TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

BR 57 (TW1 Modelik 1:25)

Moderators: Fito, Oliver

Tomasz | --
Name: Tomáš Wolanszký

Re: BR 57 (TW1 Modelik 1:25)

Postby Tomasz » 29 Apr 2025 10:11

:big smile: ani ja som nebol skôr ma fascinovalo japonské námorníctvo a pozemná technika ako toto ale objavil som v tom čaro
A ďakujem

Tomasz | --

Postby Tomasz » 05 May 2025 16:33

Len rýchle fotky od stola. Začal som prvé potrubia a je to babračka :big smile: ale zatiaľ ma to baví
Tým, že som lepil zopár detailov k ruram naskytla sa možnosť odfotiť lokomotivu zospodu. Niečo už zašpinené je niečo ešte len bude ale zatiaľ takto

Ešte dôležitá poznámka. V originály všetky tlakové nádoby a iné menšie nádrže chýbajú až na jednu. Je to nutné komplet doplniť. Čo sa týka rúr a hadíc väčšina chýba alebo absolútne nesedí so skutočnou lokomotivou

sony | 41
2K+
Name: Martin Seemann

Postby sony » 06 May 2025 15:54

peknáááá divočinka :wink: :P
Papierový člen plastikového klubu

am0395069 | 47
Name: Michail Volkov

Postby am0395069 » 07 May 2025 05:29

Skvelá práca! Veľmi sa mi páči tvoja pozornosť venovaná malým detailom. :wink:

Tomasz | --

Postby Tomasz » 07 May 2025 18:33

Skvelá práca! Veľmi sa mi páči tvoja pozornosť venovaná malým detailom. :wink:
V rámci možností sa snažím hoci niektoré veci nebude vidieť no aj tak :big smile:

Tomasz | --

Postby Tomasz » 22 May 2025 20:26

Dymnica, kotol a detaily
Konečne sa mi podarilo aspoň z polovice dokončiť prípravu pre dôležité rozvody, potrubia a káble. Už v predošlom príspevku som sem hodil časť a teraz opäť niečo.

Následne som si uvedomil že je síce dobre že mám prípravu ale musím rátať aj s podlahou kabíny aby mi to jemne trčalo. A tak pribudla podlaha :big smile:

A nastal bod kedy som fakt nevedel ako pokračovať a hlavne čím aby som sa pohol dopredu. A síce sa mi nechcelo ale tak pustil som sa do dymnice a ďalších časti, ktoré budem pre jednoduchosť volať pre moje potreby súhrne kotol. Opäť som si ho narysoval na kolene niečo sedelo niečo bolo čisté peklo ale zatiaľ som spokojný.

Jediné čo je na tom únavné je vyrezávať nit po nite a kvantá šróbov. Preto som vypol pri vyrezávaní dlažobných kociek z kartónu :)

Ale späť, po skompletizovaní hrubej kostry kotla som naň striekol zakladovku aby sa mi ukázali nedostatky. A samozrejme nejaké tam sú ale tie sa nájdu stále. Potom som kompletne upravil nosník a začal aj s komínom

Kotol je na osadený bez lepidla ešte potrebuje ďalšie desiatky nitov a detaily. Ale z väčšej časti bude odkrytý a inšpiráciou je tento obrázok z netu

Tomasz | --

Postby Tomasz » 12 Jun 2025 12:35

Rýchla fotka
Desiatky kociek a nespočet nitov ale bojujem ďalej :big smile:

Tomasz | --

Postby Tomasz » 29 Jun 2025 09:07

,,kotol,,
Konečne hotovo. Dokončil som nekonečné nitovanie, šróby a detaily na najväčšej časti lokomotívy. Keďže ako ste si predpokladám vsimli robím opäť kotol bez pokrytia. Fascinujú ma tam tie detaily a možnosť hrať sa s farbami. Na začiatok sem hodím zopár záberov z priebehu stavby.

Najprv som teda dokončil zásobníky na piesok a parný dóm. Nosník kotla musel byť prispôsobený a upravený keďže jedna časť je oplechovaná a predná je bez čo urobilo menší rozdiel. Ale nič čo by sa nedalo raz dva opraviť. A kryt parného domu je zatiaľ na sucho neviem sa rozhodnúť či ho tam dám alebo nedám uvidíme :big smile:

A ďalší proces bol už len o nitovaní a zopár detailoch. Pôvodne som myslel že nechám celý kotol odkrytý ale nebolo by to fajn tak som pridal zopár platov.
Tu len dodám že mi výborne poslúžili diely z originálu rovnako ako aj v prípade zásobníkov na piesok. Tam som pridával len minimum svojich dielov.
Ešte predný poklop

A na záver striekanie. Základom mi bola sprejová hrdzavá farba Mr. Oxide red surfacer na ktorú som následne nahodil čokoladovú hnedú. Po nej už len hra s rôznym odtieňom hrdzavej a doplnené to je jemným občasným aplikovaním kovovej. Čierne plochy zjednotené hnedo-čiernou farbou a opäť 50 odtieňov sivej :) ešte to potrebuje poriadny wash a lak ale to príde po doplnení potrubia a ostatných veci

A na záver inšpirácia podľa čoho som to robil. Internet je plný skvelých záberov týchto mašín ktoré sú žiaľ ponechané osudu ale to je pre mňa práve to pravé orechové. Celé doplnené informáciami z knihy

Zvyšok stavby už bude bez odkrývania a teda aj kabína ktorú chcem začať bude už oplechovaná. Kotol v interiéri bude rovnako snáď to hodí pekný kontrast.

Fito | 51
Admin
Name: Fito

Postby Fito » 30 Jun 2025 07:36

Kks tá povrchovka to je mega. Ako živé.
...The one who finished the Kriegslok.....................|Blog||Gallery

Kurt Tank | 44

Postby Kurt Tank » 30 Jun 2025 09:23

:jawbone:

Return to “Železničná technika // Railway”