Díky, kladné reakce mne vždy velmi potěší a povzbudí do další práce

.
Já zase naopak raději stavím podvozky, nevím proč, ale raději stavím drobné celky než velké díly. Ale když se mrknu do archivu stavebnic, kde dominují hlavně Tatry 815, tak se ze stavby podvozků asi stane nudná rutinní práce

. Jinak do tohoto Silvestra hotovo určitě nebude, ani kdybych na modelu pracoval 24 hodin vkuse, sedm dní v týdnu. Vzduchojemy jsem si vyrobil sám, podle svého osvědčeného postupu.
Tip: Postup výroby vzduchojemů:
1) z kancelářského papíru (80g) si vyrobím páskový díl, který navinu do ruličky na požadovaný průměr.
2) polepím čela, používám papír 160 g.
3) postupně nanesu na celou plochu prvního čela několik vrstev Herkulesu. V tomto případě jsem nanesl čtyři vrstvy tak, aby po úplném vyschnutí vzniklo ono zaoblené čelo.
4) na stejný vzduchojem si z další papírové pásky navinu a vyrobím prstenec (použiju papír 160g). Ten zajistí, že při výrobě druhého čela bude vzduchojem dokonale v rovině a Herkules se hezky rozlije rovnoměrně po celé ploše a vrchol budoucího zaoblení bude přesně uprostřed.
5) zopakuju bod 3.
6) nakonec doplním detaily (páskové dílky) a nakonec hotový vzduchojem nabarvím.
A ještě jedna věc - díl centrální roury (díl 8D) jsem musel zkrátit o 3 milimetry tak, aby nosník zadní dvojnápravy (díl 4B) přesně seděl na vyznačeném místě na rámu.