TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

TATRA T815 TA 26 265 8x8.1R / Ripper-works / 1:32

Moderator: iconmaster

developer10 | 41
Name: Peter

Re: TATRA T815 TA 26 265 8x8.1R / Ripper-works / 1:32

Postby developer10 » 11 Jun 2025 09:34

Dík za ohlasy, pokračujeme ďalej! :victory: Popri tých testovačkách som sa teda vrátil aj ku vlastnej rozrobenej práci a pár večerov obetoval zariadeniu na technika... Ešte nie sme ani v polovici tých všetkých pakšamentov... Ale tie hasičáky bola celkom zábava obliť, aj tá zváračka ma prekvapila presnou konštrukciou, ako to len ten doktor robí...

A spravil som technikovi novú krabicu keďže tá pôvodná už mu bola malá... A hlavne manželke vadila farba kartónu :D

Keď som teraz taký nadšený z presnosti dielov pri modelovaní, skočím nachvíľku ku hydroplánu, nech mám vyrovnanú karmu do ďalšej tvorby :beaten: :bad smile:
Vidíme sa opäť čochvíľka, trimce še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

Oliver | 32
2K+

Postby Oliver » 11 Jun 2025 10:03

Pekne si spravil tie pakšametle. :victory:
Oliver

Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24

GALLERY

"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA

developer10 | 41
Name: Peter

Postby developer10 » 02 Sep 2025 10:17

Ono podľa všetkého už som za polovicou, ale ešte tie najťažšie kúsky ma čakajú :beaten:

Počas horúcich letných večerov, keď sa nechcelo lepiť, takéto packanie sa s malými dielikmi rýchlosťou desať až päťdesiat dielikov za večer akurát vyhovovalo, takže pribudli nejaké ďalšie pakšamenty, plus som sa postupne počas niekoľkých večerov venoval strešným reflektorom. A tu som narazil na niečo čudné - NEDOKONALOSŤ!!! Systém piestov je veľmi krásne navrhnutý tak, aby na rozdiel od ostatných autorov bol aj plne funkčný a neostal nejaký diel pri manipulácii v ruke. Lenže tuto to tak nebolo a zarážky na piestniciach som musel ufiknúť, lebo tam vôbec nevošli, valce sú v podstate jeden na druhom... Pre mňa to znamená hlavybôľ, pretože mohol by som to nechať žávesovsky tak, ako to je, ale s vedomím, že po troch výstavách by tie piesty skrátky odišli... A keďže chcem dať dokopy celú zostavu a nebude to trvať rok, ale viac, tých výstav dá táto tatrofka viac... Takže dumám čo s tým - sú dve možnosti, buď tie piesty spravím magnetické, hore pod svetlami aj dole dám magnety a každú výstavu sa tam "nahodia", alebo ich kompletne prerobím tak, aby boli plne funkčné a pevné... Reflektory som vyrezal a nahodil fólie zasklenia s jemným poškrabaním podľa predlohy. Akurát som si nemyslel, že to bude až tak dobre vidieť dovnútra a teraz mi tam tak trošku chýbajú žiarivky, nevadí, bude to natočené aj tak stále dole a svetlo tam nezasvieti...

Na tlakovú nádobu som opäť použil tú polguľovú pomôcku, jer to super vec. Tak ďakujem za podporu a vidíme sa opäť pri ďalšom postupe! Trimce še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku

iconmaster | 38
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 02 Sep 2025 20:47

Takže dumám čo s tým - sú dve možnosti, buď tie piesty spravím magnetické, hore pod svetlami aj dole dám magnety a každú výstavu sa tam "nahodia", alebo ich kompletne prerobím tak, aby boli plne funkčné a pevné...
Ja som riešil podobnú dilemu pri sklápacom návese Benalu, nakoľko ten má tiež teleskopický hydr. piest sklápania, no a jednotlivé segmenty by vychádzali veľmi tenké a poddajné. Tak som sa rozohodol, že budú pevné vyberacie piestnice - vyrobil som dve dĺžky - úplné vysunutie a druhý cca. do polovice. Funkčnosť je pekná vec, ale osobne nerád obetujem pevnosť na kvôli funkčným detailom..

LuPa | 50
Name: Lubo

Postby LuPa » 13 Oct 2025 20:17

Tiez som skor za pevnost ako funkcnost a ako Peto pise, dve pevne zostavy budu lepsie ako jedna pohybliva, ale len docasne.

Return to “Automobily verejných služieb // Public Services' Vehicles”