Rudinko máš slovo
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
CAS K27 TATRA 815 4x4 /PMHT/ 1:32 - Panther vs. Rudinko
Moderator: iconmaster
CAS K27 TATRA 815 4x4 /PMHT/ 1:32 - Panther vs. Rudinko
Pred istým časom ma na túto mašinu ma nalomil Rudinko s tým že by sme si mohli dať paralelku tak som dokončil rozrobené a ideme nato.Samozrejme to by som nebol ja keby som si to trošku neskomplikoval takže mám v pláne dosť rozsiahle úpravy čiže stavba pôjde asi pomaly. Pôvodná kabína od PMHT sa mi nepáčila tak som si prekreslil kabínu z Tatry 815 TP 6x6 od Rippera. Samozrejme že nieje šanca trafiť tlač tak aby pasovala k originál nastavbe takže som prefarbil a trošku upravil aj ostatné červené diely.Kolesá budú Paterove z agrotatry, podvozok a detaily budú z originálu. Interiér kabíny a vybavenie nastavby je samozrejmosťou

Rudinko máš slovo
Rudinko máš slovo
Re: CAS K27 Tatra 815 /PMHT 1:32/ PARALELKA Panther vs Rudi
Podobnú prestavbu som robil aj ja, a to na CAS 32 od PMHT len vtedy ešte krátka kabína od Rippera na svete nebola. Použil som teda kabínu zo Spidovej dakarky VD 13 350, tá je Ripperovej dosť podobná a proporčne správna. Bolo treba skrátiť rám a rúru asi o 5 mm a doladiť prednú nápravu, /mimochodom po prepočítaní rozmerov podľa technického výkresu do mierky mi to aj sadlo/ tak by som ti navrhoval najskôr vyrobiť kabínu a nadstavbu a podvozok podľa nich doladiť aby ti nápravy neutekali. mimochodom keď už máš tú kabínu nakreslenú mohol by si mi ju poslať
. Budem sledovať a držím palce k dokončeniu.
Panther dakujem za slovo
Tak narozdiel od Panthera na model pravdepodobne pouzijem originalnu kabinu v ktorej bude samozrejme aj interier, taktiez pouzijem kolesa od Patera na ktore doplnim laserovy dezenom od Tea a nadstavbu doplnim ako moj kolega vybavenim od RW.
Tak pridam aj ja niejake foto:
ako prva fotka originalu:
A tu je moj doterajsi postup ram je podlepeny na balzu prislusnej hrubky :
dalsie foto pravdepodobne zajtra s dokoncenymi napravami a centralnou rulov
Tak narozdiel od Panthera na model pravdepodobne pouzijem originalnu kabinu v ktorej bude samozrejme aj interier, taktiez pouzijem kolesa od Patera na ktore doplnim laserovy dezenom od Tea a nadstavbu doplnim ako moj kolega vybavenim od RW.
Tak pridam aj ja niejake foto:
ako prva fotka originalu:
A tu je moj doterajsi postup ram je podlepeny na balzu prislusnej hrubky :
dalsie foto pravdepodobne zajtra s dokoncenymi napravami a centralnou rulov
Zatial nikomu nič posielať nebudem lebo neviem či to vôbec bude zlepitelne
. Ja som totiž tu kabinu až tak moc neprekresloval akurat čo som zmenil farbu. A keďže tu je iný motor ako v ťahači tak aj interier budem musieť upravovať bude to taky mix originalu a rippera ale to uvidim až keď budem robiť kabinu čo všetko bude treba prerobiť
Nevadí, budem musieť skúsiť sám. O tom martýriu s interiérom a ostatnými dielmi ako podbehy a stupačky s podlahou viem, išlo mi len o tie prefarbené diely Ripperokabíny. Tak nech sa darí.
Re: CAS K27 TATRA 815 4x4 /PMHT 1:32/ - Panther vs. Rudinko
Zatial čo mi podvozok odpočíva doma, tu na intráku som sa pustil do kolies. Sú to zmenšené kolesá z Paterovej agrotatry. Dezén sa dá v pohode vyrezať len musi človek chytiť tempo a správny spôsob potom to už ide skoro samo. Akurát boky kolies som vyrezal trocha večšie a po nalepení som presahujúcu časť odrezal aj s malým kúskom dezénu ( ale treba na to novú ostrú čepel aby to bol čistý rez) . Tým pádom mi vznikol plynulý prechod medzi bokom a dezenom ktorý ešte po impregnacii zlahka prebrúsim.

pekne ti to ide
len skoda ze zo zdravotnych dovodou nemozem pokracovat aj ja 
A opäť maličky pokrok. Mal som síce v pláne ísť dneska z intráku domov ale kamošovi čo ma mal brať sa pokazilo auto a na polnočny bus sa mi už nechcelo tak som zamakal na kolesach. Disky sú vyberatelné kvoli farbeniu. Ešte na nich pribudnú matice a krytky ale to až niekedy nabudúce. Pokúsil som sa aj o premačknutie pneumatik v mieste styku so zemou ale nieje to moc výrazne.