TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
A.S.-51 HORSA Mk.I / GPM / 1:33 / Operácia Overlord - 80. výročie - SKUPINOVKA 2024
Re: A.S.-51 HORSA Mk.I / GPM / 1:33 / Operácia Overlord - 80. výročie - SKUPINOVKA 2024
Parádna robota vyzerá to skvelo 
Re: A.S.-51 HORSA Mk.I / GPM / 1:33 / Operácia Overlord - 80. výročie - SKUPINOVKA 2024
Naskytla sa chvíľa keď som ostal sám doma, tak som to využil a začal som pracovať na kolesách. Zlepil som ich z laserov a napustil sekundovým lepidlom. Po zatuhnutí som ich upol do mikro vŕtačky a pekne som ich vybrúsil brúsnymi papiermi rôznej zrnitosti pekne do hladka.
Teraz ich už len natrieť čiernou farbou.
Ďalej som dokončil bočnú sklápaciu rampu. Ten pántik čo som si vyrobil nakoniec nebol dobrý nápad a nefungovalo by to. Pánt by musel byť viditeľný z vonkajšej strany. Tak som prevŕtal boky rampy a vsunul tam 0,5 drôtik. A teraz to funguje. Podľa fotiek som osadil lanká, ktoré držali rampu v otvorenej polohe.
Příšte navidenou.
Teraz ich už len natrieť čiernou farbou.
Ďalej som dokončil bočnú sklápaciu rampu. Ten pántik čo som si vyrobil nakoniec nebol dobrý nápad a nefungovalo by to. Pánt by musel byť viditeľný z vonkajšej strany. Tak som prevŕtal boky rampy a vsunul tam 0,5 drôtik. A teraz to funguje. Podľa fotiek som osadil lanká, ktoré držali rampu v otvorenej polohe.
Příšte navidenou.
Vyzerá to pekne.
Keď už to robíš otvorené,chystáš do interiéru nejakých výsadkárov-prípadne k rampe dáku techniku? 
Nechcem ti do toho nejak kecať, ale tie kolesá podľa mňa budeš musieť ešte brúsiť. Inak ale ideš parádne. 
Oliver
Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24
GALLERY
"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA
Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24
GALLERY
"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA
Neboj kolesá som nastriekal surfacerom a prebrúsil.Nechcem ti do toho nejak kecať, ale tie kolesá podľa mňa budeš musieť ešte brúsiť. Inak ale ideš parádne.
Ďalej som pokračoval hlavným podvozkom. Moc sa mi do toho nechcelo lebo som nevedel ako to z točiť z tých dielov z vystrihovačky. Skúsil som si to s tenším papierom ale bolo to moc tenké. Nakoniec som to stočil na drôt hrúbky 1,5mm kedy obvod presne sedel na zlepenie.
Ale výsledok sa mi vôbec nepáčil. A tak som sa rozhodol vysochať podvozok nanovo. Použil som gulatinky priemerov 2,2 a 2,9mm. Tlmič na zvislú nohu som namotal z papiera. Napustil som ho sekuňďákom a vybrúsil. Po dôkladnom prirovnávaní a upravovaní spojov som to celé zlepil sekundovým.
Následne som to celé prestriekal surfacerom a stalo sa čo som nečakal. Celý povrch mi zbublinkovatel. Použil som biely surfacer 1000 v spreji Gunze. Následne som to pracne brúsil minimálne hodinu. Mal som sto chutí to rozlámať. Keď už som bol ako tak spokojný zistil som že čierna Tamiya farba mi akosi vyschla a inú nemám. Takže musím kúpiť. V tom rozčúlení som to potom aj zabudol fotiť.
Nuž čo, piatok 13-teho. Mohlo sa stať aj horšie, napríklad naň sadnúť, alebo nechať spadnúť knihu. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jano
Hotové modely: Phoenix DIIa, Z5, T40
Jano
Hotové modely: Phoenix DIIa, Z5, T40
Vypadá to super, beztak nás jen taháš za nos, aby tu bylo trochu drama. 
Pekne bojuješ. Vydrž!

Krásne postupuješ, paráda 
Všetko je raz po prvý raz.
Helikoptéry nelietajú. Sú také škaredé, že ich zem sama odpudzuje.
Helikoptéry nelietajú. Sú také škaredé, že ich zem sama odpudzuje.
Ahoj Laco, krásne zlepené, hlavne ten spodný spoj. V takej veľkosti je to veľká frajerina
.
Ináč toto bude dominantný kus na stole
Ináč toto bude dominantný kus na stole