TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Auta

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Re: Auta

Postby toudi_sk » 13 May 2014 15:38

Odo mňa si mesiac pýta nový olej. A čo ja kradnem!? :devil: :haha:
nedaj sa :P
Je...
to je tá klíma v dnešnej dobe tak šetrná, alebo je lepšia aerodynamika? kedysi robili boriči mýtov pokus, krúžili dokolečka s autom,
ktoré malo otvorené všetky okná naplno a potom s klimatizáciou pri zatvorených oknách a spotreba s otvorenými oknami bola menšia
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 13 May 2014 18:45

Zle si pamatas ten diel, ak sa dobre pamatam, tak s otvorenymi oknami im to vyslo horsie.
Edit: Tu je video keby si mi neveril :) http://www.youtube.com/watch?v=t7Je_995cdI potom si treba dat pozor, ze oni tie cisla udavaju v zdialenost na jednotku paliva (cize dojazd na galon) nie ako mi spotreba paliva na 100km. Cize vacsie cislo je pre nich lepsie.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

toudi_sk | --
Krotiteľ textúr
Name: Milan

Postby toudi_sk » 13 May 2014 19:07

to mi tvrdil možno 8r dozadu kolega, ja som to nevidel
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]

pet1972 | 53
Name: Peter Kováč

Postby pet1972 » 13 May 2014 20:12

to je v poho....ten môj firemný mi pičvirikuje že nemá zavreté zadné dvere, ktoré pritom zavreté sú :haha:

kamen | --

Postby kamen » 14 May 2014 03:38

Je dokázané, že boriči mýtov nemajú vždy presné merania, pretože ich improvizované podmienky nie vždy zodpovedajú skutočnosti. Tým niekedy sami vytvoria mýtus.

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 14 May 2014 14:21

Tak borici su len taky akoze (osobne ich moc nemusim), ale v tomto pripade (tempomat+otvorenie/zatvorenie okna nie je co pokazit). Meral to servisak, ktory bol napichnuty priamo na ECU a pozerali to nie na palubnom pocitaci, ale u neho na servisnom. Klima ako taka nema moc velku spotrebu, ci je pustena alebo nie, rozdiel je tak okolo 0.1l/100km. Problem je ze otvorene okna ti narusaju aerodynamicky profil auta a zvysuje sa ti tym aerodynamicky odpor => horsia spotreba.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

Ali | 56
Name: Ali

Postby Ali » 14 May 2014 18:50

Klíma má relatívne malý vplyv na spotrebu, ale vyšší ako 0,1l. Niekde som videl test, v ktorom vychádzalo priemerné zvýšenie spotreby o 0,3l pri automatickej klíme. Pri manuálnej to bolo viac, asi 0,4l. Percentuálne najvyššie navýšenie spotreby bolo pri voľnobehu, nižšie v mestskom režime a najnižšie mimo obce a na diaľnici.

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Postby petopato » 14 May 2014 20:25

Áno, nejaké takéto čísla som čítal niekde aj ja, ale s tým, že čím vyšší výkon motora, tým menší rozdiel v spotrebe, ale nebolo tam 0,4l, ale asi iba 0,2 a 0,3l. Aj na mojom aute som si všimol, že pokiaľ pri vypnutej klíme uberiem plyn, tak je spotreba 0 okamžite a pri zapnutej to trvá cca 3 sekundy, kým klesne na nulu.

Ali | 56
Name: Ali

Postby Ali » 14 May 2014 22:23

viktor | --

Postby viktor » 21 Jun 2014 13:16

Neviete akú životnosť majú/môžu mať servisované benzínové motory 1,6 VVT-i od Toyoty?

Return to “Rest room // Rest Room”