TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Tatra 815 NTH /vladaZ/ 1:32
Moderator: iconmaster
Re: Tatra 815 NTH /vladaZ/ 1:32
To znazornenie opotrebovania mas spickove...vedel by si sem nahodit strucny postup??? Pripadne do studovne
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster
enem im daj, vyzerá to super
už som počul aj názor, že jedine biela beta je ten správny papierový model
už som počul aj názor, že jedine biela beta je ten správny papierový model

žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]
- Michal Kalina | --
- Name: Michal
nadhera, a cotak spolocne foto ?? tatra+naves
Foto bude, jen se ještě trochu těšte.
Korba je komplet stříklá žlutým lakem. Vnitřek jsem nejprve nabarvil klasickou metalickou Humbrolkou, a pak už jen špinavá voda z vodovek, hodně zředěná hnědá barva a poté suše dotupováno trochu vytřeným štětcem předem namočeném v hnědé barvě, občas přidána šedá.. Všechny úpravy jsou vodovkou, docela to drží. Pak už jen hraní se štětcem, dokud to nemá nějaký přijatelný výsledek.
Korba je komplet stříklá žlutým lakem. Vnitřek jsem nejprve nabarvil klasickou metalickou Humbrolkou, a pak už jen špinavá voda z vodovek, hodně zředěná hnědá barva a poté suše dotupováno trochu vytřeným štětcem předem namočeném v hnědé barvě, občas přidána šedá.. Všechny úpravy jsou vodovkou, docela to drží. Pak už jen hraní se štětcem, dokud to nemá nějaký přijatelný výsledek.
Zase jeden s tých čo nevie, že toto je tu papierové modelárstvo a nie plastové.
Pekne to vyzerá
Pekne to vyzerá

Pekne to mas
Pozeram, ze to maju zvlastne vymyslene - piest sa zdviha spolu so sklapackou. Pride mi to ako skriabat sa nohou na hlave, ale ved hadam vedeli co robia 
Pozeram, ze to maju zvlastne vymyslene - piest sa zdviha spolu so sklapackou. Pride mi to ako skriabat sa nohou na hlave, ale ved hadam vedeli co robia 
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
to sa zda aj mne divne tak ale snad nerobili technikou pokus omyl 

Jeden musí robiť vždy,to čo sa páči ostatným .. V suchom doku -> SCHARNHORST 1/150 ..... áno, mám doma laser
Možná to vypadá opravdu divně, ale v dnešní době se tento systém sklápění skutečně používá prakticky u všech sklápěčkových návěsů (ať už s otevřenou korbou nebo silocisterny). Dokonce se tento systém používá i u čtyřnápravových sklápěček (měl jsem možnost vidět na vlastní oči).
vladaZ: Návěs vypadá fakt nádherně, jediné, co si nejsem jistý - jestli tu pístnici nemáš obráceně (tj. jestli pístnice s nejmenším průměrem nemá být uchycena v pouzdru, a pístnice s největším průměrem nemá být uchycena na rámu). Jinak super model a už se těším na fotky celé soupravy
.
vladaZ: Návěs vypadá fakt nádherně, jediné, co si nejsem jistý - jestli tu pístnici nemáš obráceně (tj. jestli pístnice s nejmenším průměrem nemá být uchycena v pouzdru, a pístnice s největším průměrem nemá být uchycena na rámu). Jinak super model a už se těším na fotky celé soupravy
.- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
- asi prave toto sa tu rozoberalo.maťko85 wrote:.. jediné, co si nejsem jistý - jestli tu pístnici nemáš obráceně (tj. jestli pístnice s nejmenším průměrem nemá být uchycena v pouzdru, a pístnice s největším průměrem nemá být uchycena na rámu).
Teraz pozeram fotky, co mame vo firme vyklapace, tiez maju takto rieseny ten piest (ze hore je piestnica, ktora sa zdviha spolu s korbou):
Zajtra ak tam bude aj druhy naves, nafotim aj ten ak nezabudnem.