Zatiaľ som nenašiel digitálnu zrkadlovku ktorá by prekonala túto moju, viem, nedajú sa pozrieť fotky na displeji, vymazávať nevydarené, nemôžem natáčať videá a na fotky čakám niekedy aj mesiac, o to viacej mám však z každej fotky radosť a o to viacej je každá fotka vzácnejšia! A naučil som sa aspoň fotiť a ako tak pochopiť fotenie a fungovanie svetla a tieňa, clony a času. Ak s aniekto chcete naučiť fotiť vrelo odporúčam PRAKTIKU MTL50...
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
Aky fotak pouzivate?
- juraj_ziacik | 43
- Name: Gergej
Re: Aky fotak pouzivate?
Ja používam veselo starú klasiku, moju lásku::

Zatiaľ som nenašiel digitálnu zrkadlovku ktorá by prekonala túto moju, viem, nedajú sa pozrieť fotky na displeji, vymazávať nevydarené, nemôžem natáčať videá a na fotky čakám niekedy aj mesiac, o to viacej mám však z každej fotky radosť a o to viacej je každá fotka vzácnejšia! A naučil som sa aspoň fotiť a ako tak pochopiť fotenie a fungovanie svetla a tieňa, clony a času. Ak s aniekto chcete naučiť fotiť vrelo odporúčam PRAKTIKU MTL50...
Hey Hou, Let´s Go!
momentalne fotim s panasonicom DMC-TZ4 ale v zaujme skvalitnenia mojich fotovystupov by som rad presiel na nieco kvalitnejsie. a touto cestou by som rad poziadal skusenych o radu.
hladam nieco mensie, skladne, univerzalne, s jednoduchou obsluhou a financne prijatelne. Prioritou je fotenie modelov a krajin pocas turistiky a aktivit v prirode. Som fotoamater a rad by som nim aj zostal = fotenie na jeden klik, ziadne polhodinove nastavovanie clony a cojaviemakosatovsetkovola. Takze s vyspelou automatikou, co nahradi nesikovneho fotica. Predstava je taka, ze vytiahnem fotak z puzdra, nastartujem, odfotim a zlozim spat do puzdra. Po kopcoch nechcem zo sebou tahat drahu, tazku a neskladnu vybavu. Mate nejake odporucania? Dakujem.
hladam nieco mensie, skladne, univerzalne, s jednoduchou obsluhou a financne prijatelne. Prioritou je fotenie modelov a krajin pocas turistiky a aktivit v prirode. Som fotoamater a rad by som nim aj zostal = fotenie na jeden klik, ziadne polhodinove nastavovanie clony a cojaviemakosatovsetkovola. Takze s vyspelou automatikou, co nahradi nesikovneho fotica. Predstava je taka, ze vytiahnem fotak z puzdra, nastartujem, odfotim a zlozim spat do puzdra. Po kopcoch nechcem zo sebou tahat drahu, tazku a neskladnu vybavu. Mate nejake odporucania? Dakujem.
No, ja som zradil svoju oblubenu Prakticu PLC3 (analogove fotenie nezachranila ani nedavna kupa Prakticy MTL5) a kupil som si Nikon D5100 (s objektivom 18-105). Akurat ma stal viac, ako obe moje skodovky dokopy... Tak si na seba zvykame... (a budem sa musiet vratit k foteniu na svojom oblubenom koberci
)
Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).
Ono záleží všetko o tom, že koľko chceš investovať? Či chceš nový kus, alebo si vystačíš aj s bazárovým. Potrebuješ veľa zoomovať?momentalne fotim s panasonicom DMC-TZ4 ale v zaujme skvalitnenia mojich fotovystupov by som rad presiel na nieco kvalitnejsie. a touto cestou by som rad poziadal skusenych o radu.
Ak vážne nepotrebuješ veľký zoom, odporúčal by som systém NEX, alebo bezzrkadlovku od iného výrobcu.
Niečo takéto: http://foto.bazos.sk/inzerat/33417739/S ... 0mm-pz.php
Papierový člen plastikového klubu
diky sony za typ. investovat do toho nechcem vela. bazarovke velmi neverim, takze radsej novy kus. a ked rozmlatim fotak za 300 eur, tak ma to bude trapit 2x viac ako fotak za 150...
do vyberu sa zatial dostali Canon PowerShot SX150 IS a Canon PowerShot SX160 IS. Rozdiely su len minimalne, 160 ma vacsi zoom a viac megapixelov. ale to su veci ktore ma az tak nefascinuju, takze zatial vyhrava Canon SX150 IS.
do vyberu sa zatial dostali Canon PowerShot SX150 IS a Canon PowerShot SX160 IS. Rozdiely su len minimalne, 160 ma vacsi zoom a viac megapixelov. ale to su veci ktore ma az tak nefascinuju, takze zatial vyhrava Canon SX150 IS.
to čo si našiel ti na tento štýl cvakov stačí
.. Schválne som použil vyraz cvakov, lebo z tejto mašinky nepočítaj aby ti vyliezla seriozna fotografia.. ale ak plánuješ tlačiť do albumu 10x15cm tak bohate stačí.. ak budeš chcieť urobiť zo záberu plátno do obyvačky vo veľkosti 90x60cm tak sa naň pozeraj minimálne z troch metrov inak uvidíš nedostatky objektívu a procesorového spracovania z foťáku 
Inak robíš dobre, že sa nenahánaš za megapixelmi a zoomom
Inak robíš dobre, že sa nenahánaš za megapixelmi a zoomom
Papierový člen plastikového klubu
tlac u mna nehrozi, takze ziadne platno do obyvacky. maximalne nejaka fotokniha a tam to bude bohato stacit. budem spokojny ak to bude slusne vyzerat v PC, popripade na TV. za tu cenu necakam ziadne zazraky, radsej chechtaky investujem do modelov.
juraj_ziacik: Používáš Praktiku na všechno, nebo jen na umělecké fotky? Já si třeba nedokážu představit, že bych teď používal analog jako běžný foťák. Na umělecké snímky ho chápu, starý foťák má své kouzlo. Jen škoda, že 35 mm film není dobrý. Viděl jsem kvalitní skeny negativů, ale jakýkoliv 5 MPx foťák to hravě překonává. Kvalitní byly staré, velkoformátové aparáty, ale s nimi se nedá pořádně fotit.
jozkin: Dobrý výběr, já šetřím na novější model a zatím nakupuji příslušenství ke starému
jozkin: Dobrý výběr, já šetřím na novější model a zatím nakupuji příslušenství ke starému
Patience is a virtue.
- juraj_ziacik | 43
- Name: Gergej
Praktikou fotím všetky výletné fotky, samozrejme na stavbu modelu a jeho priebežnú dokumentáciu nie
to by bol brutal.
Ale inak všade, kde idem, ide so mnou aj moja Praktika...
Ale inak všade, kde idem, ide so mnou aj moja Praktika...
Hey Hou, Let´s Go!
Monike sme kúpili toto http://www.fotoradce.cz/fotoaparaty/oly ... -cislo2800, na cestovanie a bežné kraviny stačí. Je to v tvojej cenovej relácii a na to čo píšeš. Vybrať, odfotiť moment a odložiť.
Teraz pozerám na Heuréke ceny, no my sme ho kúpili za 120€, teraz má 160, Monika hovorí čosi že to bola uvádzacia cena.
Teraz pozerám na Heuréke ceny, no my sme ho kúpili za 120€, teraz má 160, Monika hovorí čosi že to bola uvádzacia cena.