TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Pokec

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: POKEC

Postby toudi_sk » 31 Jul 2008 17:57

MY VIEME Image, a ostatny zistia :beat brick:

V piatok, 1.8.2008 od 10:50 do 12:33 bude aj na území Čiech a Slovenska viditeľné čiastočné zatmenie slnka
a o 11:42 bude maximálna fáza, pri ktorej bude zakrytých 24% jeho priemeru

ďakujem za pozornosť
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

WanRayen | 49
Papierovy Kopernik
Name: Tino

Postby WanRayen » 31 Jul 2008 18:06

Ak môžem teda niečo podotknuť tie časy nie su presneé na akékoľvek miesto na slovensku je tam rozdiel +- niekoľko minut. Teda najlepšie je na to čučať 10 pred a 10min po zatmení. Aby ste o niečo neprišli. Ak môžem upozorniť na zatmenie Slnka sa dívajte len hrubým tmavým sklom a nie takymi blbostami ako kotucmi z diskiet sln. okuliarmi a podobne. Aj keď si to neuvedomujete poškodzujete si zrak.

Zatmenie nastáva prakticky na pravé poludnie a preto je pozorovateľné výborne v celom svojom priebehu a v maximálnej výške nad južným obzorom. Výška Slnka v okamihu maximálneho zatmenia dosiahne 58°. Veľkosť zatmenia bude 0.256, čo znamená, že v najväčšej fáze bude Mesiacom zakrytých 25.6 % plochy kotúčika Slnka.

Presnejšie časy podľa astronomickej ročenky prepočítane na SELČ:

Začiatok čiastočného zatmenia 11 hod. 00 min. SELČ
Stred zatmenia–najväčšia fáza 11 hod. 53 min. SELČ
Koniec čiastočného zatmenia 12 hod. 46 min. SELČ

Teda nie 24%. prepáč , ale musel som ťa opraviť. To je profesionálna deformácia

Dufam, že som ťa toudino neurazil , ale mi to nedalo presnosť musí byť.

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 31 Jul 2008 18:15

f pohode, ja som to preberal z casopisu ABC a tam maju zatmenia menej (viac na zapad) u nas viac a v Cine (smerom na vychod) je uplne :dhh:

a udajne dalsie uplne zatmenie slnka pozorovatelne aj z nasho uzemia bude az v roku 2135?
esteze som zazil to v roku 1999

az mozes, dodaj obrazok pasu zatmenia na vychodnej pologuli :look down:
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

WanRayen | 49
Papierovy Kopernik

Postby WanRayen » 31 Jul 2008 18:27

Priebeh zatmenia pre slovensko:
Image

A tu sú časy pre väčšie mestá:
Image
prirátajte si +1 hod teda LSEČ
Last edited by WanRayen on 31 Jul 2008 18:30, edited 1 time in total.

Patero | 48
Name: Jozef Kráľ

Postby Patero » 31 Jul 2008 18:29

no faj, pre slovensko už máme.... a teraz skús aj po slovensky.... :) :) :)
[col]%|[/col]

WanRayen | 49
Papierovy Kopernik

Postby WanRayen » 31 Jul 2008 18:37

A tu máme pas totality pre zatmenie 1.8.2008
Image

Ano toudi najbližšie Úplne zatmenie Slnka na územi Slovenska bude v roku ktorý si písal, ale ešte jedno veľmi pekne zažijeme a to v roku 2082 kedy Mesiac zakryje Slnko na 96% čo je tiež parádne.

Rado-Wan | 34
Name: Radovan

Postby Rado-Wan » 31 Jul 2008 18:51

uha zatmenie to dopadne zase ako budem do neho pozerat tak nebudem den nic vidiet to bude zatmenie.. :dhh: :dhh:
ved lepime pre radost :)

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr

Postby toudi_sk » 31 Jul 2008 19:49

WanRayen wrote:ešte jedno veľmi pekné zatmenie zažijeme v roku 2082 kedy Mesiac zakryje Slnko na 96% čo je tiež parádne.

HA a mám ťa, vraj ASTRONÓM, ty musíš byť ASTROLÓG/ ALCHYMISTA a vynašiel si kameň mudrcov + elixír večnej mladosti, pretože 99,9% terajších najmladších užívateľov fóra bude mať okolo 90 rokov a my ostatný budeme dááávno pod drnom/ herkulesom
(sorry, ale nerobím si ilúzie o čistote životného prostredia, robil som klimatizácie a viem, ako sa"ekologicky" likvidovalo chladivo/ freón a ako sa vravelo v seriáli AktyX- freón/ pravda je niekde vonku) :vicotry:

Patero | 48
Name: Jozef Kráľ

Postby Patero » 31 Jul 2008 19:52

toudi sakra nestraš!!! Ja už som sa tešil..... :too sad:
[col]%|[/col]

WanRayen | 49
Papierovy Kopernik

Postby WanRayen » 31 Jul 2008 20:05

No ja na isto viem, že toto zatmenie v roku 2082 si vychutnám na 100%. to nie je o predpovediach ale o genetických predpokladoch. Moj dedo mal 90 rokov a to este vykopal poslednu studnu. Jeho matka zomrela ked mal 75, mala 97 rokov. takze ja budem mat 105 ked bude zatmenie. sice neviem ci este nieco uvidim :dhh: ale budem ešte tu :dhh:
Vies aký som ja starý???????????????????????
si pamätám keď som mal dlhé vlasy... :dhh: chodil som kolo jordánu a menil som vodu na víno a to už vtedy som mal peknyý pár miliard rokov za sebou :dhh:

Return to “Rest room // Rest Room”