No a tá 1:25ka, no zas mám nad čím rozmýšľať.
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
V3S valnik / Quasi / 1:32, 1:25
Moderator: iconmaster
Re: V3S ???? / Quasi / 1:32, 1:25
Ešte nejaké obrázky že čo sa z toho bude dať zlepiť - alternatívne diely budú pre tieto verzie (na screenoch základné moznosti, lebo kombinácii je viac).

Takže poďme na to, pomaly mám hotovo, prihadzujem pár fotiek bez komentára.
Podrobnejšie bol postup stavby popísaný vo vlákne betastavby OA63.

SUDY:
Chcelo to niečo na korbu, ja som si vyrobil 4 sudy. Až keď som ich vyrobil a namaloval, tak som si pozrel fotky originál sudov, a zistil som že vrch suda má byť zapustený pod obruč.
Ale to už fakt prerábať nejdem.
Podložka:
Podložka musí byť, aspoň sa s tým bude ľahšie manipulovať.
Žiadne veľké vymýšlanie, kus stryduru a farbičky. Jednoduchý kúsok cesty. Keď mi tá podložka pri šmirglovaní praskla, aj som sa nahneval.
A potom kukám že aká pekná prasklina. Tak ju tam nechám.
Ujco mal byť pôvodne niekde pri BR52jke, ale tam mi nepasoval, tak ho asi opriem o V3Sku.

Čo ešte k tomu napísať.
Nič, ešte budú finálne fotky keď doladím podložku, a tam dám možno aj nejaké to záverečné slovo.
V tejto mierke už by to chcelo aj dorobiť niektoré diely, ktoré sa v 32jke nedajú, ale ja som to už nesilil. Premýšlam ešte nad dolepením rámu okien, a aj stierače by sa patrilo.
Cieľom tohto projektu bolo vyskúšať, či je to zlepiteľné v 25ke, iba tak bez chlebíka zväčšením na 128%, a ja s potešením oznamujem, že žiaden problém.
Jediná moja zmena v porovnaní s origo modelom v mierke 1:32 je v tom, že som bočnice korby podlepil na 0,64mm, a nie 0,5 ako to je v návode.
To som považoval za dôležité, aby tie bočnice nevyzerali moc tenko.
Podrobnejšie bol postup stavby popísaný vo vlákne betastavby OA63.
Tip: TOTO.
Keď nič iné, tak na toto si treba pri stavbe dať naozaj pozor. Predná hrana kabíny MUSÍ byť v rovine, a kolmo k podložke.
Keď to tak nemáte ( ani ja som nemal) , je potrebné to ešte pred vlepením interíéru vyformovať tak, aby to dobre bolo.
Inak Vám nebude sedieť kapota motora.
Quasi dopĺňa takýto pomocný obrázok - je potrebné riadne potlačiť v miestach označených modrými šípkami.
Potom to bude vyzerať nejak takto:

Tu ešte pár fotiek z postupu, ako som to zlepil dokopy.Keď nič iné, tak na toto si treba pri stavbe dať naozaj pozor. Predná hrana kabíny MUSÍ byť v rovine, a kolmo k podložke.
Keď to tak nemáte ( ani ja som nemal) , je potrebné to ešte pred vlepením interíéru vyformovať tak, aby to dobre bolo.
Inak Vám nebude sedieť kapota motora.
Quasi dopĺňa takýto pomocný obrázok - je potrebné riadne potlačiť v miestach označených modrými šípkami.
Potom to bude vyzerať nejak takto:
SUDY:
Chcelo to niečo na korbu, ja som si vyrobil 4 sudy. Až keď som ich vyrobil a namaloval, tak som si pozrel fotky originál sudov, a zistil som že vrch suda má byť zapustený pod obruč.
Ale to už fakt prerábať nejdem.
Podložka:
Podložka musí byť, aspoň sa s tým bude ľahšie manipulovať.
Žiadne veľké vymýšlanie, kus stryduru a farbičky. Jednoduchý kúsok cesty. Keď mi tá podložka pri šmirglovaní praskla, aj som sa nahneval.
Ujco mal byť pôvodne niekde pri BR52jke, ale tam mi nepasoval, tak ho asi opriem o V3Sku.
Čo ešte k tomu napísať.
Nič, ešte budú finálne fotky keď doladím podložku, a tam dám možno aj nejaké to záverečné slovo.
V tejto mierke už by to chcelo aj dorobiť niektoré diely, ktoré sa v 32jke nedajú, ale ja som to už nesilil. Premýšlam ešte nad dolepením rámu okien, a aj stierače by sa patrilo.
Cieľom tohto projektu bolo vyskúšať, či je to zlepiteľné v 25ke, iba tak bez chlebíka zväčšením na 128%, a ja s potešením oznamujem, že žiaden problém.
Jediná moja zmena v porovnaní s origo modelom v mierke 1:32 je v tom, že som bočnice korby podlepil na 0,64mm, a nie 0,5 ako to je v návode.
To som považoval za dôležité, aby tie bočnice nevyzerali moc tenko.
- developer10 | 41
- Name: Peter
Konečne nejaká vetrieska čo aj vyzerá ako vetrieska! Až teda na tie stierače, to tam fakt musí byť, bez toho to nejde 
Len toľko som chcel, fakt to dobre vyzerá, veľká pochvala chlopi! Trimce še!
Len toľko som chcel, fakt to dobre vyzerá, veľká pochvala chlopi! Trimce še!
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku
Hrdý na tento multiprojekt Tatry 148 CAS-32 a aktuálne frčím na tomto technikovi plus kopa minimodelov, veď čekni tú galérku
- iconmaster | 37
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Jj, aj zrkadlá a tiež tykadlá!!Až teda na tie stierače, to tam fakt musí byť, bez toho to nejde
Tomu sa hovorí ŽaVeS s pridanou hodnotouKeď mi tá podložka pri šmirglovaní praskla, aj som sa nahneval.
Inak to máš pekné. Na ten prelis v tvare slzy pod sklami na dverách som najprv myslel, že podtiekla farba. Ale potom pozerám biele časti a tam to vidieť vlepené. To mi nejako uniklo na skutočných, či to bolo iba na starších verziách?
Ico, výborná poznámka, si všímavý, aktuálne to ešte riešime,
Takže dovysvetlím obrázkom ako ta "slza" bola myslená, práve pre tých čo nečítajú návody, však Fito
(v návode modelu je to popísané asi na piatom riadku).
Keďže som chcem tvar kabíny opísať čo najvernejšie tak som, spracoval aj tento prelys. (nie je nutné ho robiť, vo farebnej verzii je to naznačené graficky)
do Fitovej fotky som pod okno pridal ten ohyb..
jednoducho povedané, spodok "slzy" do stratena (a nepritláčať na obšivku) a hore to po podlepení zahraniť.
Bol dopyt po dobrej (kabíne) v3s, no a rezať dvere pre tento detail, mi prišlo zbytočné, tak som to zriešil tou "slzou".
Takže dovysvetlím obrázkom ako ta "slza" bola myslená, práve pre tých čo nečítajú návody, však Fito
Keďže som chcem tvar kabíny opísať čo najvernejšie tak som, spracoval aj tento prelys. (nie je nutné ho robiť, vo farebnej verzii je to naznačené graficky)
do Fitovej fotky som pod okno pridal ten ohyb..
jednoducho povedané, spodok "slzy" do stratena (a nepritláčať na obšivku) a hore to po podlepení zahraniť.
Bol dopyt po dobrej (kabíne) v3s, no a rezať dvere pre tento detail, mi prišlo zbytočné, tak som to zriešil tou "slzou".
Jaj takto si myslel tie dvere, tak už viem.
No veď keď budem robiť 1:16, tak tam už to snáď bude dobre.
Skúsim to ešte zamaskovať najeko.
Ico mal ešte ďaľšie otázky, že tikadlá a späťáky a.....
...a nie.

Prvé V3Sky nič z toho nemali, doplnky pribudli až vo verziách M1, M2 ... M6
Tikadlá neboli, späťák bol iba jeden malý gulatý na strane vodiča. Stierače samozrejme doplním, tie tam boli, ovládané pneumaticky, a v prípade potreby ručne.
Blinkre vpredu na blatníkoch neboli, a ani vzadu.
Blinkre sú v tejto verzii tie "uši" na kabíne hore za dverami, ovládané sú pneumaticky,vyklápajú sa o 90 stupňov. Iné blinkre to nemalo.
Inak dve veci ma zaujali na tejto V3Ske, znalci možno budú vedieť odpevede.
1. Táto verzia mala jednookruhové brzy, tzv. vzduchotlakové.
Ja som až donedáva žil v predstave, že VŠETKY nákladné autá to majú tak, že keď nie je vzduch ,tak je auto zabrzdené. Tak to má aj logiku. Po naštartovaní sa komresorom natlakuje sústava a auto sa môže odbrzdiť.
Lenže V3ska, pche, brzdí tlakovým vzduchom, to musí byť poprdeli zážitok keď ti niekde cestou strelí hadica a stratíš tlak v sústave.
Na druhej strane pri tých rýchlostiach čo V3Ska dáva, to nie je problém niekde potiahnuť do jarku.
2. V3Ska má 12 voltovú elektrickú sústavu, ale štartér je 24 voltový. Má dve 12 voltové batérie.
Pri štartovaní sa prepínačom odpoja všetky "spotrebiče", a zároveň sa prepoja batérie do série (24V)
Po naštartovaní sa prepínač vráti do pôvodnej polohy a batérie sa prepoja paralelne ( 12V) = zázrak.
No ale moja otázka je iná.
V3Ska má ukostrený + pól. Prečo? Keď všetky ostatné normálne autá na zemeguli a aj tesly majú ukostrený mínus ?
No veď keď budem robiť 1:16, tak tam už to snáď bude dobre.
Jj je to vidieť, neviem či je to to samotnou štruktúrou, alebo som málo odbrúsil to mriežkovanie......akurát na vozovke ako keby presvitala štruktúra styroduru. Ale to sa schová pod autom.
Skúsim to ešte zamaskovať najeko.
Ico mal ešte ďaľšie otázky, že tikadlá a späťáky a.....
...a nie.

Prvé V3Sky nič z toho nemali, doplnky pribudli až vo verziách M1, M2 ... M6
Tikadlá neboli, späťák bol iba jeden malý gulatý na strane vodiča. Stierače samozrejme doplním, tie tam boli, ovládané pneumaticky, a v prípade potreby ručne.
Blinkre vpredu na blatníkoch neboli, a ani vzadu.
Blinkre sú v tejto verzii tie "uši" na kabíne hore za dverami, ovládané sú pneumaticky,vyklápajú sa o 90 stupňov. Iné blinkre to nemalo.
Inak dve veci ma zaujali na tejto V3Ske, znalci možno budú vedieť odpevede.
1. Táto verzia mala jednookruhové brzy, tzv. vzduchotlakové.
Ja som až donedáva žil v predstave, že VŠETKY nákladné autá to majú tak, že keď nie je vzduch ,tak je auto zabrzdené. Tak to má aj logiku. Po naštartovaní sa komresorom natlakuje sústava a auto sa môže odbrzdiť.
Lenže V3ska, pche, brzdí tlakovým vzduchom, to musí byť poprdeli zážitok keď ti niekde cestou strelí hadica a stratíš tlak v sústave.
Na druhej strane pri tých rýchlostiach čo V3Ska dáva, to nie je problém niekde potiahnuť do jarku.
2. V3Ska má 12 voltovú elektrickú sústavu, ale štartér je 24 voltový. Má dve 12 voltové batérie.
Pri štartovaní sa prepínačom odpoja všetky "spotrebiče", a zároveň sa prepoja batérie do série (24V)
Po naštartovaní sa prepínač vráti do pôvodnej polohy a batérie sa prepoja paralelne ( 12V) = zázrak.
No ale moja otázka je iná.
V3Ska má ukostrený + pól. Prečo? Keď všetky ostatné normálne autá na zemeguli a aj tesly majú ukostrený mínus ?
Ja budem zas len kritizovať, ale čo už
Buď si si zle pripravil podklad pred farbou, alebo si to farbil príliš hustou farbou? Predpokladám, že si sa vykašlal na surf a brúsenie. No ja ti neviem, vieš to nafarbiť aj lepšie 
- developer10 | 41
- Name: Peter
Presne tak, dobre píšeš, výdobytky modernej doby na tejto prvej rade ešte neboli, ale veď o tom sa ideme normálne pobaviť, nech si rozšírime obzory, nie tak agresívne ako poniektorí odborníci na českom fóre na obhajobu niektorých vejtraskových paškvilov, že jo? Vždiť na to som narážal, vieme to distingvovanejšie, to je krásne.Ico mal ešte ďaľšie otázky, že tikadlá a späťáky a.....
...a nie.
Ku tvojim otázkam, druhú som ani nevedel
Na to rozuzlenie s baterkami som zvedavý teda. Trimce še
...po 20 rokoch naspäť v papieri, hlavne hasiči :) ...ale niečo som už aj porobil, aha TU