Hľadal som, ale nenašiel som..
Ahojte..Mám na Vás otázku..už tu bolo rozoberane osvetlenie stolu pri modelovaní, ale nenašiel som nič ohľadne stoličky..
Moja už pomaly dosluhuje, je na nej rozbitý piest a a každým otočením na nej sa zlaknem či znej nezletim..Tak sa chcem spýtať na čom sedíte vy..? Nejaké tipy na pohodlnú stoličku, prípadne odporucanie po akej sa poobzerať..? Určite chcem látkovú, kozennu nie..
TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
..na čom sedíte..?
Re: ..na čom sedíte..?
Ja som vyskúšal viacero stoličiek a nakoniec som skončil pri sieťovine. Teda sedím na napnutej sieti, ako keby vo vzduchu. Konkrétny model Herman Miller Mirra a opierka Butterfly. Ale ja zas pracujem z domu a sedím na tom hodiny a hodiny, takže ak to chceš len na také posedenie k modelom na hodinku-dve, takú asi nepotrebuješ.
Všetko záleží od toho, koľko chceš investovať. Ak je na to rozpočet, za seba odporúčam nejaké zdravotné stoličky. Je to investícia do zdravia a nekupuje sa to na rok. A ak už za to dáš viac peňazí, odporúčam to vyskúšať priamo u predajcu, aby ti sedela. Lebo teda vracať sedačku do eshopu nie je úplne najpohodlnejšie (ahoj Fito
). Ikea má dobré stoličky v pomere cena/výkon (MARKUS, JÄRVFJÄLLET). Alebo teda keby si našiel niečo u mimozemšťana, ozvi sa mi.
Fito teraz kupoval stoličku, možno sa vyjadrí, čo nakoniec zobral
Všetko záleží od toho, koľko chceš investovať. Ak je na to rozpočet, za seba odporúčam nejaké zdravotné stoličky. Je to investícia do zdravia a nekupuje sa to na rok. A ak už za to dáš viac peňazí, odporúčam to vyskúšať priamo u predajcu, aby ti sedela. Lebo teda vracať sedačku do eshopu nie je úplne najpohodlnejšie (ahoj Fito
Fito teraz kupoval stoličku, možno sa vyjadrí, čo nakoniec zobral
práve že je tiež sedím v práci 8 hodín na stoličke a potom ešte keď chcem niečo na hodinku, 2, 3 polepiť tak by som niečo pohodlné chcel..koľko chcem investovať to netuším..niečo medzi 100-150E..? doteraz som mal stoličku z Jysku, bola celkom fajn..Samozrejme niečo pobehám, vyskúšam osobne posedieť..len ma tak napadlo čo máte ostatný vyskúšané a s čím ste spokojný..
Ahoj. Ja som si kúpil stoličku DX Racer King s látkovým poťahom. Keďže trávim dosť času pri pc (či už práca alebo hry) a pri modelovaní. Táto stolička je robustná, pevná, veľmi pohodlná, nastaviteľná v rôznych smeroch a s opierkou na bedrá a šiju. Je to herná stolička určená pre dlhé pohodlné sedenie pri pc. A som veľmi spokojný.
No, to som ešte zabudol dodať, že ak ti záleží na svojom zdraví, oblúkom sa vyhni takýmto pseudoherným stoličkám typu DX Racer. Ono je to možno dobre nastaviteľné a sedí sa na tom pohodlne, ale od zdravého a vhodného sedenia to má veľmi ďaleko. Za 150€ zoženieš oveľa lepšie stoličky, napríklad ten Markus z Ikey. Ale teda nejdem nikoho za každú cenu odhovárať od kúpy napríklad aj takej hernej stoličky, to je každého osobná vec. Ale keď si niečo naštuduješ o ergonómii sedenia, poobzeráš sa po firmách, kde im záleží na zdraví zamestnancov, alebo sa popýtaš fyzioterapeuta a pozrieš sa na čom sa sedia, herné stoličky to veru nebudú 
Môžem odporúčať túto stoličku Newtral https://www.kaufland.sk/product/444239721/ s adaptívnou bedrovou opierkou, mne a manželke sa na nej sedí veľmi dobre. Ale je to samozrejme individuálne, synovi veľmi nevyhovuje, ten je spokojný s touto: https://www.alza.sk/anda-seat-t-pro-2-x ... 523295.htm.
Newtral som kupoval cez https://geekbuying.com/, kde bola svojho času o cca 150 EUR lacnejšia.
Kancelárska stolička NEWTRAL s bedrovou opierkou je vybavená automatickým sledovacím mechanizmom (prvá stolička na svete), ktorý dokáže automaticky sledovať pohyb spodnej časti chrbta ľudského tela a poskytovať silnú bedrovú oporu počas celého dňa. Silu bedrovej opierky možno individuálne nastaviť, prispôsobuje sa prirodzenému zakriveniu chrbtice a pomáha zmierňovať bolesti chrbta
Newtral som kupoval cez https://geekbuying.com/, kde bola svojho času o cca 150 EUR lacnejšia.
Kancelárska stolička NEWTRAL s bedrovou opierkou je vybavená automatickým sledovacím mechanizmom (prvá stolička na svete), ktorý dokáže automaticky sledovať pohyb spodnej časti chrbta ľudského tela a poskytovať silnú bedrovú oporu počas celého dňa. Silu bedrovej opierky možno individuálne nastaviť, prispôsobuje sa prirodzenému zakriveniu chrbtice a pomáha zmierňovať bolesti chrbta
Ano.
Ja som hladal stoličku dlho, aj som nejakú nakoniec bral z eshopu, ale nakoniec som ju po týždni vrátil.
Bola to taká sieťovaná, čo spomína hore Spider.
Nevedel som si na ňu zvyknúť a bolel ma na nej chrbát.
Mne tá sieťovina nesadla, pocitovo mi na tej stoličke bola zima.
Takže vlastne stále hladám.
Zásadný problém na ktorý som narazil je ten, že máloktorá firma má nejaký showroom, kde si môžeš stoličku riadne vyskúšať.
Ja som hladal stoličku dlho, aj som nejakú nakoniec bral z eshopu, ale nakoniec som ju po týždni vrátil.
Bola to taká sieťovaná, čo spomína hore Spider.
Nevedel som si na ňu zvyknúť a bolel ma na nej chrbát.
Mne tá sieťovina nesadla, pocitovo mi na tej stoličke bola zima.
Takže vlastne stále hladám.
Zásadný problém na ktorý som narazil je ten, že máloktorá firma má nejaký showroom, kde si môžeš stoličku riadne vyskúšať.
- iconmaster | 38
- Last man standing
- Name: Peter Jankovič
Je to dobrá téma a zrejme ani tu neexistuje univerzálna rada - každý má nejaké vlastné preferencie. Keď som prečítal odpovede, tak bude to asi podobne, ako keď sa niekto spýta, že aké auto má kúpiť? No predsa červené!
Ja som mal dlho koženkovú stoličku neznámeho pôvodu, ktorá vydržala že naozaj veľa. Poťah časom stvrdol a začal praskať, a hlavne obidve lakťové opierky sa už zlomili (tie držali po kope podsedák a operadlo a boli teda stále napínané), ale kus pozinkovaného plechu z vnútra a zopár samoreziek to vyriešilo. Časom už aj plynový piest haproval (sem-tam prekvapil nečakaným spustením dole), ale konečná rana bola, keď sa jedna noha zlomila a ja som z nej vypadol
To som už mal kúpenú novú stoličku z Jysku. Vychytal som celkom dobrú akciu na stoličku TJELE. Celkom pohodlné a príjemné kreslo, s mäkkou koženkou. Už od novoty mi ale vadilo vŕzganie od "podvozku" a kĺbu pruženia. Síce niečo som v nej už odsedel, ale po dvoch rokoch sa začala lúpať horná vrstva koženky a teraz, čo ju mám tretí rok, už celý podsedák je celkom zničený.. A minule sa mi zlomila aj jedna "náprava" kolieska - našťastie, kolieska bývajú univerzálne a tú zlomenú som nahradil kolieskami zo starej stoličky. Podľa mňa nič moc životnosť, hoci musím povedať, že denne na nej odsedím celkom dosť hodín a hlavne keď častejšie robím aj z domu v posledných rokoch.
V kancelárii momentálne sedím na stoličke Kinnarps - presný typ teraz neviem, ale má to opierky rúk a je celkom rozumne nastaviteľná - dá sa polohovať nielen sklon chrbtovej opierky, ale aj jej výšku hore-dole, takisto podsedák sa dá posúvať dopredu a dozadu, ako na aute, lakťové opierky sa dajú takisto polohovať do výšky aj prisúvať k sebe. Na začiatku mi to pripadalo, že celá stolička je akosi úzka, ale zrejme je to úmysel - núti človeka sedieť pekne rovno a nie krížom-krážom.
Tiež v niektorých zasadačkách bývajú stoličky s tou sieťovinou na opierke, ale zatiaľ ani ja som tomu neprišiel na chuť. Ale možno je to len sila zvyku..
Každopádne aj mňa zaujímajú vaše recenzie a skúsenosti so stoličkami. A kľudne dávajte linky na konkrétne typy, ako niektorí kolegovia, nech sa na to kukneme.
Ozaj, je tu marec - dáme to ako tému mesiaca, alebo ste sa k tomu už všetci vyjadrili?
Ja som mal dlho koženkovú stoličku neznámeho pôvodu, ktorá vydržala že naozaj veľa. Poťah časom stvrdol a začal praskať, a hlavne obidve lakťové opierky sa už zlomili (tie držali po kope podsedák a operadlo a boli teda stále napínané), ale kus pozinkovaného plechu z vnútra a zopár samoreziek to vyriešilo. Časom už aj plynový piest haproval (sem-tam prekvapil nečakaným spustením dole), ale konečná rana bola, keď sa jedna noha zlomila a ja som z nej vypadol
To som už mal kúpenú novú stoličku z Jysku. Vychytal som celkom dobrú akciu na stoličku TJELE. Celkom pohodlné a príjemné kreslo, s mäkkou koženkou. Už od novoty mi ale vadilo vŕzganie od "podvozku" a kĺbu pruženia. Síce niečo som v nej už odsedel, ale po dvoch rokoch sa začala lúpať horná vrstva koženky a teraz, čo ju mám tretí rok, už celý podsedák je celkom zničený.. A minule sa mi zlomila aj jedna "náprava" kolieska - našťastie, kolieska bývajú univerzálne a tú zlomenú som nahradil kolieskami zo starej stoličky. Podľa mňa nič moc životnosť, hoci musím povedať, že denne na nej odsedím celkom dosť hodín a hlavne keď častejšie robím aj z domu v posledných rokoch.
V kancelárii momentálne sedím na stoličke Kinnarps - presný typ teraz neviem, ale má to opierky rúk a je celkom rozumne nastaviteľná - dá sa polohovať nielen sklon chrbtovej opierky, ale aj jej výšku hore-dole, takisto podsedák sa dá posúvať dopredu a dozadu, ako na aute, lakťové opierky sa dajú takisto polohovať do výšky aj prisúvať k sebe. Na začiatku mi to pripadalo, že celá stolička je akosi úzka, ale zrejme je to úmysel - núti človeka sedieť pekne rovno a nie krížom-krážom.
Tiež v niektorých zasadačkách bývajú stoličky s tou sieťovinou na opierke, ale zatiaľ ani ja som tomu neprišiel na chuť. Ale možno je to len sila zvyku..
Každopádne aj mňa zaujímajú vaše recenzie a skúsenosti so stoličkami. A kľudne dávajte linky na konkrétne typy, ako niektorí kolegovia, nech sa na to kukneme.
Ozaj, je tu marec - dáme to ako tému mesiaca, alebo ste sa k tomu už všetci vyjadrili?
Ja k téme len krátko.
Keď som sa nasťahoval do domu v roku 2012, kúpil som si do pracovne Markusa z IKEY. Vtedy bol podsedák aj operadlo na hornej časti z koženky. Sedenie bez problémov, aj keď musím skonštatovať, že ja sa málokedy opieram, takže sa časom aj tak hrbím. Ale aj tak si myslím, že vzhľadom na pomer "cena/výkon" je to dobrá stolička. A dá sa vyskúšať v obchode. Využívaná bola veľa, vrátane použitia ako kolotoča mojimi deťmi. Práve preto mi ježiško tento rok doniesol nového Markusa, čiže predošlá vydržala 11 rokov, čo je slušné. A to som ju menil len kvôli tomu, že koženka začala asi dva roky dozadu opadávať a už bola vysedená. Konštrukcia bole v poriadku, napriek tomu, že moja tiaž je 1,03kN. Uvidíme, koľko vydrží nová, urobili tam drobné zmeny. Navyše som ale uvítal, že nová má látkový poťah namiesto koženky, na starej som mal tenký vankúš, aby sa mi nepotila (...doplnte si podľa vlastného uváženia)...
Švo.
Keď som sa nasťahoval do domu v roku 2012, kúpil som si do pracovne Markusa z IKEY. Vtedy bol podsedák aj operadlo na hornej časti z koženky. Sedenie bez problémov, aj keď musím skonštatovať, že ja sa málokedy opieram, takže sa časom aj tak hrbím. Ale aj tak si myslím, že vzhľadom na pomer "cena/výkon" je to dobrá stolička. A dá sa vyskúšať v obchode. Využívaná bola veľa, vrátane použitia ako kolotoča mojimi deťmi. Práve preto mi ježiško tento rok doniesol nového Markusa, čiže predošlá vydržala 11 rokov, čo je slušné. A to som ju menil len kvôli tomu, že koženka začala asi dva roky dozadu opadávať a už bola vysedená. Konštrukcia bole v poriadku, napriek tomu, že moja tiaž je 1,03kN. Uvidíme, koľko vydrží nová, urobili tam drobné zmeny. Navyše som ale uvítal, že nová má látkový poťah namiesto koženky, na starej som mal tenký vankúš, aby sa mi nepotila (...doplnte si podľa vlastného uváženia)...
Švo.
Galéria Švo
Večný začiatočník...
Večný začiatočník...
mám už pár rokov MARKUS z IKEA a na sieťku si hodím v prípade potreby župan, keď mi je zima, bočné opierky som rucil do škarpy
žasnem, už sa ničomu nedivím, len tíško žasnem (som zrelý na antidepresíva)
[b]na mierku sa nestažuje, mierka sa mení[/b] a radšej napchám prachy do modelov pod postel, ako potom niekomu na aukre do krku
[align=right][url=http://www.papermodelers.sk/viewtopic.php?f=15&t=3725&p=70971#p70971]pár pomôcok[/url][/align]