OT: ja mam moju tatru hotovu bez taznych a zrkadiel..
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
TATRA 813TP 4x4 /RipperWorks/ 1:32 - jari vs. Jolaus
Moderator: iconmaster
- mato_kolo | 43
- Name: martin kolodzejcik
Re: TATRA 813TP 4x4 /RipperWorks/ 1:32 - jari vs. Jolaus
No vida sused, sak uz to len zlepis dokopy a hotovo..
Práve na stole - P50, uz hotovo - Galéria Mato kolo
Colossians 3:23-24 Whatever my hands find to do, I work at it with all my heart, as working for the Lord, Jesus Christ...
Colossians 3:23-24 Whatever my hands find to do, I work at it with all my heart, as working for the Lord, Jesus Christ...
Dnes som ešte mal chuť na lepenie, tak som lepil a lepil a ...
Interiér narvaný do kabíny a tatrovka poskladaná len na sucho.

Zostalo mi ešte za hrsť dielov, tak by som chcel tatru čím skôr dolepiť
.
Interiér narvaný do kabíny a tatrovka poskladaná len na sucho.
Zostalo mi ešte za hrsť dielov, tak by som chcel tatru čím skôr dolepiť
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.
Chlapi, robite mi chute si to zlepit este raz 
Nastastie nemam cas a mam rozrobene zaujimavejsie projekty
Ale pozorne sledujem a fandim
Nastastie nemam cas a mam rozrobene zaujimavejsie projekty
Ale pozorne sledujem a fandim
Lepim preto, ze ma to bavi, tak ako ma to bavi a to, co sa mi paci.
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).
Normálne je vlastnit (viac) originál(ov).
Zdravím,
tak můžu prohlásit,že mám HOTOVO.Model se stavěl skoro sám.Všechno pěkně sedělo(až na kratší díl roury) a těch několik odlišností,které jsou proti předloze jinak,se dalo celkem jednoduše opravit.Našel jsem ještě pár drobností,o kterých bych se chtěl zmínit.Začnu u kabiny.Podle fotek se používaly dva druhy uchycení zrcátek.Jak ten,co je v modelu,tak s dvojtým uchycením na dveřích.Takže tady záleží na vkusu každého,jaký druh použije.Ale ten druhý způsob byl častější.Další věc je umístění SPZky.Ta se montovala na masku u spolujezdce.Tak jak je umístěná v modelu,by v její montáži ve skutečnosti překážely šrouby spojující rám s nárazníkem.Dále se mi nepodařilo dohledat žádnou fotku,na které by čtyřkola měla v nárazníku výřez pro zásuvku.Na šestikolce byl výřez celkem běžný,ale také nebyl pravidlem.A na nárazníku chyběla jedna hadicová spojka.Jenže tohle všechno by si vyžádalo překreslit nárazník a do toho se mi už opravdu nechtělo.
O filtrech jsem se již zmiňoval.Jen podotknu,že procházejí skrz korbu.Takže já je mám špatně.Bohužel jsem si toho všiml,až když jsem měl korbu osazenou filtry a nosníky,takže vyřezávání otvoru už nepřicházelo v úvahu.Tím pádem mám i výše posazené sání.Kanystry jsem přemístil za kabinu a místa jejich původního osazení jsem přelepil plochami z barevné rezervy.Pod vzdušníky jsem doplnil dva nosníky a poslední úpravou bylo přidání jedné vzpěry na konec korby.
Ale i bez úprav z toho vychází krásný model(jak již mnozí dokázali a Jolaus též zdárně finišuje),takže pane doktore díky.Jen bych si přál,aby zase pro změnu vyšla nějaká 813ka.Možností ještě pár je.
A nějaké to foto:
Díky za pozornost a další model se už chystá.
jari
tak můžu prohlásit,že mám HOTOVO.Model se stavěl skoro sám.Všechno pěkně sedělo(až na kratší díl roury) a těch několik odlišností,které jsou proti předloze jinak,se dalo celkem jednoduše opravit.Našel jsem ještě pár drobností,o kterých bych se chtěl zmínit.Začnu u kabiny.Podle fotek se používaly dva druhy uchycení zrcátek.Jak ten,co je v modelu,tak s dvojtým uchycením na dveřích.Takže tady záleží na vkusu každého,jaký druh použije.Ale ten druhý způsob byl častější.Další věc je umístění SPZky.Ta se montovala na masku u spolujezdce.Tak jak je umístěná v modelu,by v její montáži ve skutečnosti překážely šrouby spojující rám s nárazníkem.Dále se mi nepodařilo dohledat žádnou fotku,na které by čtyřkola měla v nárazníku výřez pro zásuvku.Na šestikolce byl výřez celkem běžný,ale také nebyl pravidlem.A na nárazníku chyběla jedna hadicová spojka.Jenže tohle všechno by si vyžádalo překreslit nárazník a do toho se mi už opravdu nechtělo.
O filtrech jsem se již zmiňoval.Jen podotknu,že procházejí skrz korbu.Takže já je mám špatně.Bohužel jsem si toho všiml,až když jsem měl korbu osazenou filtry a nosníky,takže vyřezávání otvoru už nepřicházelo v úvahu.Tím pádem mám i výše posazené sání.Kanystry jsem přemístil za kabinu a místa jejich původního osazení jsem přelepil plochami z barevné rezervy.Pod vzdušníky jsem doplnil dva nosníky a poslední úpravou bylo přidání jedné vzpěry na konec korby.
Ale i bez úprav z toho vychází krásný model(jak již mnozí dokázali a Jolaus též zdárně finišuje),takže pane doktore díky.Jen bych si přál,aby zase pro změnu vyšla nějaká 813ka.Možností ještě pár je.
A nějaké to foto:
Díky za pozornost a další model se už chystá.
jari
Práce zmrvená,ale hezky natřená,ta se vždycky prodá.
Na stole:BAT-M
Hotovo:TATRA 813 8x8 S1(NL),TATRA 813 8x8 CAS 32,TATRA 815 6x6 SYKO 5M,TATRA 815 AUTODOMÍCHÁVAČ,TATRA 813 TP 4x4
Hotovo:TATRA 813 8x8 S1(NL),TATRA 813 8x8 CAS 32,TATRA 815 6x6 SYKO 5M,TATRA 815 AUTODOMÍCHÁVAČ,TATRA 813 TP 4x4
Gratulujem, krásna Tatra 
Hotovo: Pzkpfw V Panther, Messerschmitt Bf 109 F-2
Gratulujem! Veľmi pekne sa Ti podarila! 
WILLIAMS MARTINI RACING #FM19
234 GP's • 11 WINS • 16 POLES • 41 PODIUMS • 1107 pts
“Skončiť druhý znamená byť prvým z tých, ktorí prehrali.” – Ayrton Senna
234 GP's • 11 WINS • 16 POLES • 41 PODIUMS • 1107 pts
“Skončiť druhý znamená byť prvým z tých, ktorí prehrali.” – Ayrton Senna
Tomu říkám ukázková čistostavba, i tvé úpravy se mi velice líbí
. Jen malinký detail - příště nalep kola na náboje tak, aby spoje běhounů byly nahoře v blatnících a nebyly zespodu vidět
. Jinak krásná práce, gratuluju ke zdárnému dokončení a těším se na tvé další výtvory
.
P. S. - ještě dotaz - ten vzduchojem na korbě, nevyrobil jsi jej z nabarveného kondenzátoru? Alespoň podle tvaru a tloušťky přívodních trubek mi to tak připadá
P. S. - ještě dotaz - ten vzduchojem na korbě, nevyrobil jsi jej z nabarveného kondenzátoru? Alespoň podle tvaru a tloušťky přívodních trubek mi to tak připadá
Zdravím kolega. Musím povedať že sa ti tatrovka podarila. Pekne, čisto a pomerne rýchlo zlepené. Nemám nič čo by som ti vytkol. Gratulujem k dokončeniu
.
Ja mám tatru už tiež hotovú, ale foto pridám až zajtra.
Ja mám tatru už tiež hotovú, ale foto pridám až zajtra.
Pracujem tak dokonale,že každé jedno zlepšenie by znamenalo krok späť.
Díky kolegové.
-maťko:Vzdušník je papírový.Na čela jsem vysekl o malinko větší průměr kolečka a opatrně jsem ho natvaroval na násadce od skalpelu a pak jím protáhnul drátek.Ta kola mě opravdu štvou,ale chtěl jsem zachovat stínování disků,tak jsem je nalepil,tak jak jsou.Ale už mám vymyšlený přípravek na stažení dezénů při lepení.Poprosím kamáráda o jeho výrobu.Je to strojař tělem i duší a umí vytvořit ze železa skoro cokoliv.
Chtěl bych vzít Tatru někam na soutěž,tak skusím s koly něco udělat.Asi do těch mezer napasuju zbytky z dezénu a nějak inteligentně to zkusím zaretušovat.
A další věc,která mě nemile překvapila,je rozcapení kol na předku.Stačily dva dny a je tam pěné A.Takže další úkol je vymyslet nějaký podstavec,díky kterému by se kola jen lehce dotýkala a nápravy nenesly celou váhu.Napadá mě něco ve stylu podstavce na lodičky.Zkusím něco načmárat a když to bude použitelné,tak to sem hodím.
-Jolaus:Těším se na fotky,tak sem s nimi.
jari
-maťko:Vzdušník je papírový.Na čela jsem vysekl o malinko větší průměr kolečka a opatrně jsem ho natvaroval na násadce od skalpelu a pak jím protáhnul drátek.Ta kola mě opravdu štvou,ale chtěl jsem zachovat stínování disků,tak jsem je nalepil,tak jak jsou.Ale už mám vymyšlený přípravek na stažení dezénů při lepení.Poprosím kamáráda o jeho výrobu.Je to strojař tělem i duší a umí vytvořit ze železa skoro cokoliv.
Chtěl bych vzít Tatru někam na soutěž,tak skusím s koly něco udělat.Asi do těch mezer napasuju zbytky z dezénu a nějak inteligentně to zkusím zaretušovat.
A další věc,která mě nemile překvapila,je rozcapení kol na předku.Stačily dva dny a je tam pěné A.Takže další úkol je vymyslet nějaký podstavec,díky kterému by se kola jen lehce dotýkala a nápravy nenesly celou váhu.Napadá mě něco ve stylu podstavce na lodičky.Zkusím něco načmárat a když to bude použitelné,tak to sem hodím.
-Jolaus:Těším se na fotky,tak sem s nimi.
jari
Práce zmrvená,ale hezky natřená,ta se vždycky prodá.
lebo čo? papier nie je železo (kalená oceľ)A další věc,která mě nemile překvapila,je rozcapení kol na předku.Stačily dva dny a je tam pěné A.Takže další úkol je vymyslet nějaký podstavec,díky kterému by se kola jen lehce dotýkala a nápravy nenesly celou váhu.
nechceš dať pod diferák kus "U" alebo H/I profilu? aj v robote tak odstavujú Tatry so vzduchovými vankúšami, lebo im fučí vzduch a klesá to
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]