TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

TY2 /Angraf/ 1:25

RoboTY | 36
Name: Róbert

Re: TY2 /Angraf/ 1:25

Postby RoboTY » 06 Mar 2012 22:16

Ahojte kolegovia. Tak ma tu máte zas, tento mesiac som mal strašný hlavne kvôli práci, nedostal som sa k modelu vôbec :-( Ale už sa to kľudní, dnes som síce po dalšej 16 hodinovej nočnej, ale premohol som sa a trošku som polepil, síce len také drobnosti, ale aj detaily sa počítajú :P ide hlavne o rámy podvozku kde som nalepil pružiny a držiaky budúceho brzdového systému, ďalej som skompletizoval ložiská (zatiaľ bez vrchlíku s nápisom) a pár detailov som prihodil aj na brzdy, a nakoniec som musel nakomplet vymeniť na kolesách okolky (či ako sa to volá), mal som ich v priemere asi o 1mm menšie a to bolo dosť vidno. No na fotkách uvidíte. Nieje toho za dnes moc, ale teraz už konečne bude viac času, tak už žiadne mesačné "pauzy" :wink: No a momentálne ešte natieram podvaly, ako uviedol Balu, sú moc bledé, tak ich prefarbujem ebenovým náterom a ešte pretmelím telo tendera. No dosť som nakecal, tu aspoň pár fotiek: (je to fotené pri umelom osvetlení, ospravedlňujem sa)
[vcol=80]Hotovo - Raketoplán Endeavour 1:100
Na stole - Lokomotíva TY2|
Image
[/vcol]

laki | 47
Name: laki

Postby laki » 06 Mar 2012 22:52

je to viac nez dobre. a nezabudaj ze celok tvoria detaily :)

balu11 | --
Name: Milan Martinec

Postby balu11 » 06 Mar 2012 22:56

Ahojky Robo.
No konečně. :) Ale je to nádhera Robo, krásné, čisté linie řezu, čisťounká prácička. Už se těším, až to budeš kompletovat, to bude paráda. :big smile:
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

RoboTY | 36

Postby RoboTY » 26 Mar 2012 12:12

Ahojte, zas som tu s menším postupom, teraz nemám na výber a musím čakať, lebo som tmelil nerovnosti a nepresnosti na tenderi, ktorých bolo oveľa viac než som si myslel (uvidíte na fotke, koľko som až musel). Každopádne sa mi tam podaril spraviť celkom pekný prechod na oblú časť tak snáď to vo farbe pekne ukáže, na fotke som dal tender na podvozok a kolesá nasucho, pomaly mi dochádza, aký to bude macek. :D Popritom som sa trošku pohral s podvozkom, začal som nahadzovať brzdový mechanizmus (vďaka Balu za doporučenie Evergreen profilov) :victory:
A ako takú maličkosť bokom som na radu od Balu-ho prefarbil podvaly, hodil som to do ebenovej, keď ten mahagón bol moc bledý. No je tam trošku vidno rozdiel (vrchná je pred, spodné po prefarbení), snáď to postačí :bad smile: No k fotkám, sú len tri, zajtra dohodím viac, dnes idem zas do nočnej na 16 hodín :beat plaster:

To by bolo asi tak vše, momentálne som ešte dotmelil pár nerovností, do zajtra to počká na finálne prebrúsenie a potom hurá na vrch tenderu.
Image
[/vcol]

johnny7 | 42
Wykonawca
Name: Jano

Postby johnny7 » 26 Mar 2012 12:36

Mas to perfektne...
Hotovo: M4A3 Sherman GPM, Brabham BT26 Forum Team
Na Stole: Dragon Wagon GPM
Pod stolom: SdKfz 251, Mordin Solus (Mass Effect 2)
Zrusene: Skoda Roomster

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 26 Mar 2012 16:35

jo, vyzerá to dobre, už nech je to vo farbe :wink:
Off topic:
pomaly mi dochádza, aký to bude macek. :D
92cm, zhruba od rozkroku po zem :bad smile:
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

ivant | 49
2K+
Name: ivan

Postby ivant » 26 Mar 2012 16:36

ahoj odporučam prvý náter štetcom on ti trochu zahladí chlpki ktoré ani nevidíš ale keby to hned strekneš tak sa ti na tie malé nabalí farba a potom budeš čumiet kde sa to tam nabralo ,ale aj tak budeš čumiet :haha: držím palce :wink:

balu11 | --
Name: Milan Martinec

Postby balu11 » 26 Mar 2012 21:51

Robo, paráda, ty podvaly jsou přímo hodobóžové. Tendr se začíná rýsovat a vypadá to naprosto fajnově. Jseš překvapen velikostí? Počkej, až na tom ještě uděláš nadstavbu - uhelnu, je toho opravdu pořádný kus a o lokomotivě ani nemluvě. :) Jinak Ivan dobře radí s tím štěcem, i když po nástřiku základovkou to stejně doporučuji přebrousit. Mám teď na to Robo malý fígl, koupil jsem si náhlavní lupu a po nástřiku kontroluji povrch modelu přes ni, ukáže tito všechny neplechy a máš šanci to ještě opravit než dáš finální nástřik barvou. Pak se to už fakt blbě opravuje. Už se těším na další fotky. :big smile:
"O, homo si scires, quantum doctrina valeret, numquam dormires, nocte dieque studeres." (Walter)
( Člověče, kdybys věděl, jak mnoho vědění zmůže, nocí i dnem by ses učil, vůbec bys nechodil spát. )

RoboTY | 36

Postby RoboTY » 27 Mar 2012 22:05

Ahojte, ako som už spomínal, tak dohadzujem ešte pár fotiek :big smile: dnes po tej úchvatnej nočnej som sa vrhol na vrch tendra, šlo to kupodivu celkom ľahko a nepresnosti boli len minimálne a rýchlo opravené. Čo sa týka dvierok do tej uhoľne (snáď som to dobre nazval), tak sa ich pokúsim spraviť otvorené. Ešte pred osadením vrchu tendra som finálne prebrúsil predok a zadok a snáď to už bude fajin a bude to pripravené na farbu. Na niektorých miestach to ešte prebehnem jemným šmirglom ale myslím, že to bude OK :bad smile: A vopred sa ospravedlňujem za fotky, je to pod lampou, ale snáď postačí :red: A samozrejme, prijmem akúkoľvek konštruktívnu kritiku :P

A zajtra mám voľno, tak ešte niečo zmastím na tom, nech to vyzerá už aj k svetu :wink:
Image
[/vcol]

Mato78 | 48
Name: Martin Daniš

Postby Mato78 » 28 Mar 2012 10:44

Zdravim Robo,

stavba je pekna a tender Ti utesene rastie. Pred striekanim by som na tvojom mieste este pretrel telo tendra lakom a potom to jemne dobrusil. Dovod je pouzitie "drevokitu" ako tmelu (teda ak spravne vidim na fotkach). Lakom docielis zjednotenie povrchu a odstranenie roznej savosti podhladu.Co je asi najdolezitejsie. Pri svojej stavbe som zistil (metodou pokus -omyl), za bez vytvorenia dobreho podkladu na takto velkych plochach,mozes po nastriekani farby byt sklamany z jej praskania/trhania sa po urcitej dobe (mne sa tostalo takmer po 8 mesiacoch "zretia podkladu pod farbou". Drzim palcev dalsej stavbe

Martin

Return to “Odložené stavby modelov // Postponed Model Builds”