ještě před stavbou Baziliky jsem se pustil do této odpočinkové stavby, která mi zabrala cca 10 dní. Jedná se o legendární vůz Liaz s číslem 627, více si myslím není potřeba uvádět, každý bude znát a kdo ne stačí se kouknout sem:http://www.liaz.cz/l_100_55_d_dakar_1985.php
Náhled na originál:

A teď ke stavbě, kterou jsem zahájil rámem jak uvádí chytrý plán, jediné co jsem nedělal bylo, že jsem jednotlivé dílky nepodlepoval jak se mělo, ale drží

Další na řadě byla kabinka, která se lepila skoro sama, jen doporučuji u lepení čelního skla začít od středu a na boky jak uvádí návod. Kresby by pak neseděly a to by byla škoda.. Další drobnůstka byla na strěše, kde také nesedly barevné proužky, ale tam stačilo pár tahů štětcem a vše bylo v pořádku

Poté následovaly doplňky jako blatníky, kolečka, nástavba a zadní nárazník. U blatníků bych chtěl napsat, že u předních je potřeba provést jeden pracovní řez pro lepší slípnutí a schování vnitřních chlopniček viz:

U zadních blatníků je potřeba domalovat uchycení zástěrky, které chybí, ale to je maličkost

Kolečka a nástavba šli parádně od ruky, jen u koleček jsem odřezal chlopně a podlepil čtvrtkou, protože jak už tu bylo někde psáno po natvarování s chlopněmi nevznikne hladký kruh ale tisícihran a už to kazí dojem

U zadního nárazníku se mi nelíbily ty šedé plochy a působil dost humpolácky, tak jsem se rozhodl pro vyřezání vzduchu a hned je to lepší

Nakonec jsem doplnil vše co zbývalo a zde jsou finální fotečky hotového modelu, stavba probíhala v poklidu a byl to opravdu odpočinek.

Hezkou neděli Jakub