TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Odmrazovací agregát OA-63 / QUASI / 1:32

Moderator: Oliver

juraj_ziacik | 43
Name: Gergej

Re: Odmrazovací agregát OA-63 / QUASI / 1:32

Postby juraj_ziacik » 09 Dec 2022 16:15

Paráda. Toto krásny model. Prikláňam sa k 1:25, nakoľko väčšinu techniky čo má kvalitu je práve v tejto mierke. Nenadarmo najlepšie firmy robia v tejto mierke. Ale chápem, že pokiaľ sa prikloníte k Českej tradícií tak je výhodnejšia mierka 1:35.....
Hey Hou, Let´s Go!

santak | 64
Name: milan

Postby santak » 09 Dec 2022 17:18

No tak toto je lahôdka. 1:25 by bola bomba :wink: , prihováram sa za to, že ak by sa nevydával tlačou, mohol by si ho sprístupniť za poplatok. Určite by sa nás našiel dostatočný počet, kto by si ho od Teba kúpil.

Vojta s | 38

Postby Vojta s » 10 Dec 2022 00:34

Tohle je pecka!

QUASI | 45

Postby QUASI » 10 Dec 2022 19:30

Takže takto k tomu. Toto už bude 1:32.
No ale ďalšia verzia keď nejaká bude by čisto teoreticky aj mohla byť v inej mierke, ale od toho sme ďaleko. Keď ma náhodou zruinuje tento projekt, tak možno aj nebude.
Takže keď už debatovať, tak nech sa debata uberá smerom, že akú nadstavbu.
Pokec o mierke nikam nevedie.

(Ja namiesto toho aby som finišoval riešim nejaké problémy s počítačom, napíšem niekde vedľa či náhodou tu niekto s tým nemá skúsenosť.)

Major | 67
Veľký milovník Tatier
Name: Oto

Postby Major » 15 Dec 2022 00:08

Dlho, dlho som to hľadal, až som to našiel. Sú to spomienky istého Pavla Ševčíka na ZVS na letisku Mošnov. Stránka ČSLA.
Urobil som Ctrl+C a Ctrl+V, dúfam, že tým nikoho nenaštvem. Námet na diorámu:

Pilot Čkalov

Údržbu přistávací dráhy – ranveje – měl na starosti zabezpečovací útvar. V zimním období se napadaný sníh z dráhy odstraňoval zajímavým zařízením – na véesce byla namontována přední část Migu patnáctky s vyřazeným motorem, nasměrovaným tak, aby při pojíždění horké plyny z turbíny odfukovaly sníh. Stálou osádkou byli dva záklaďáci – jeden jako řidič véesky a druhý obsluhoval turbínu z pilotní kabiny patnáctky. Ten nosil na hlavě koženou kuklu s tlumiči hluku, vždy se tvářil velice důležitě a měl zvláštní výraz ve tváři (asi jako Kvasimodo z filmu Zvoník od Matky Boží).
Tahle dvojice si jednou usmyslela, že vyzkouší, jak se jezdí s véeskou poháněnou turbínou. Odblokovali všechna zajištění na soupravě, pootočili turbínu do podélné osy véesky, odjistili zaplombovanou páku ovládání otáček turbíny a dali „na plno“ . . . Véeska nevzlétla, protože se napůl cestou rozpadla, a navíc měli štěstí, že jí zastavili na samém konci dráhy. Měli z toho pořádný průšvih a my od té doby klukovi z obsluhy turbíny říkali „pilot Čkalov“.
"Komu není dáno, tomu se nedá dát." J.Werich

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 15 Dec 2022 09:34

Major, tak to je super príbeh :D To sa zase budeme baviť na hvezdárni o lietadle, už to vidím :beaten:
Takže keď už debatovať, tak nech sa debata uberá smerom, že akú nadstavbu.
V prvom rade k tomu spraviť toho MiGa, nech majú slintajúci radosť. Za mňa je to asi jasné :) Ako univerzálnu nadstavbu pre všetky farebné verzie určite by bodla skriňa, a špeciálne pre kajnšmentke by som poprosil "jašterku" CAS 16. Motivačné foto nižšie. Trim še!

...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

QUASI | 45

Postby QUASI » 15 Dec 2022 10:47

Major, super s tým Čkalovom. Hádam sa niekto potom odhodlá na takú diorámku s posýpkou.
Nepíše tam aj na čom napr. sedel ten "pilot" sedel? Teda v podstate čo bolo v kokpite, ako tam sedel, etc.

Je to celkom záhadné, tak sa môžete pátrači realizovať. Za mňa je jasné, že tam isto nebola vystreľovacia sedačka, ani všetky prístroje (len ovládanie motora, ostatné zakrytované), a že vraj Čkalov sedel na klavírnej otočnej stoličke (na fotkách raz sedí dopredu raz dozadu, takže by to mohla byť pravda). Niekto nejaké info?

developer10, To je jasné, že MiG najprv, dokončujem to už, po tých technických problémoch. Chcel som odviesť debatu od mierok, s tým že keby na nejaká nadstavba zaujala tak by som možno aj nad tým porozmýšlal pri budúcom projekte. Ono asi všetko čo vedie mimo tému nie je dobra. Ruším teoretické debaty. :victory:

martin1807 | 32
2K+
Name: Martin Bilý

Postby martin1807 » 15 Dec 2022 13:37

Veľmi zaujímavý projekt a je pekné vidieť dalšiu možnosť, ako túto kabínu navrhnúť a zlepiť. Teda nie iba kabínu, ale aj všetky ďalšie celky. Pekná práca jak autora, tak testera. :P :victory: :still dreaming:

Ako sa pri kabíne lepili tie dve vrstvy na seba? Mal by som obavy, či takto veľký viac menej "plásť" spasuje na vnútro, hlavne v okolí okien. Ale tak ja oplechovávať kostry neviem, tak to je len taká pripomienka do vzduchu. :victory:

Teším sa na pokračovanie a čo sa týka ďalších predloh, tak pri V3S je to taká studňa nevyčerpateľným možností, jak v civilnom tak vo vojenskom priestore.
Na stole:
Naposledy dokončené: Praga S5T-3 ORKAN, Tatra 815 S1
Galéria

Martin1807

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 17 Dec 2022 12:30

Obavy ako sa spasuje interiér a exteriér som mal aj ja.
Ale pasuje to perfektne, v podstate to netrebalo ani lepiť k sebe, je to fest natesno.
Zlepil som to iba na rámoch okien, nikde inde sa interiér a exteriér nedotýkajú.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 17 Dec 2022 17:33

Zadná ( oblúková) časť diferenciálu prichádzala do úvahy v dvoch verziách - "slniečko", "alebo kružnice".
Zlepil som obe verzie, myslím že krajšie vyzerá verzia "slniečko". Prípadne sa vyjadrite, čo sa Vám viacej páči, alebo teda čo je podľa vás krajšie zlepiteľné.
teoreticky by mohla byť aj z jedného kusu, ak by sa vylisovala vo forme...
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Return to “Vojenská technika // Military Vehicles”