TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Recenzie - fifik
Moderator: Trak-Tor
Re: Recenzie - fifik
Daj si zalezat, lebo tento rok, ho asi budem lepit 
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
Takže "dobojováno" ! Na svete je teda pohyblivý Betlehem, dnes som poslal do tlače. Prototyp fungoval hneď napoprve, tak som pre krátkosť času nevymýšlaľ iný spôsob. Dúfam, že aj ten z časopisu bude tiež fungovať. Neviem, či z časopisu nebude nutné postavy podlepiť, aby sa nedeformovali. Ten môj bol vytlačený na 180 g papier, čo sa zdá ako dostačujúce. Recenzia určite povie viac.
Váš Laco - BaJ

Váš Laco - BaJ
Srdečný pozdrav Vám všetkým. Zasa prispejem do tohto vlákna skôr správou, ako recenziou. Ako som spomínal na inom mieste, že pripravujem do prázdninového FIFÍKA 06/2014 Jawu 20 - Pionýr, musím povedať, že práve som dokončil a už posielam do tlače. Nebudem veľa, skôr povedia obrázky. Dúfam, že sa Vám tá nostalgia bude páčiť.
Takto to začalo
Tak dopadlo

A tu je výsledok
Váš Laco - BaJ
Takto to začalo
Tak dopadlo
A tu je výsledok
Váš Laco - BaJ
...jééééééj.....
spomínam, len ja som mal modrý..... Ale pokiaľ viem, tak je teraz na veteránskych značkách a behá na zrazy.... 
Momentálne: STAR 12.185 Moja galéria
vyzera to paradne, to bude asi prvy fifik co kupim
Som rád, že vás to chytilo rovnako ako mňa. Musím povedať, že napriek zadaniu do tlače, stále kontrolujem. Staviam už tretí exemplár s vypletanými koliečkami. To je "iná káva" ! Okrem toho som samozrejme narazil na pár drobností, ktoré som hneď opravil. Jedna zásadná bola na kryte a zistil som ju až teraz. Návod na vypletanie, modifikáciu na "21", ako aj modrú verziu ponúknem zrejme na "free Web". Celkovo by to mal byť slušný základ na skutočnú maketu. Neskôr budem musieť asi zvoľniť, lebo dostávam sa niekam, kam som pôvodne nechcel.
Váš Laco - BaJ

Váš Laco - BaJ
Fifík Apríl 2014
5ks vystrihovačiek, ALE má to pár háčikov (konkrétne 2)
1) buď si postavíte 4 (štyri) krásne zvonice 1:100 od Jaroslava Jablonského: Lutiše, Lodno, Budatínska Lehota, Dolný Vadičov, alebo už avizovaný
finišer Dynapac F12-4W od Laca (BaJ) 1:43, pretože sú na protiľahlých stranách, keď rozstriháte jedno, zlikvidujete druhé
2) finišer má kus viac dielov, ako sa zmestilo na 2 strany, takže 11 dielov je na inom mieste časopisu (str. 14) na tenkom papiery (5ks osky a 6ks dielov)
navyše to v návode nieje zdôraznené, tak aby sa vám nestalo, že vykmasnete stred aj s návodmi a zbytok dielov zahodíte do preč so zbytkom časopisu
5ks vystrihovačiek, ALE má to pár háčikov (konkrétne 2)
1) buď si postavíte 4 (štyri) krásne zvonice 1:100 od Jaroslava Jablonského: Lutiše, Lodno, Budatínska Lehota, Dolný Vadičov, alebo už avizovaný
finišer Dynapac F12-4W od Laca (BaJ) 1:43, pretože sú na protiľahlých stranách, keď rozstriháte jedno, zlikvidujete druhé
2) finišer má kus viac dielov, ako sa zmestilo na 2 strany, takže 11 dielov je na inom mieste časopisu (str. 14) na tenkom papiery (5ks osky a 6ks dielov)
navyše to v návode nieje zdôraznené, tak aby sa vám nestalo, že vykmasnete stred aj s návodmi a zbytok dielov zahodíte do preč so zbytkom časopisu
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Existuje ucelený a aktuálny zoznam vystrihovačiek (podľa mesiaca a roku), ktoré vyšli vo Fifíku?
Fifík Máj 2014
3ks vystrihovačiek
Kaplnka Sv. Kríža- Stará Turá 1:12 juraig (2×A4) na pamiatku Ondreja Čiernika * 30.5.1983 † 17.8.2012
na druhej strane
závesná májová ozdoba na lampu čo do okna a zábavné čudo, kotúčik určený na na tyčku a roztočiť (optická ilúzia)
3ks vystrihovačiek
Kaplnka Sv. Kríža- Stará Turá 1:12 juraig (2×A4) na pamiatku Ondreja Čiernika * 30.5.1983 † 17.8.2012
na druhej strane
závesná májová ozdoba na lampu čo do okna a zábavné čudo, kotúčik určený na na tyčku a roztočiť (optická ilúzia)
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Zakúpené, zistené, že ide o neuveriteľne slabý papier. Model (vďaka papieru) skončil v koši a tým u mňa skončil aj časopis Fifík. Rovnako ako v časopis ABC, tak aj Fifík zrejme šetrí na papieri.