vzadu sa pokúsim urobiť prelisy podľa tejto predlohy, ktoré vo vystrihovačke nie sú zakomponované.aj schodík pod dverami chýba, ten tiež vyrobím.
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Avia A31 /Attimon/ 1:32
Moderator: iconmaster
Re: Avia A31 /Attimon/ 1:32
prefotil som si jednotlivé časti kabíny a rozstrihal ich na márne kúsky.niektoré som spojil dokopy a opäť prefotil už ako celok.tým som odstránil pár spojov, ktoré by mi neskôr pri práci robili neplechu.hlavne vzadu, označené sú na obrázkoch červenou.síce ich aj tak zakryje nadstavba, ale...

vzadu sa pokúsim urobiť prelisy podľa tejto predlohy, ktoré vo vystrihovačke nie sú zakomponované.aj schodík pod dverami chýba, ten tiež vyrobím.

ešte som vlastne neopísal postup lepenia, takže ten bude nasledovný.origoš vystrihovačku som si prefotil dvojmo-trojmo, budem ju celú prefarbovať a chcem si odskúšať pár nových techník.zlepil som kostru kabíny a na ňu budem postupne nanášať jednotlivé viac či menej podlepené diely, teda s rôznou hrúbkou a tým dosiahnem plastickejší efekt.teda, ak všetko pôjde ako má.zatiaľ som do kabíny vlepil vnútornú časť strechy a rámy okolo okien.so strechou nebol žiadny problém, takže aj vonkajšia časť by mala pasovať presne.uvidím, ako bude sedieť samotný spodok kabíny, ale to je ešte ďaleko.prikladám pár fotiek, ale zatiaľ ešte neni na čo pozerať.

Last edited by Toshim on 16 Jan 2014 19:54, edited 1 time in total.
Last edited by Toshim on 16 Jan 2014 21:05, edited 1 time in total.
Toto je velmi zaujimavy postup. Som zvedavy ako to bude vyzerat vo vysledku.
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
pekne
počuj, mohol by si mi odmerať, aký rozmer má bočné okno prosím ťa?
počuj, mohol by si mi odmerať, aký rozmer má bočné okno prosím ťa?
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
Zdravím!
tak po ďalšom týždni sem niečo prihodím.stále sa točím okolo kabíny.vonkajšiu časť si nevšímajte, do tej sa eštelen pustím.robil som hlavne vnútrajšok.a urobil som nechtiac lízanec so sekunďákom na čelnom skle.tak keby niečo, je to tam schválne
a ešte taký postreh.
spodok búdy som musel vzadu predľžiť, inak by sa nedala zatvoriť.predná časť sedela po začiatok blatníkov a zvyšok bol jednoducho krátky.dalo by sa to vyriešiť zúžením kabíny v spojoch, čiže vzadu.ale potom zas nebude pasovať strecha.myslím, že tu sa autor kapánek sekol.
mne osobne to nevadí, modely si upravujem podľa seba a prispôsobovanie jednotlivých častí ma celkom baví.no modelári, ktorí vyžadujú presnosť, budú možno sklamaní.ale zas je to výzva.určite si s tým každý nejak poradí.

tak po ďalšom týždni sem niečo prihodím.stále sa točím okolo kabíny.vonkajšiu časť si nevšímajte, do tej sa eštelen pustím.robil som hlavne vnútrajšok.a urobil som nechtiac lízanec so sekunďákom na čelnom skle.tak keby niečo, je to tam schválne
a ešte taký postreh.
spodok búdy som musel vzadu predľžiť, inak by sa nedala zatvoriť.predná časť sedela po začiatok blatníkov a zvyšok bol jednoducho krátky.dalo by sa to vyriešiť zúžením kabíny v spojoch, čiže vzadu.ale potom zas nebude pasovať strecha.myslím, že tu sa autor kapánek sekol.
mne osobne to nevadí, modely si upravujem podľa seba a prispôsobovanie jednotlivých častí ma celkom baví.no modelári, ktorí vyžadujú presnosť, budú možno sklamaní.ale zas je to výzva.určite si s tým každý nejak poradí.
Last edited by Toshim on 01 Feb 2014 00:03, edited 2 times in total.
Pekne si sa vyhral, ale tie guľaté smerovky jej nepristanú, sem jednoducho musia ísť tie veľké hranaté...