Děkuji za ohlasy, přátelé! Je to pro mne velká motivace.
Začala jsem budovat hlavní kajutu na RC a modelovat první ozdoby. Jako první přišel na řadu erb krále Jiřího II., který jsem trochu stylizovala, aby se pěkně vešel pod okna a také aby byly všechny jeho detaily co nejvíc čitelné. Oproti SoS 1/90 je tahle sochařina v měřítku 1/40 lahoda a výsledek úplně někde jinde.

Jsem ráda, že jsem dala na rady Kpt. Jirky a šla do tohoto měřítka; klidně by to sneslo ještě větší, tak 1/30....

Ale i přesto jsem spokojená a detaily se mi dělají mnohem líp.

Dotáhla jsem ještě několik elementů výzdoby a nyní přijde na řadu barevná úprava.

A zde je erb již v barvách s dokončenými detaily - bylo potřeba ho upravit, aby vše zůstalo čitelné, byť měřítko 1/40 umožnilo mnohem lepší propracovanost, než tomu bylo u předchozích 1/90.

Postupně kompletuji detaily na čelní stěně hlavní kajuty, jsou vsazeny základní rámy oken a dveří, na něž ještě přijdou další. Skla oken budou z plexi a budou přesně vsazena mezi vnější a vnitřní rám, tudíž je nebude třeba ani lepit. U RC bude interiér kajut velmi detailně propracovaný a jen dokonale čistá okna umožní nerušený pohled dovnitř. Konečně vysvitlo sluníčko, tak jsem udělala pár nových fotek za lepšího světla: