TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Home made Air brush

Moderator: iconmaster

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Re: Home made Air brush

Postby serpens » 02 Sep 2011 23:47

Heh, skoda ze ma to tiez nanapadlo, dobry napad :)
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

tunnelDT | --
Name: jano

Postby tunnelDT » 24 Sep 2011 12:18

sice off topic ale:
serpens wrote:A pozor ta mosadzna vlozka, ktora je v kompresorovom ventile (spatna klapka), tak do ktorej ide tam odlahcovacia hadicka, je viac menej jednorazova. Cize ak to raz zatiahnes tak sa to zdeformuje a potom uz je problem vymenit tam tu hadicku, takze na to bacha, lebo sa vytrapis ako ja :beat brick:

ta dierka kam sa to pcha ma zavit na tu skrutku G1/8" tak tam v pohode zakrutis aj hadicovu spojku alebo automatizacnu spojklu napr festo alebo kludne aj toto http://www.abac.sk/detail.php?id=310259173 a mozes to rozoberat do aleluja , pokym to hadica znesie

tunnelDT | --

Postby tunnelDT » 15 Dec 2011 19:53

Ahojte, takze ako som uz davno niekde tu spomynal, tiez som sa dal na stavbu vlatsneho kompresora.
Povodne to malo byt ako vacsina z vas ma z hasiaceho pristroja, z toho ale zislo lebo som zohnal paradne zachovalu 12 litrovu nadrz (este aj s origos spatnym ventilom WABCO a nejake tie kolienka), taku istu co ma aj iconmaster..stacilo ju preplachnut naftou a bolo :) dal som si v praci vyrobit tri redukcie kedze zavity na nadrzi su M22x1,5 a bolo mi treba rurkove zavity tazke mi to vytocili na sustruhu. Kompreosr je z chladnicky Calex 90W. Tlakovy spinac klasika Condor MDR1 a regulator tlaku. Vstup z kompu je z boku cez spatny ventil..odlahcenie som si prerobil podobne ako vacsina z vas len mne to funguje aj bez tlakoveho spinaca...ked kompresor zapnem tak v pohode zatvori hned a ked vypne tak pomalicky vypusti vzduch :)...mam ale problem, ze spatny ventil (blba konstrukcia) mi pri vacsou tlaku prepusta malinko vzduch smerom ku kompresoru, ale co uz, casom hadam vyriesim.
Poskladane je to zatial len tak...nadrz opreta o stol a "ovladanie" prisroubovane o stol, po vianociach to dam nejako dokopy a bude to tak ako je to teraz cize nadrz postojacky a vedla toho komp a nad nim regulator so spinacom.
O ten stol si trieskam hlavu doteraz ze som si to nespravil skor a vrazal prachy do china/italia smejdov. :scorn:
Na fotke vela nevidno ale lepsia nebude sak pod stolom byva tma :D

[imgg=http://papermodelers.sk/hostimages/nqbytJwFg1b8fj9iT699.jpg]http://papermodelers.sk/hostimages/nqbytJwFg1b8fj9iT699_thumb.jpg[/imgg]

spider | 34
Name: Stano

Postby spider » 21 Sep 2012 11:08

Aha, aj lidl už bude mať airbrush sadu :haha: http://www.lidl.sk/cps/rde/xchg/SID-F63 ... _26558.htm
Tá fixírka sa záhdne podobá na tú základnú od fengdy.
правда у воді не тоне і в огні не горить
Working on: KrAZ 255b

lowi | 45
Name: Vilo

Postby lowi » 21 Sep 2012 11:19

No nekúp to !!! :P

serpens | 42
a.k.a. hado

Postby serpens » 21 Sep 2012 22:10

Poslal som to seternici, robi torty tak na take to domace striekanie by to mohlo byt.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

tunnelDT | --

Postby tunnelDT » 22 Sep 2012 10:52

to ma aj tie farby na papanie ? to uz musi byt aka sranda :)

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 22 Sep 2012 11:53

susedka take tiez robi, parkrat som jej pomahal, no ale tie jedle farby okom modelara nic moc :haha: navyse ani moc nechutia a su pekne drahe..

serpens | 42
a.k.a. hado

Postby serpens » 27 Sep 2012 17:01

Kupil som si nieco taketo, doteraz som pouzival len taky ten klasicky papierovy respirator, ale toto ke ina liga, skusal som C6000 prilozit priamo ku filtru a nic som necitil. Mozem len odporucit.

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 27 Sep 2012 17:12

Taketo sme mavali aj my v robote, pri syntetike sa to ale dost rychlo zanasalo. Sa pamamatam, ked som striekal sasi navesu (1:1), a hlavne ked z vnutra a zospodu, ten prach z farby tak upchal tie filtre, ze pri dychani sa uz dostaval dovnutra "falosny vzduch" spod tej gumovej casti. Samozrejme to uz bola hardcore aplikacia, na modelarcinu je to urcite super!

Return to “Tipy a triky - Diskusia // Tips & Tricks - Discusion”