TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
TATRA 815 VT 26 265 8x8.1R s BZ /Ripper Works/ 1:32
Moderator: iconmaster
Re: TATRA 815 VT 26 265 8x8.1R /Ripper Works/ 1:32
Jo s bubnama jsem měl stejný problém. U kol musím říct, že jsem problém neměl. Disk byl sice na těsno, ale šlo to tam a když ne, stačilo jen lehounce srazit hrany šmirglem. Ještě jsem musel štelovat schůdky pod kabinou a to na obě strany jsem to musel asi o milimetr zkrátit. Jo a u lapačů vzduchu, jak je tam ten složitý díl, tak jsem neměl naznačený rýhování, tak jsem to odhadl, bohužel ne přesně, takže výsledek není úplně dokonalý. 

Re: TATRA 815 VT 26 265 8x8.1R /Ripper Works/ 1:32
Zdravím vás,
tak můžu prohlásit,že Tatra je z 99% hotová.Chybí už jen ochranné klece na střechu,zrcátka,plachta a radlice.U sajten jsem si opravdu zařezal,ale retušování,to bylo teprv něco.Korba je slepená na pevno,protože si dokážu představit situaci,kdy někomu řeknu,že jsou bočnice sklápěcí a malér je na světě.Několikerá zkušenost s tchánem
.Panty jsou ze slabýho drátku a nařezaný bužírky.Při představě stáčení 33ti pidi papírovejch trubiček se mi udělalo lehce nevolno
.To ostatní se už zase lepilo samo.
Fotos:

A ještě bych vás chtěl poprosit o názory na plachtu.Udělal jsem ji z ubrousku napuštěného lepidlem.Zatim jsem to nebarvil.Ale přijde mi,že je to moc pokroucený.Co jsem viděl na skutečnejch Tatrách,tam byly plachty z pogumovanýho plátna a nebyly tak zmuchlaný.Zkoušel jsem ji udělat i z balícího papíru,ale tam byl problém s tvarováním vršku.Ještě mě napadá šusťákovina,ale tady zas netušim,co na tom vyvede lepidlo a barva.Každej názor a radu vítám.Foto níže.

-brzdič:O kobrách mi povídej.Já jsem je narýhoval až do konce a za boha jsem je nemoh dotvarovat do kulata.Takže výsledek nějak podobnej
Pokud všechno pujde podle plánu,příští víkend dodám finální fotky.
Zdraví jari.
tak můžu prohlásit,že Tatra je z 99% hotová.Chybí už jen ochranné klece na střechu,zrcátka,plachta a radlice.U sajten jsem si opravdu zařezal,ale retušování,to bylo teprv něco.Korba je slepená na pevno,protože si dokážu představit situaci,kdy někomu řeknu,že jsou bočnice sklápěcí a malér je na světě.Několikerá zkušenost s tchánem
.Panty jsou ze slabýho drátku a nařezaný bužírky.Při představě stáčení 33ti pidi papírovejch trubiček se mi udělalo lehce nevolno
.To ostatní se už zase lepilo samo.Fotos:
A ještě bych vás chtěl poprosit o názory na plachtu.Udělal jsem ji z ubrousku napuštěného lepidlem.Zatim jsem to nebarvil.Ale přijde mi,že je to moc pokroucený.Co jsem viděl na skutečnejch Tatrách,tam byly plachty z pogumovanýho plátna a nebyly tak zmuchlaný.Zkoušel jsem ji udělat i z balícího papíru,ale tam byl problém s tvarováním vršku.Ještě mě napadá šusťákovina,ale tady zas netušim,co na tom vyvede lepidlo a barva.Každej názor a radu vítám.Foto níže.
-brzdič:O kobrách mi povídej.Já jsem je narýhoval až do konce a za boha jsem je nemoh dotvarovat do kulata.Takže výsledek nějak podobnej
Pokud všechno pujde podle plánu,příští víkend dodám finální fotky.
Zdraví jari.
Práce zmrvená,ale hezky natřená,ta se vždycky prodá.
Na stole:BAT-M
Hotovo:TATRA 813 8x8 S1(NL),TATRA 813 8x8 CAS 32,TATRA 815 6x6 SYKO 5M,TATRA 815 AUTODOMÍCHÁVAČ,TATRA 813 TP 4x4
Hotovo:TATRA 813 8x8 S1(NL),TATRA 813 8x8 CAS 32,TATRA 815 6x6 SYKO 5M,TATRA 815 AUTODOMÍCHÁVAČ,TATRA 813 TP 4x4
Re: TATRA 815 VT 26 265 8x8.1R s BZ-T 815 /Ripper Works/ 1:32
Pekné to máš,čistá práca 

Zdar, na tu plachtu to chce hlavně kapesníček bez vzoru, pak si je rozlep na vrstvy, natři to koresem a zase to slep, dej pod zátěž a pak nabarvi, po nabarvení to dej na Tatru a dotvaruj, případně dobarvi. 

Díky brzdiči.Já tušil,že je něco špatně
.Už jen to namatlání herkulem a vzorovanej papír.Už to letělo do vrakoviště.Snad se to bude hodit jinde.
.Už jen to namatlání herkulem a vzorovanej papír.Už to letělo do vrakoviště.Snad se to bude hodit jinde.Práce zmrvená,ale hezky natřená,ta se vždycky prodá.
osobne si neviem predstaviť, ako by som natrel jednu vrstvu vreckovky/ servítky koresom bez toho, aby sa roztrhla 

žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Musíš být hrozně opatrnej
... problém je spíš v tom, že než to celý netřeš a budeš chtít přilepit, to lepidlo se vysuší a už moc nechce lepit, takže je to i o opatrnosti a o rychlosti. 
... problém je spíš v tom, že než to celý netřeš a budeš chtít přilepit, to lepidlo se vysuší a už moc nechce lepit, takže je to i o opatrnosti a o rychlosti. 
Pěkný večer přeji,
přidávám pár foteček na důkaz toho že jsem se dneska neflákal.Zařízl jsem do radlice a musim říct,že je radost ji stavět.Akorát z dílů 42d a 42e jsem uřezal chlopně a hrany podlepil tenkým hranolkem.Ten jsem zcizil z čínského rákosového obrázku v kuchyni
.Radlice se tim krásně vyztužila.Trochu se mi prohla dolní hrana,ale naštěstí to není moc vidět.
Takže dost keců,tu jsou fotky.

-toudi,brzdič:Vyzkoušim a uvidim.Přijde mi to taky docela náročný,matlat tak tenkej papír koresem,ale za zkoušku nic nedám.Alspoň se zas něco naučim
.
Jinak děkuji všem přihlížejícím za podporu.
Zdraví jari.
přidávám pár foteček na důkaz toho že jsem se dneska neflákal.Zařízl jsem do radlice a musim říct,že je radost ji stavět.Akorát z dílů 42d a 42e jsem uřezal chlopně a hrany podlepil tenkým hranolkem.Ten jsem zcizil z čínského rákosového obrázku v kuchyni
.Radlice se tim krásně vyztužila.Trochu se mi prohla dolní hrana,ale naštěstí to není moc vidět.Takže dost keců,tu jsou fotky.
-toudi,brzdič:Vyzkoušim a uvidim.Přijde mi to taky docela náročný,matlat tak tenkej papír koresem,ale za zkoušku nic nedám.Alspoň se zas něco naučim
.Jinak děkuji všem přihlížejícím za podporu.
Zdraví jari.
Drzim palce pri radlici
Davaj pozor na geometriu radlice aby potom nebola na krivo.
Davaj pozor na geometriu radlice aby potom nebola na krivo.Re: TATRA 815 VT 26 265 8x8.1R s BZ-T 815 /Ripper Works/ 1:32
Zdravím vás,
přidávám včerejší a dnešní postup.Podařilo se mi smontovat trámce radlice a dal to do kupy s radlicí samotnou.Modelářskej pánbůh asi nebyl doma
,geometrie dopadla na první pokus dobře.
Teď už jen dodělat pár dílů a bude hotovo.
Fotky:

Nedalo mi to,abych to nezkusil.

Toť zatim vsjo.
Zdraví jari.
přidávám včerejší a dnešní postup.Podařilo se mi smontovat trámce radlice a dal to do kupy s radlicí samotnou.Modelářskej pánbůh asi nebyl doma
,geometrie dopadla na první pokus dobře.Teď už jen dodělat pár dílů a bude hotovo.
Fotky:
Nedalo mi to,abych to nezkusil.
Toť zatim vsjo.
Zdraví jari.