TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

Auta

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!
Name: Peter Židuliak

Re: Auta

Postby petopato » 21 Jun 2014 17:18

Podľa mňa, ak s tým nejazdil nejaký magor, ktorý ho hlavne nevytáčal za studena, tak kľudne môže bez problémov najazdiť aj vyše 300 000 km.

viktor | --

Postby viktor » 21 Jun 2014 20:22

Vďaka za odpoveď :big smile:

serpens | 42
a.k.a. hado
Name: Miro

Postby serpens » 21 Jun 2014 20:40

Kolega ma corolu 1.6 benzin a ma na nej nieco malo do 200 000 a zatial mu to jazdi v pohode. Jedine co riesil je, ze mu odisli/a lambda sonda, vymenil a jazdi dalej. A pri jeho jazdeckom style sa divim, ze to auto este drzi po kope. Ale ci je to VVTi netusim, mozno aj hej.
"Art without engineering is dreaming. Engineering without art is calculating." Steven K. Roberts

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!

Postby petopato » 22 Jun 2014 08:17

Toyota montuje VVTi už hádam aj 15 rokov, takže predpokladám, že to bude tiež VVTi. Lambda sonda je súčiastka, ktorá bežne odchádza aj po 100 000 km nezávisle na značke. Nie je to ich výrobok, ale dodáva im to napr. BOSCH, tak ako vačšinu elektroniky, takže to neovplyvnia...
Ja by som sa toho motora vôbec nebál ani Toyoty ako takej vôbec...

viktor | --

Postby viktor » 22 Jun 2014 16:00

...ani keby mala 160.000? Servisovaná bola pravidelne podľa pokynov výrobcu.
PS: Dodatčne som zistil, že to nie je 1.6 ale 1.4 vvt-i.

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!

Postby petopato » 22 Jun 2014 16:16

Ja mám na svojej francúzskej "hračke" 165 000 a ten motor nezožerie od výmeny do výmeny ani gram oleja. Za dva roky najazdím cca 10 - 12 000 km a hladina sa na ryske ani nepohne. 1,4, alebo 1,6, nerieš, pokiaľ nenabeháš na tom aute viac ako 10 000km, kľudne do toho choď. Za 10 rokov to auto bude mať 260 000km a ešte stále ti bude slúžiť. Ak by si chcel najazdiť viac, tak jednoznačne diesel.

Paly | 38
Name: Paľo

Postby Paly » 22 Jun 2014 16:38

71 ročný Momir Bojic z Bosny je veľkým nadšencom VW Käfer. Ten svoj si pokryl drevom. Použil na to 50 000 samostatných plátkov dubového dreva, no nieje to krása ? :) Má k tomu dokonca aj doladenú šiltovku :D . Údržba - kefovanie a snáď aj nejaká Diava, alebo obdobný prostriedok na čistenie nábytku a parkiet :)

Live hard, ride easy.

kamen | --

Postby kamen » 22 Jun 2014 18:38

Viktor, na každom aute môže kedykolvek a čokolvek odísť, rieš radšej také veci, či Ti vojde do kufra kočík, či bude mať manželka ľahký prístup k dieťaťu na sedačke, či bude dosť odkladacích priestorov na nákupy a či má auto dobrú manévrovateľnosť, aby vedela žena zaparkovať. Ja som sa stretol s problémom úzkej strednej sedačky vzadu, keď dám detskú sedačku, tak je vzadu veľmi tesno, ty tam možno budeš neskôr dávať dve.

viktor | --

Postby viktor » 22 Jun 2014 21:41

Ak však budem dávať dozadu dve sedačky, Olinka už bude sedieť vpredu, takže by sa mohli spratať :-P
Asi do toho pôjdem, Corolla je auto, čo sa veľmi nekazí, tak držte palce...

petopato | 55
12 násobný gulášmajster!

Postby petopato » 03 Jul 2014 20:09

Takže tak :too sad: :too sad: :too sad: :too sad: :too sad: :too sad: :too sad:

Return to “Rest room // Rest Room”