Ja tiež chcem poďakovať za zorganizovanie tejto akcie.
Bola to moja úplne prvá modelárska výstava a teda je mi ťažko porovnať to s niečím, tak skúsim popísať aspoň môj zážitok. Viackrát som si hovoril, že by som sa mal ísť niekam aspoň pozrieť ale vždy som zistil, že tá akcia bola "minulú sobotu". Mám za to, že tentokrát tu bolo to odpočítavanie času do "Nitry" pod fotkou mesiaca prvý krát a veľká vďaka za to. Konečne som raz stihol
Samotnú akciu som organizačne nezvládol ja. S manželkou, synom (7) a dvoma dcérami (5 a 2) sme už z domu vyrazili neskoro a na výstavu dorazili skoro presne o desiatej. Trasúcimi rukami som vyložil modely a že sa idem popozerať. Vzhľadom na vek mojej najmladšej sme to relatívne rýchlo preleteli (má tendenciu pozerať "rukami"). Kúpili sme nejaké drobnosti a išli von do parku. (Ten park je príjemný bonus, pre malé deti a manželky, ktoré modelárčina až tak nechytá) Mal som za to, že tam chvíľu pobudnem s mini a potom sa sám, prípadne so synom, vrátim a v kľude si to pochodím ešte aspoň raz. Z chvíle bola chvíľa dlhšia, obedík, hojdačky... naspäť som sa vrátil cca o 14. Väčšina plastov tam už nebola, ani predajcovia už nepredávali a okolo stolov s papierom bola kopa ľudí, ktorí počúvali vyhlasovanie výsledkov. Takže ani k papierovým modelom som sa už nedostal. Darmo, od začiatku do konca (moje) začiatočnícke chyby. Mnohé modely som si všimol až vo fotogalériách.
Pri mojej poloautistickej povahe a komunikačných schopnostiach blížiacich sa nule som sa nielenže s nikým nezoznámil ale vlastne ani nerozprával. Musím sám seba prinútiť prísť na nejakú komornejšiu akciu, kde budem prinútený interagovať s ostatnými (napr. hvezdáreň). Ale bol som rád, že som Vás videl naživo.
Bol som prvý krát, a doniesol som svoj aktuálne posledný model rakety Soyuz (snáď sa dokopem spraviť aj nejaký report). Úprimne prekvapilo ma, že som získal cenu. Predpokladal som, že sa v kategórii "letectvo a kozmonautika" voľne stiahnuteľný a neprefarbený model nemôže umiestniť. Ale potešilo a aj nakoplo.
Mojim deťom sa nakoniec páčilo tak, že sa nevedeli dočkať, kedy budeme doma lepiť landrover/bábiku od Betexy. A syn si nakreslil vlastnú vystrihovačku "ala landrover" sám.
Celkovo za seba aj za moju rodinu sme boli so strávenou sobotou veľmi spokojní a určite prídeme aj na budúce (ak nezistím, že to bolo "minulú sobotu").
Beňo