. Motor som fukol inou zelenou, zdalo sa mi to ako dobrý nápad:
Veľmi pekné, v tej mierke je to impozantné. Ja som tiež trochu poskočil, je to na kolesách i nejaká farba pribudla. Dezény som vyrezoval, musel som ich nechať trochu "ojazdené", lebo inak sa mi rozpadaly. Neviem či nalepovať tunel, je mi ľúto motor zadebniť. Až teraz som zistil, že kabína ako celok sa vyklápala dopredu, žiaľ už je to neskoro. Pri stavbe kardánov mi nepomáhali ani všetky dioptrie. Myslím si, že je to tak na hranici postaviteľnosti. Teraz pracujem na interiéri kabíny. Stačí, pridám už len pár obrázkov.
Laco - BaJ

Laco - BaJ
V3S Prvá verzia / Quasi 02 / 1:32
V3S Prvá verzia ( 1953) - QUASI 02 / 1:32
Tak a je to tu, Quasiho druhý model, ktorý by sa mal dostať do tlače. Kedy a v akej farebnej verzii, to ja neviem.
Testoval som iba korbu, keďže samotná V3S zostáva úplne bez zmeny.
Rozsah dielov : 2 strany A4.
Korba je variabilná, čiže sa dá postaviť akákoľvek verzia od vysokej korby zakrytej plachtou, cez nízke bočnice až po úplne prázdnu plošinu.
Diely sú pekne označené a sú označené aj alternatívy pre rôzne verzie.
Netypické pre mňa ako betatestera bolo že Quasi použil vyfarbenie dielov tak ,ako to bude vo finále, takže som spolu s testovaním dielov mohol otestovať aj to, či má všetky viditeľné plochy vyfarbené.
Asi v polovici beta stavby som pojal podozrenie, že model už niekto predomnou testoval, pretože sa mi nepodarilo nájsť žiadnu chybu.
Naštastie ku koncu som našiel pár drobností, ktoré však Quasi hneď opravil.
Celkovo - pohodová stavba na tri večery. Teda ak nerátam V3Sku.

Týchto pižvižlíkov čo držia obruče plachty je na modeli 24, a ďaľších asi 5 sa mi stratilo v koberci. Požiadal som Quasiho, aby do vystrihovačky doplnil pár náhradných, isto sa Vám zídu.

No a tu už celkové fotky, celkom to na tú V3S pasuje.

A samozrejme medzitým v paralelnom vesmíre v 25ke....

Tak a je to tu, Quasiho druhý model, ktorý by sa mal dostať do tlače. Kedy a v akej farebnej verzii, to ja neviem.
Testoval som iba korbu, keďže samotná V3S zostáva úplne bez zmeny.
Rozsah dielov : 2 strany A4.
Korba je variabilná, čiže sa dá postaviť akákoľvek verzia od vysokej korby zakrytej plachtou, cez nízke bočnice až po úplne prázdnu plošinu.
Diely sú pekne označené a sú označené aj alternatívy pre rôzne verzie.
Netypické pre mňa ako betatestera bolo že Quasi použil vyfarbenie dielov tak ,ako to bude vo finále, takže som spolu s testovaním dielov mohol otestovať aj to, či má všetky viditeľné plochy vyfarbené.
Asi v polovici beta stavby som pojal podozrenie, že model už niekto predomnou testoval, pretože sa mi nepodarilo nájsť žiadnu chybu.
Naštastie ku koncu som našiel pár drobností, ktoré však Quasi hneď opravil.
Celkovo - pohodová stavba na tri večery. Teda ak nerátam V3Sku.
Týchto pižvižlíkov čo držia obruče plachty je na modeli 24, a ďaľších asi 5 sa mi stratilo v koberci. Požiadal som Quasiho, aby do vystrihovačky doplnil pár náhradných, isto sa Vám zídu.
No a tu už celkové fotky, celkom to na tú V3S pasuje.
A samozrejme medzitým v paralelnom vesmíre v 25ke....
To ja môžemA samozrejme medzitým v paralelnom vesmíre v 25ke....