TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Lokomotíva 350.020-4 /Jurro754/ 1:25
Re: 350.020-4 /Jurro754/ 1:25
Zdravím Jurro, zkus to, co ti poradil Iconmaster, základovku v spreji, oni mají i funkci tak trochu i plniče. Perfektně se i přebrušují, jen musíš dát pozor, aby jsi si nezalil detaily, nevýhodou je, že se nedá regulovat střik, takže se musí stříkat jen krátkými impulsy, hodně kontrolavat stříkaný díl. Už se těším na další fotoreport z postupu stavby. Zkus se podívat na stránky "VLAKY.NET", tam to taky někdo stavěl, nevím jestli je to zrovna toto číslo lokomotivy, ale je to hodně podobné, myslím, že je to v kapitole - galerie železničních modelů.
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )
áno áno, tým modelom 350.019 na vlaky.net som sa dokonca inšpiroval...a aj celkovo je model tohto rušňa moj veľký sem...ale speť k téme...skriňa už je po druhom základovom nátere a vybrúsená...ale začínam uvažovať že konečný "vrchný" náter budem robiť za pomoci sprejov 

Som zvedavý na tie spreje, lebo som nad nimi uvažoval už aj ja... ide ti to dobre...
Ahojky kamarádi, já bych se těch sprejů troch bál, nedá se regulovat střik, a o vteřinku to podržíš déle než je zdrávo, a máš zalité všechny detaily s kterými jsi tak piplal, já vím, že je to rychlé řešení, ale dost nebezpečné. Škoda by bylo takový pěkný model takto poškodit.
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
zatiaľ som na 100% rozhodnutý robiť sprejom iba strechu, o ostatnom ešte stále nie je rozhodnuté
a aj tak konečná podoba vysnívaného stroja je ešte stále ďaleko, ba až v nedohľadne
ale treba byť optimista
a aj tak konečná podoba vysnívaného stroja je ešte stále ďaleko, ba až v nedohľadne
ale treba byť optimistaRe: 350.020-4 /Jurro754/ 1:25
Ved na to som zvedavy: polomacany, kakadu, modro-zlty, alebo nebodaj Blonski? 

Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).
jadnoznačne KAKADU, neskor však nie je vylúčená výroba Aristokratky 350.001-4.... avšak zase rozhodujem o čísle...v hre je 350.015-4 alebo 350.020-4...ale asi ostanem pri dvadsiatke keďže je to posledný sériový kus 

Pokial som dobre pochopil, premyslas nad stroekanim sprejom alebo natietani stetcom. Ja by som isiel asi do toho spreju, striekany povrch bude asi vyzerat lepsie, ale so sprejom nemam ziadne skusenosti.
Jurro754 wrote:jadnoznačne KAKADU, neskor však nie je vylúčená výroba Aristokratky 350.001-4.... avšak zase rozhodujem o čísle...v hre je 350.015-4 alebo 350.020-4...ale asi ostanem pri dvadsiatke keďže je to posledný sériový kus
Osobne by som asi preferoval rozne cisla. A pri 350 001-4 mas na vyber okrem predoslych aj prototypove natery sivo-bielo-sivy a cerveno-bielo-cerveny a to nevravim o trikolore (aj ked neviem, ci tu nemala dvojka - doma overim
)Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
ak bude časom aj 350.001-4 tak určite vo "veľtržnom" červeno- bielom v stave po rekonštrukcii z roku 2000
.... ešte k tomu náteru..no ťažko povedať, ten sprej je lákavý pretože štetec niekedy buď pustí nejaký ten chlp alebo robí také vrstvy ako keby vlnky...čiže ešte sa rozhodujem....
a zatiaľ pomaličky natieram a brúsim hrubú stavbu, v posledných dňoch prebehlo tmelenie nerovných miest dvojzložkovým tmelom...
[imgg=http://papermodelers.sk/hostimages/zfrHRP8xztER1XHHdczK.jpg]http://papermodelers.sk/hostimages/zfrHRP8xztER1XHHdczK_thumb.jpg[/imgg]
.... ešte k tomu náteru..no ťažko povedať, ten sprej je lákavý pretože štetec niekedy buď pustí nejaký ten chlp alebo robí také vrstvy ako keby vlnky...čiže ešte sa rozhodujem....
a zatiaľ pomaličky natieram a brúsim hrubú stavbu, v posledných dňoch prebehlo tmelenie nerovných miest dvojzložkovým tmelom...

[imgg=http://papermodelers.sk/hostimages/zfrHRP8xztER1XHHdczK.jpg]http://papermodelers.sk/hostimages/zfrHRP8xztER1XHHdczK_thumb.jpg[/imgg]