TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
TATRA T815 TA 26 265 8x8.1R / Ripper-works / 1:32
Moderator: iconmaster
- developer10 | 41
- Name: Peter
Re: TATRA T815 TA 26 265 8x8.1R / Ripper-works / 1:32
Nedá sa vkuse učiť, tak som dal ďalšie dve čísla - poličky a zváracie fľaše, ktoré idú do vonkajšieho výklenku, ktorý ten pracovný stôl zatvára. Ideme pomalinky ďalej, brodíme sa zariadeniami žejo… Trimce še!

...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku
- developer10 | 41
Ahojte papierníci,
pokiaľ mi to nervy dovolia (učenie v tomto veku má svoje nežiadúce účinky), tak sa snažím odreagovávať ďalej pri tejto motivačne nezáživnej robote (architektúra ma teda fakt nebaví, to nie je pre mňa)... Aby som mal väčšiu chuť sa učiť, že jo...
Po regáli s pracovným stolom prišiel na rad regál na ľavej strane nadstavby, čelkovo 4 segmenty a dva číslované diely pozostávajúce z vyše sto samostatných dielov... Nič zložité to v podstate nie je, najväčšou výzvou bolo lepenie šuplíkov, ktoré idú iba natupo na hrany tých regálov, a dať to nejak do formy aby to vyzeralo boli celkom krušné chvíle, ale ak to bude v podstate viditeľné iba z prednej a bočnej strany od zadných dverí, geometriu a sústredenie som tomu aj prispôsobil, a teda aby bola pekná predná strana a rovná geometria stien, veľa vecí sa ešte doladí pri lepení ku stene. Z pôvodného plánu dvoch hodín lepenia tak bolo päť celkom nervydrásajúcich hodín, ale výsledok je fajn (hej, na fotke je to stokrát zväčšené, čiže vidieť aj chyby ktoré oko nepostrehne, už vôbec nie, ak to bude vidieť iba cez otvorené dvere...
Teraz má čaká repete na pravej strane a potom vybaviť všetko príslušenstvom, takže zase niečo, do čoho sa mi možno bude chcieť viac
Ďakujem, že to ešte sledujte, držte prsty aj naďalej a trimce še!
pokiaľ mi to nervy dovolia (učenie v tomto veku má svoje nežiadúce účinky), tak sa snažím odreagovávať ďalej pri tejto motivačne nezáživnej robote (architektúra ma teda fakt nebaví, to nie je pre mňa)... Aby som mal väčšiu chuť sa učiť, že jo...
Report
Regál no. 2Po regáli s pracovným stolom prišiel na rad regál na ľavej strane nadstavby, čelkovo 4 segmenty a dva číslované diely pozostávajúce z vyše sto samostatných dielov... Nič zložité to v podstate nie je, najväčšou výzvou bolo lepenie šuplíkov, ktoré idú iba natupo na hrany tých regálov, a dať to nejak do formy aby to vyzeralo boli celkom krušné chvíle, ale ak to bude v podstate viditeľné iba z prednej a bočnej strany od zadných dverí, geometriu a sústredenie som tomu aj prispôsobil, a teda aby bola pekná predná strana a rovná geometria stien, veľa vecí sa ešte doladí pri lepení ku stene. Z pôvodného plánu dvoch hodín lepenia tak bolo päť celkom nervydrásajúcich hodín, ale výsledok je fajn (hej, na fotke je to stokrát zväčšené, čiže vidieť aj chyby ktoré oko nepostrehne, už vôbec nie, ak to bude vidieť iba cez otvorené dvere...
Teraz má čaká repete na pravej strane a potom vybaviť všetko príslušenstvom, takže zase niečo, do čoho sa mi možno bude chcieť viac
Ďakujem, že to ešte sledujte, držte prsty aj naďalej a trimce še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Pekne napreduješ, rôzne doplnky, výbavu atď. na modeloch zbožňujem a tento to spĺňa všetkými desiatimi
. Nástavbu plánuješ uzavrieť, alebo spravíš odnímateľnú strechu?
Live hard, ride easy.
Paradne doplnky sa Ti daria 
- developer10 | 41
Ahojte chalani, ďakujem za pozitívne reakcie, potešili, obzvlášť v tejto študijnej dobe, keď na lepenie a motiváciu je málo času.
Čo sa týka toho, či to zavriem, tak prvotný plán bol nechať otvorené dvere a zadné čelo. Časom ale získavam presvedčenie, že asi tie dvere nechám zatvorené a otvorím dekel hore, bude to asi aj jednoduchšie na skladovanie a prevoz, ak mám v čerstvej pamäti ako dopadli Tatrovky z môjho multiprojektu po štyroch či piatich výstavách... A pri tomto by som bol rád, ak by to vydržalo aspoň do času, keď dokončím ostatné chýbajúce kúsky série... Takže asi to nechám otvorené z vrchu, ešte neviem, času dosť
Dík za podporu, držte prsty aj naďalej a trimce še!
Čo sa týka toho, či to zavriem, tak prvotný plán bol nechať otvorené dvere a zadné čelo. Časom ale získavam presvedčenie, že asi tie dvere nechám zatvorené a otvorím dekel hore, bude to asi aj jednoduchšie na skladovanie a prevoz, ak mám v čerstvej pamäti ako dopadli Tatrovky z môjho multiprojektu po štyroch či piatich výstavách... A pri tomto by som bol rád, ak by to vydržalo aspoň do času, keď dokončím ostatné chýbajúce kúsky série... Takže asi to nechám otvorené z vrchu, ešte neviem, času dosť
Dík za podporu, držte prsty aj naďalej a trimce še!
- martin1807 | 32
- 2K+
- Name: Martin Bilý
Noo už iba pár večerov a vybavenie by si mal.
Len tak ďalej 
- developer10 | 41
No ešte pár desiatok večerov Maťo
Dnes iba rýchly report z dokončenia posledného plechového regálu, ktorý bude na pravej strane. Jeho súčasťou je aj mechanizmus svetla, ktorého kryt sme mali niekedy minule a musím ho nájsť, ale aj tak má ešte čas, idem sa totiž presviedčať do pakšamentov, inštrumentov a potentov… Až keď to budem mať naplnené budem dávať regály na miesta. Snáď ma nečaká žiadne nemilé prekvapenie
Takže tutaj sú fotky dnešného regálu, dôraz ako predtým som dával na geometriu stojok regálu, tým pádom ma šuplíky až tak nezaujímali a zadnú časť reálne nebude ani vidieť. (Hej je to krivé ale keby to bolo rovno nesedia mi predky…)
Tak nabudúce až budem mať chuť a pauzu v testovaní zabrdnem do tohto krásneho technika opäť. Držte prsty aj naďalej a trimce še!
Report
Regál no.3Dnes iba rýchly report z dokončenia posledného plechového regálu, ktorý bude na pravej strane. Jeho súčasťou je aj mechanizmus svetla, ktorého kryt sme mali niekedy minule a musím ho nájsť, ale aj tak má ešte čas, idem sa totiž presviedčať do pakšamentov, inštrumentov a potentov… Až keď to budem mať naplnené budem dávať regály na miesta. Snáď ma nečaká žiadne nemilé prekvapenie
Takže tutaj sú fotky dnešného regálu, dôraz ako predtým som dával na geometriu stojok regálu, tým pádom ma šuplíky až tak nezaujímali a zadnú časť reálne nebude ani vidieť. (Hej je to krivé ale keby to bolo rovno nesedia mi predky…)
Tak nabudúce až budem mať chuť a pauzu v testovaní zabrdnem do tohto krásneho technika opäť. Držte prsty aj naďalej a trimce še!
- developer10 | 41
Report
Ahojte papierníci, mal som chuť sa povenovať trošku technikovi a jeho vybaveniu, tak prvé tri číslované diely (z 20 celkovo) zložené s asi 50 dielikov sú na svete.Áno, bude to ešte dlhý príbeh, ale tak do Nitry snáď stihnem aj toto dokončiť
Nekonečný príbeh pokračuje, ideme ďalej, držte prsty. Trimce še
Parádna práca, tie prepravky sú parádne 
Všetko je raz po prvý raz.
Helikoptéry nelietajú. Sú také škaredé, že ich zem sama odpudzuje.
Helikoptéry nelietajú. Sú také škaredé, že ich zem sama odpudzuje.
Tie prepravky su mega dobre
tiež som si predčasom prikúpil túto obludnosť tak sledujem pozorne čo to obnáša.
Celkovo krásne sa stým hráš a postupne dávkuješ. Ja už vyše roka takto dávkujem žltú cisternu V3S a aj keď nad tým človek sedí hodiny, na konci ledva vidí a v konečnom dôsledku nieje vidno žiaden progres skrz tu milardu pididielov
ale o to viac to baví ta detailnosť. Fascinuje ma koľko roboty si musel dal autor s tým to premyslieť a navrhnúť.
Nitra ešte ďaleko, hlavne nič neuspěchat
Nitra ešte ďaleko, hlavne nič neuspěchat