Ďakujem za pochvaly páni.
Report
Pokračujeme ďalej.
Pod ruky sa mi dostali menšie celky, ktorých spracovanie mi zabralo dosť času, ale najmä trpezlivosti. Preto som netrávil naraz toľko času za stolom ako možno doteraz.
Mobil fotky pridávam postupne tak, ako som jednotlivé segmenty lepil.
Ako prvé som spravil dva "stupienky" na zadnú stranu mašiny.
Nasledovali všetky diely, na povrchu ktorých je znázornený plech. Peťo (tatra813) mi vypálil kúsok rovnakého plechu, ktorý je žiaľ malinko väčší ako by sa žiadalo. Ale myslím, že to nebude problém.
Ďalej som robil podlahu. Keďže som chcel aby vyzerala naozaj ako z dreva, použil som balzu v patričnej hrúbke. Rozumej 1,2mm hrubú balzu, pretože samotný diel bolo potrebné podlepil 1mm kartónom.
Ďalej dva malé budíky. Momentálne ich mám rozobraté, len základ budem farbiť. Zbytok dnu nalepím na záver.
Tak isto aj ďalšie diely do interiéru..
Tiež som sa chcel vyhnúť prácnemu maskovaniu okien, a tak som si vymyslel spôsob, ako okná do namaľovanej kabíny vložiť. Z podlepeného dielu som jednu vrstvu papiera vyrezal a obdobný tvar (ako ten vyrezaný) som si vyrezal z fólie, ktorú som vložil na svoje miesto. Následne som opatrne prilepil druhý diel steny s tým, aby som si neprilepil fóliu. Následne som všetky hrany (pri oknách opatrne) pretiahol sekunďákom a vybrúsil. Myšlienka je taká, že po zhotovení všetkých 4 stien budem strechu robiť samostatne. Pred jej prilepením len jednoducho dnu vložím fólie ako okná.
Ventily a všetko okolo nich som sa snažil malinko vylepšiť podľa fotiek z ruského fóra. Tak isto som sa zapotil pri výrobe kovových obručí ventilov. Pri štvrtom som už získal prax a išlo to lepšie. Okrem dvoch drôtov mám v tejto hornej a bočných častiach spravené všetko.
A ostávalo mi dorobiť pec a veci okolo.
Takže predná časť interiéru je (až na tie dva drôty) hotová. Momentálne sa nezamýšľam moc nad tým, ako to budem dávať dokopy, ale už teraz viem, že to bude hardcore..
Večer som ešte niektoré diely natrel čiernou, aby som si zistil či postupujem dobre a dnes ráno kabínu lepšie nafotil.
Takže asi toľko. Viac k tomu nemám čo dodať. Rozprávať o tom, ako všetko presne sedí je už asi zbytočné ..