TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Farbenie

Moderator: iconmaster

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Re: Farbenie

Postby Roman » 25 Dec 2012 20:00

mozes skusit zarabat si odtiene sam,zo zakladnych farieb v plechovkach.s tym striekanimje to tak ze 10 min strekas model a 30 min. cistis pistol.este kompresor: skus si zaobstarat tlakovu flasu.aby si nedopadol ako ja. mal som bezolejovy kompresor bez tlakovej flase,vydrzal mi 3 roky,potom sa zodral piest a som bez kompresora.ked som striekal lubosov plosinak,jedna cierna revela veru padla.a dost som ju riedil

tomas81 | 44
Name: Tomas

Postby tomas81 » 25 Dec 2012 22:40

Dnes som skúsil streknuť starý pokazený model farbou Agama. Riedil som riedidlom Agama. Práca to bola parádna, až na ten smrad. Mne to nevadelo, len mojej žene keď vošla do izby. Kompresor je so zásobníkom ale zdá sa mi, že sa dosť rýchlo hreje. Vodou riediťelné farby asi nebudú to pravé. Či? Z ktorých E shopov nakupujete a ako ste s nimi spokojný? Hlavne čo sa týka cien a výberu. Momentálne by som chcel potrénovať jednoduché striekanie a lakovanie a možno niektoré techniky . Myslím, že na začiatok by som si mohol kúpiť nejaký surfacer, lak , riedidlo a zopár farieb a cvičiť . Samozrejme ked nebude žena doma, alebo v noci. Aký je rozdiel medzi surfacerom500, 1000? Je nejaká maskovacia páska keby som chcel robiť napr. na tank Chi-he ostré prechody medzi farebnými fľakmi? :red:

RoboTY | 36
Name: Róbert

Postby RoboTY » 25 Dec 2012 23:32

Tomas, ja co mam airbrush, tak som skusal aj akryl aj syntetiku, oboje som nemal problem, takze je to individualne, co ti vyhovuje viac :) Co sa tyka e-shopov, tak objednavam z Prospektor Shopu alebo este fajný a kde tiez nakupujem je Airbrush Shop. Ale ako pisal Ico, ja momentalne tiez pouzivam klasicku priemyselnu farbu, 0,7l pixla za 4€ (znacka Syntetika) a som spokojny velmo :wink:
[vcol=80]Hotovo - Raketoplán Endeavour 1:100
Na stole - Lokomotíva TY2|
Image
[/vcol]

tomas81 | 44

Postby tomas81 » 25 Dec 2012 23:39

neupcháva to?

RoboTY | 36
Name: Róbert

Postby RoboTY » 26 Dec 2012 00:42

farbil som uz vela krat a zatial sa mi nestalo, ze by mi upchalo trysku alebo inu cast pistole :) samozrejme, je treba vediet, ako spravne nariedit tu farbu... na tu co pouzivam ja (Syntetika) pouzivam riedidlo S-6001 a pomer je vzdy rozny... najlepsie to je ale vtedy, ked je konzistencia nariedenej farby cca ako mlieko... znie to divne, ale mne sa to osvedcilo, dokonca aj vo vela videach, co som kukal na youtube to tak prirovnali :D
[vcol=80]Hotovo - Raketoplán Endeavour 1:100
Na stole - Lokomotíva TY2|
Image
[/vcol]

iconmaster | 37
Last man standing
Name: Peter Jankovič

Postby iconmaster » 26 Dec 2012 00:50

Neupchava, akurat treba davat vacsi pozor pri tej beznej syntetike, aby si prilis hrubou vrstvou "nezalial" detaily.

Ked to ides pouzivat v byte, tak by som sa priklanal k tym akrylovkam (navyse bude spokojna aj tvoja polovicka). Sice maju svoje specifika, no urcite to zvladnes. U tych akrylovkach sa castokrat kritizuje nedostatocny lesk vysledneho povrchu, no pri takej bojovke to nie je ziadny problem! Na zaciatok myslim postacia aj tie najrozsirenejsie Revellacke akrylovky.

Surfacer 1000 je jemnejsi ako 500, teda je vhodnejsi pre jemnejsiu robotu, kde by hrozilo to spominane zaliatie drobnych detailov..

Pre viac rad ohladom farieb ale aj inych technik najdes napr. na tejto webstranke ceskeho plastikara:
http://www.modelplac.cz/tipy_triky.htm

Roman | 52
4K+
Name: Roman

Postby Roman » 26 Dec 2012 15:51

na trenovanie striekania som pouzival krabicku od caju na ktoru som popriliepal niekolko matic a srobov/trening na clenitom povrchu a rovnom povrchu/. este by si si mal dokupit nejaky respirator alebo masku. ked dostriekas model ,vysakaj sa a uvidis co si vdychoval. pri striekani v byte daj pozor,jemna hmlovina z farby rada sada na nabytok.to keby zbadala manzelka..... kazdu farbu co das do pistole najsok preced cez zensku pancuchu.lepsie je striekat cez den.dobra je maskovacia paska tamyia,su rozne sirky.

tunnelDT | --
Name: jano

Postby tunnelDT » 27 Dec 2012 00:24

k tej tamyia paske..je to zazrak z japonska asi ..ale da sa to kupit aj v maliarskych potrebach len pod inymi znackami , napr. Shuller ehklar http://www.magufu.de/klebe--dichtbaende ... /index.php (len tuto som nasiel pod inym cislom a vnutro kartonoveho kruhu bolo modre ale inak cista tamya) a robi to aj Tesa, cenovo to vynde daleko lacnejsie napr aha : rozmer 50mmx50m http://www.modelshop.sk/Shop/Goods/kabu ... oods=27233 za nehoraznu cenu, od prveho zmieneho predajcu som tento rozmer kupil za ani nie 5 ecok :P

tomas81 | 44

Postby tomas81 » 27 Dec 2012 08:44

vďaka všetkým za rady. Ide sa objednávať.

rozek | 40
Name: rozek

Postby rozek » 29 Dec 2012 22:30

kolegovia...ja ani neviem ako sa retusuje a moje modely vyzeraju strasne..teda je vidiet tie farebne odskoky...poradte mi :confuse:

Return to “Tipy a triky - Diskusia // Tips & Tricks - Discusion”