. požíval som len nožničky a lepidlo, ale zas som sa naučil základné techniky lepenia. už vtedy keď som pozeral modely na nete väčsina modelárov používala zelenú podložku . Ateraz ked som vytiahol nožničky zo šuflíka tak som sa rozhodol , že sa chcem tomu tak vážnejšie venovať. Tak som hladal na fórach aké náradia používaju modelári dočítal som sa , že väčšina použiva podložku a reže skalpelom. Tak haladal predajcu a podarilo sa mi ho najsť na českom webe. tak som si objednal veci samozrejem viacej, kvoli jednému poštovnému.A ako som behal po nete tak som si všimol že model je pekným modelom, keď je dobre vyretušovaný a toho sa ja najviac bojím. Viem, že na to nie je návod to sa len musí naučiť a velkým učitelom je čas
.pridávam fotky mojho náradia a ako som dostal odpoved od modelárov z čekeho fóra, toto nie je len o náradí ale aj o šikovnosti.
A prišlo na to čo začnem stavať. Vždycky ma to lákalo k architektúre a to najmä tej ludovej. Tak ako som behal po forach som sa dočital , že pri okrúhlich narodeninách vychádza zošitová publikácia Papírový svět Richarda Vyškovského aj s po 30 rokoch dokončením modelom. tak som sa rozhodol, že si ten model objednam, s tým vedomím, že to asi nebude dobre vyzerať. Šak skúsim to aj retušovať ale? pridávam pár fotiek čo sa mi podarilo zlepiť.
Keď som volakedy lepil modely tak som nemal trpezlivosť tak aj preto to tak dobre nevyzeralo, šak každý sa učí na vastných chybách, a ja som sa poučil a tak som aj lepil tieto kusik. Vím, že to nevyzera dobre, ale snažil som sa aby nevyzeralo ako pred par rokmi.
Skoda a co sa tyka skalpelov tak by som ti este odporucil zadovazit si v buducnosti aj AK-3, ten tvoj je tiez vyborny, ale su do neho srasne drahe cepele. Ak by si chcel viac info ohladom olfy, tak do posty.