TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Home made Air brush

Moderator: iconmaster

tunnelDT | --
Name: jano

Re: Home made Air brush

Postby tunnelDT » 29 Sep 2012 21:14

no uplne ze super aj to farebne ladi :)

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 24 Oct 2012 16:33

ked sa stane ze bezolejovy modelarsky kompresor vrci a slabo tlaci vzduch , tak je v nom zodraty piest. a na kompresory typu sil air niesu nahradne suciastky. mal som taky cerveny kompresor ako ma lubosch a vydrzal mi az 5 rokov.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 24 Oct 2012 17:00

bezolejový znamená čo, že má zabudovaný odolejovač a do okruhu tlačí čistý vzduch bez oleja?
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 24 Oct 2012 17:09

podla opravara bezolejovy je taky do ktoreho sa neda dolievat olej.do olejoveho sa raz za cas musi dolievat motorovy olej ako do auta,ma tam vrchnak z odmerkou.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 24 Oct 2012 17:20

dobre, ale nevieš teda či má odolejovač (to je to podstatné, čo ma zaujíma), ak má, tak sa tam samozrejme olej nedolieva, lebo sa nemá kam vytratiť, kedže ho nevyhadzuje spolu so stlačeným vzduchom, ale v dnešnej dobe predaja šuntov (len aby sa predávalo) by som na ten odolejovač nevsádzal, to je ako bezúdržbová batéria do auta, je to v podstate obyčajný akumulátor, akurát že sa do neho nedá doliať voda aj keby som chcel, takže ak mi začne odchádzať kvôli strate kapacity kvôli odparenej vode, treba kúpiť nový namiesto toho, aby som dolial destilku a fičal na ňom v pohode ďalej
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 24 Oct 2012 18:46

Podla mojho chapania bezolejovy kompresor bezi nasucho, t.j. piest aj valec musia byt z odolneho materialu s velmi nizkym trenim. Kompresor co bezi v oleji, musi byt naplnitelny olejom, to sa robi aj v uzavretych okruchoch (napr. pri plneni/udrzbe klimy sa do chladiacej zmesi pridava aj olej..). Ako som si vsimol, bezolejove su vacsinou tie najlacnejsie dielenske kompresory, podla mna su aj hlucnejsie a maju nizsiu zivotnost nez tie olejove.. Bezolejove su aj tie male do 12V zastrcky a pre podobne nenarocne aplikacie.
Odkalovac najst aj na tych bezolejovych, lebo vie zachytit aj kondenzovanu vodu :wink:

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 24 Oct 2012 19:04

lepšie japonské kompresory (DAIKIN) mali práve odolejovače, aby olej necirkuloval v celom chladiacom systéme, ale vracal sa
z výtlaku do sacieho potrubia (kompresor saje chladivo z obalu, výtlačná trubka išla z kompresora rovno von)

Jene | 59
Name: Jano

Postby Jene » 16 May 2013 22:51

Konečne došli aj mne súčiastky na kompresor z e-kompresory a chcem sa spýtať či na utesnenie jednotlivých redukcií a pod. stačí vodárenské tesnenie alebo nejaké špeci, lebo pri niektorých spojoch som si nie istý čo tam použiť...

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 16 May 2013 23:12

Ja som daval teflonovu pasku, jedine spoj medzi vzduchojemom a odlahcovacim ventilom sme tesnili kombinaciou konpe+fermez - zavit vo vzduchojemu bol dost hrdzavy a po ocisteni sa zdal byt trosku "volny".. Zatial (tusim uz 5. rok) funguje a spoje tiez tesnia :wink:

trdlo | --

Postby trdlo » 18 May 2013 23:15

v ZM v danfose vyrabaju tieto chladnickace urcite sa to tam da zakupit za lacnejsie :D budem sa musiet poinformovat ked budem zas nakladat plne auto tych oblud.

Return to “Tipy a triky - Diskusia // Tips & Tricks - Discusion”