Uvidíme jak to bude vypadat s věží, už teď vidím že tvarově stojí stejně za prd jako zbytek tanku, ale něco se z toho vyvrbí.
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
T-55A /GPM/ 1:25
Moderator: Oliver
Re: T-55A /GPM/ 1:25
Díky kluci.
Uvidíme jak to bude vypadat s věží, už teď vidím že tvarově stojí stejně za prd jako zbytek tanku, ale něco se z toho vyvrbí.
Ahoj
Tak tu mám věž.
Ta je na tom podobně jako zbytek tanku, to znamená že její tvary a asi i rozměry mají k dokonalosti daleko. Předělat to. by znamenalo nakreslit věž od nuly a na to nemám.
Takže pracuju s tím co mám k dispozici. Obšívku jsem nahrubo vytvaroval a přilepil ke kostře, pokud bych jí delší dobu přemlouval asi by nakonec sedla na místo, ale když přebarvuju můžu to trochu odbýt.
Což se taky stalo v zadní části, zde jsem to poněkud rozstříhal a kde bylo potřeba přidal papír na víc.
Vše jsem pak natřel vteřinovým lepidlem a nechal vyschnout.

Následovalo důkladné vybroušení, kde bylo potřeba šel jsem skrz obšívku až na žebra.
Následovalo znovu natření vteřinovým lepidlem a znova jsem povrch přebrousil, jen už jsem použil jemný šmirgl který povrch vyhladil.

A protože věž je odlévaná, je potřeba na ní vytvořit strukturu pancíře. Na povrch roztírám tmel rovnou z tuby a následně jej tupuji štětcem z tuhým vlasem.

Struktura pancíře je poměrně jemná a tak skoro všechen tmel zbrousíme.

Tak tu mám věž.
Ta je na tom podobně jako zbytek tanku, to znamená že její tvary a asi i rozměry mají k dokonalosti daleko. Předělat to. by znamenalo nakreslit věž od nuly a na to nemám.
Takže pracuju s tím co mám k dispozici. Obšívku jsem nahrubo vytvaroval a přilepil ke kostře, pokud bych jí delší dobu přemlouval asi by nakonec sedla na místo, ale když přebarvuju můžu to trochu odbýt.
Vše jsem pak natřel vteřinovým lepidlem a nechal vyschnout.

Následovalo důkladné vybroušení, kde bylo potřeba šel jsem skrz obšívku až na žebra.
Následovalo znovu natření vteřinovým lepidlem a znova jsem povrch přebrousil, jen už jsem použil jemný šmirgl který povrch vyhladil.

A protože věž je odlévaná, je potřeba na ní vytvořit strukturu pancíře. Na povrch roztírám tmel rovnou z tuby a následně jej tupuji štětcem z tuhým vlasem.

Struktura pancíře je poměrně jemná a tak skoro všechen tmel zbrousíme.

dobrá prácička veru.
Pekne sa s týmto téčkom hráš, radosť pozerať.
Pekne sa s týmto téčkom hráš, radosť pozerať.
Papierový člen plastikového klubu
Vypadá to veľmi luxusne. Teším sa, až to uvidím vo farbe a celkovo na výsledok! 
Oliver
Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24
GALLERY
"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA
Na stole: STURMTIGER
Naposledy dokončené: Stielhandgranate 24
GALLERY
"The master derives from his art."
https://www.youtube.com/channel/UC_Sxcj ... J1yC951EKA
Vyborna praca, lubia sa mi tie viacvrstve mriezky.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts
Tento model mám doma už roky a ak ma niečo od neho odrádza, tak je to tá "drotárčina". Ty to ale máš už dokonale zmáknuté a vyzerá to skvele. Tiež sa teším na nástrek a najmä patinu.
Ahoj
Díky kluci.
vasik1 ... těch drátů tam moc není, dokonce bych řek že jich je méně něž je standart.
serpens ... jo jo docela to tomu pomohlo, ale vezkutečnosti by tam měla být ještě jedna vrstva.
Vyrobil jsem nový světlomet, vystřihovánka je zde hodně strohá.
A taky jsem udělal trombón, taky jsem provedl pár změn, ale nic zásadního.

Díky kluci.
vasik1 ... těch drátů tam moc není, dokonce bych řek že jich je méně něž je standart.
serpens ... jo jo docela to tomu pomohlo, ale vezkutečnosti by tam měla být ještě jedna vrstva.
Vyrobil jsem nový světlomet, vystřihovánka je zde hodně strohá.