TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Volvo FM12-420 8x4 Westdijk BV /iconmaster/ 1:25

Moderator: iconmaster

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Re: Volvo FM12-420 8x4 Westdijk BV /iconmaster/ 1:25

Postby iconmaster » 18 Jan 2015 18:12

Ide to pomaly, ale prinasam dalsie drobnosti. Urobil som plosinu pri "vezi" za kabinou. Nosna konstrukcia je z 2x2 mm plneho profilu vyrezaneho z kartonu. Po zlepeni som ju napustil sekundakom, aby sa spevnila a zaroven dali do hladka zabrusit hrany. Hlinikove plechy so slzickovym protismykovym povrchom su tiez narezene a poohybane, pochadzaju z Burtonovych zlievarni :wink: Rebrik potom bude tiez prilepeny k tomu ramu.
Na fotkach dalej vidiet podlahu kabiny zo spodu, drziak predneho naraznika, ulozenie kabiny (zadne odpruzene suporty so zamkami, valec dvihania a predne panty), klucky, stupacky na schodiky kabiny a celny panel s madlami a stieracmi:

maťko85 | 40
Name: Martin Hašlar

Postby maťko85 » 18 Jan 2015 21:54

Parádní drobotina, jen tak dále :victory: . Jsem rád, že pokračuješ na tomto modelu, už by bylo načase jej taky konečně dokončit :P . No ne?
Věřím, že výroba drobných celků je nezáživná a nudná, zrovna u Tatrovácké kabiny taky dokončuju doplňky a drobotinu a vůbec mě to nebaví :red: .

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 22 Oct 2015 23:33

Ahojte. Kedze ste sa v Nitre viaceri pytali na tento tahac, prinasam nejaky ten progress, ktory dufam potesi. V poslednej dobe som sa ku tomu znovu dostal po dalsej dlhsej prestavke.

Pokracoval som farbenim dielov a celkov, co som prezentoval v predoslom prispevku. Niektore z nich boli aj umiestnene na prislusne miesto alebo skompletizovane po farbeni.

pisho66 | 42
Name: Martin

Postby pisho66 » 23 Oct 2015 17:45

Však už sa patrilo po takom dlhom čase aj niečo pridať, aj keď sú to len drobnosti je dobré vidieť aspoň malý pokrok :big smile:
Ináč Peťo máš aj dáke info o tomto Volve v originály či ešte jazdý? Z fotiek tejto firmy na fórach ho už dosť dlho nebolo vidieť.
Nie je dôležitý cieľ, ale cesta.

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 23 Oct 2015 21:14

Original tahac, podla ktoreho staviam tento model, firma uz medzitym odpredala - asi pred rokom som ho videl v ponuke holandskeho truck-bazaru :bad smile:
Takze ktovie, kde momentalne brazdi cesty ci v Rusku alebo v Afrike.. Mam stiahnute fotky z inzeratu, ked budem doma, mozem pridat.
Edit: Keby som mal zbytocnych 22 tisic Eur, mohol by som mat podklad na dvore :)

Brzdič | 40
2K+
Name: Ondra

Postby Brzdič » 25 Oct 2015 12:27

Jupí Volvo žije. :victory:

maťko85 | 40
Name: Martin Hašlar

Postby maťko85 » 25 Oct 2015 19:32

Za takovou cenu bych jej bral i já :P (v přepočtu na naši měnu by to vyšlo na necelých 600 000 KČ, což je podezřele málo za takovýhle kolos). Jen by byl problém s parkováním, u paneláku by to asi nešlo :haha: .
Jinak jako vždy super práce, jsem rád, že pokračuješ (snad už to taky dotáhneš do konce).
A ještě otázka - necháš firemní nápis Westdijk, nebo se budeš držet aktuálního stavu předlohy a taky jej sundáš?

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 25 Oct 2015 19:54

Ta cena je adekvatna stavu / vybave. Nie je to vyslovene tahac tazkych nakladov (nema hydromenic a aj motor je dost slaby na tazku prepravu), za podobne peniaze som videl aj ine - podobne prerobene holandske ojazdene tahace trebars V.d. Vlist alebo Klomp Zwolle..

Napisy samozrejme ostavaju, vzorovy stav auta beriem z obdobia kedy sa dostalo do vozoveho parku firmy Westdijk (t.j. bez poskodeni a spiny, bez extra nalepiek, atd.).

martin1807 | 32
2K+
Name: Martin Bilý

Postby martin1807 » 25 Oct 2015 22:51

Som rád, že ako sa tak skracujú tie dni tak tu pribúdaju aktívne prispevky s tým, že aj staré projekty oživajú.. Peťo jak stale pekné, detailne a budem sledovať ďalej.;) :P
Na stole:
Naposledy dokončené: Praga S5T-3 ORKAN, Tatra 815 S1
Galéria

Martin1807

iconmaster | 37
Last man standing

Postby iconmaster » 01 Nov 2015 00:57

Porobil som uchytenie kabiny na podvozku (bez foto) a nejake dalsie karosarske diely. Mensi progres - skusobne polozeny naraznik aj s kabinou:

Este tam pribudnu nejake veci ktore by mali zakryt nejake chybicky (clona so svetielkami a majakmi, spatne zrkadla, SPZ a vystrazna tabulka, logo na maske,..). Potom by som mal pokracovat aj podvozkom, kde treba nahodit blatniky, vyfukovy system, atd. Takze roboty celkom dost, navyse casto nie je to len ciste skladanie dielov dokopy, ale nekonecna kombinacia upravovania a pasovania kym su tie komponenty konecne zafixovane. No aj tak nadejne ubuda zo zoznamu poloziek do dokoncenia :wink:

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”