TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

TATRA 813TP 4x4 /RipperWorks/ 1:32 - jari vs. Jolaus

Moderator: iconmaster

mato_kolo | 43
Name: martin kolodzejcik

Re: TATRA 813TP 4x4 /RipperWorks/ 1:32 - jari vs. Jolaus

Postby mato_kolo » 08 Feb 2013 17:29

No vida sused, sak uz to len zlepis dokopy a hotovo..
OT: ja mam moju tatru hotovu bez taznych a zrkadiel.. :wink:
Práve na stole - P50, uz hotovo - Galéria Mato kolo
Colossians 3:23-24 Whatever my hands find to do, I work at it with all my heart, as working for the Lord, Jesus Christ...

Jolaus | 47
Name: Martin

Postby Jolaus » 08 Feb 2013 21:52

Dnes som ešte mal chuť na lepenie, tak som lepil a lepil a ... :)
Interiér narvaný do kabíny a tatrovka poskladaná len na sucho.

Zostalo mi ešte za hrsť dielov, tak by som chcel tatru čím skôr dolepiť :) :victory: .
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.

jozkin | 42
2K+
Name: Jozef

Postby jozkin » 08 Feb 2013 21:56

Chlapi, robite mi chute si to zlepit este raz :)
Nastastie nemam cas a mam rozrobene zaujimavejsie projekty :P
Ale pozorne sledujem a fandim ;-)
Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).

jari | 45
Name: Čestmír

Postby jari » 09 Feb 2013 21:47

Zdravím,
tak můžu prohlásit,že mám HOTOVO.Model se stavěl skoro sám.Všechno pěkně sedělo(až na kratší díl roury) a těch několik odlišností,které jsou proti předloze jinak,se dalo celkem jednoduše opravit.Našel jsem ještě pár drobností,o kterých bych se chtěl zmínit.Začnu u kabiny.Podle fotek se používaly dva druhy uchycení zrcátek.Jak ten,co je v modelu,tak s dvojtým uchycením na dveřích.Takže tady záleží na vkusu každého,jaký druh použije.Ale ten druhý způsob byl častější.Další věc je umístění SPZky.Ta se montovala na masku u spolujezdce.Tak jak je umístěná v modelu,by v její montáži ve skutečnosti překážely šrouby spojující rám s nárazníkem.Dále se mi nepodařilo dohledat žádnou fotku,na které by čtyřkola měla v nárazníku výřez pro zásuvku.Na šestikolce byl výřez celkem běžný,ale také nebyl pravidlem.A na nárazníku chyběla jedna hadicová spojka.Jenže tohle všechno by si vyžádalo překreslit nárazník a do toho se mi už opravdu nechtělo.
O filtrech jsem se již zmiňoval.Jen podotknu,že procházejí skrz korbu.Takže já je mám špatně.Bohužel jsem si toho všiml,až když jsem měl korbu osazenou filtry a nosníky,takže vyřezávání otvoru už nepřicházelo v úvahu.Tím pádem mám i výše posazené sání.Kanystry jsem přemístil za kabinu a místa jejich původního osazení jsem přelepil plochami z barevné rezervy.Pod vzdušníky jsem doplnil dva nosníky a poslední úpravou bylo přidání jedné vzpěry na konec korby.
Ale i bez úprav z toho vychází krásný model(jak již mnozí dokázali a Jolaus též zdárně finišuje),takže pane doktore díky.Jen bych si přál,aby zase pro změnu vyšla nějaká 813ka.Možností ještě pár je.

A nějaké to foto:

Díky za pozornost a další model se už chystá.

jari
Práce zmrvená,ale hezky natřená,ta se vždycky prodá.

Na stole:BAT-M
Hotovo:TATRA 813 8x8 S1(NL),TATRA 813 8x8 CAS 32,TATRA 815 6x6 SYKO 5M,TATRA 815 AUTODOMÍCHÁVAČ,TATRA 813 TP 4x4

Eduard | 31
Name: Eduard

Postby Eduard » 09 Feb 2013 22:21

Gratulujem, krásna Tatra :big smile:
Hotovo: Pzkpfw V Panther, Messerschmitt Bf 109 F-2

Andy | 30
Name: Andy Stránsky

Postby Andy » 09 Feb 2013 23:10

Gratulujem! Veľmi pekne sa Ti podarila! :wink:
WILLIAMS MARTINI RACING #FM19
234 GP's • 11 WINS • 16 POLES • 41 PODIUMS • 1107 pts

“Skončiť druhý znamená byť prvým z tých, ktorí prehrali.” – Ayrton Senna

maťko85 | 41
Name: Martin Hašlar

Postby maťko85 » 10 Feb 2013 11:22

Tomu říkám ukázková čistostavba, i tvé úpravy se mi velice líbí :still dreaming: . Jen malinký detail - příště nalep kola na náboje tak, aby spoje běhounů byly nahoře v blatnících a nebyly zespodu vidět :wink: . Jinak krásná práce, gratuluju ke zdárnému dokončení a těším se na tvé další výtvory :victory: .
P. S. - ještě dotaz - ten vzduchojem na korbě, nevyrobil jsi jej z nabarveného kondenzátoru? Alespoň podle tvaru a tloušťky přívodních trubek mi to tak připadá :P

Jolaus | 47
Name: Martin

Postby Jolaus » 10 Feb 2013 19:46

Zdravím kolega. Musím povedať že sa ti tatrovka podarila. Pekne, čisto a pomerne rýchlo zlepené. Nemám nič čo by som ti vytkol. Gratulujem k dokončeniu :) .

Ja mám tatru už tiež hotovú, ale foto pridám až zajtra.
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.

jari | 45
Name: Čestmír

Postby jari » 11 Feb 2013 19:52

Díky kolegové.
-maťko:Vzdušník je papírový.Na čela jsem vysekl o malinko větší průměr kolečka a opatrně jsem ho natvaroval na násadce od skalpelu a pak jím protáhnul drátek.Ta kola mě opravdu štvou,ale chtěl jsem zachovat stínování disků,tak jsem je nalepil,tak jak jsou.Ale už mám vymyšlený přípravek na stažení dezénů při lepení.Poprosím kamáráda o jeho výrobu.Je to strojař tělem i duší a umí vytvořit ze železa skoro cokoliv.
Chtěl bych vzít Tatru někam na soutěž,tak skusím s koly něco udělat.Asi do těch mezer napasuju zbytky z dezénu a nějak inteligentně to zkusím zaretušovat.
A další věc,která mě nemile překvapila,je rozcapení kol na předku.Stačily dva dny a je tam pěné A.Takže další úkol je vymyslet nějaký podstavec,díky kterému by se kola jen lehce dotýkala a nápravy nenesly celou váhu.Napadá mě něco ve stylu podstavce na lodičky.Zkusím něco načmárat a když to bude použitelné,tak to sem hodím.

-Jolaus:Těším se na fotky,tak sem s nimi.

jari
Práce zmrvená,ale hezky natřená,ta se vždycky prodá.

Na stole:BAT-M
Hotovo:TATRA 813 8x8 S1(NL),TATRA 813 8x8 CAS 32,TATRA 815 6x6 SYKO 5M,TATRA 815 AUTODOMÍCHÁVAČ,TATRA 813 TP 4x4

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 11 Feb 2013 19:57

A další věc,která mě nemile překvapila,je rozcapení kol na předku.Stačily dva dny a je tam pěné A.Takže další úkol je vymyslet nějaký podstavec,díky kterému by se kola jen lehce dotýkala a nápravy nenesly celou váhu.
lebo čo? papier nie je železo (kalená oceľ)

nechceš dať pod diferák kus "U" alebo H/I profilu? aj v robote tak odstavujú Tatry so vzduchovými vankúšami, lebo im fučí vzduch a klesá to
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

Return to “Nákladné automobily a ťahače // Lorries & Trucks”