TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ
LINK NA VLAKNO TOŤ
ROYAL CAROLINE 1749 /DORIS/ 1:40
Moderator: Fito
Re: ROYAL CAROLINE 1749 /DORIS/ 1:40
Doris, to je genialne! Nadherna praca, velka ucta!
Per aspera ad astra!
Veľmi obdivujem tvoju prácu! Vždy po vzhliadnutí mi to dodá trochu šťavy a príjemne naladí 
Nie je dôležitý cieľ, ale cesta.
Off topic: Každý deň si rozbalím pomôcky, vytiahnem šmikajdu, zapnem PC, pozriem forum, zbadám tvoje príspevky a všetko poskladám naspäť....asi budem musieť vymyslieť iný postup.
Ale nie to som iba srandoval, super práca, vždy poteší oko, sledujem a teším sa na každučký nový postup, každé foto -
Royaloakmin | --
- Name: Fred
Hi Doris, the pet dog is just the right touch!
Nádhera Doris, ako vždy, ´škoda, že sem nedávaš toľko fotiek ako na MF ( ale tam ju na druhej strane staviate TRAJA
)
Jano
Jano
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe
Děkuji za všechny komentáře, přátelé, je mi ctí a potěšením, že moji práci takto hodnotíte.
Na Modelforu mám větší paralelku ohledně stavby RC, ale snažím sé vše podstatné dávat i sem, ať můžete sledovat průběh stavby i tady.
Royaloakmin: Thank you! This was an idea -I suppose the royal family had dogs as pets also on a voyage.
Nyní jsem se od modelování figurek opět vrátila ke konstrukci lodního trupu a dokončuji záď a boční galerie.
Dolní část a zastřešení obou galerií budu realizovat později, až bude hotov vnitřek a toalety....

Přibývají ozdobné lišty, které jsem vytvořila spojením různých profilů ze dřeva ovocných stromů. Nemám žádné speciální nářadí, profily vyrábím ručním broušením pomocí smirku nebo diamantových pilníčků. Dosud jsem na modelech dělala jen jednoduché hladké lišty, ale tohle, byť je pracnější, vypadá mnohem líp.

Nyní jsem se před nepřízní počasí schovala do kajuty a v pohodlí a teploučku pokračuji s tvorbou výzdoby. Modurit jsem tentokrát pekla za pomocí horkého vzduchu při teplotě cca 160°C, čímž získal tmavý odstín. Při zlacení pak vznikal zajímavý kontrast vůči tmavému podkladu.

Na Modelforu mám větší paralelku ohledně stavby RC, ale snažím sé vše podstatné dávat i sem, ať můžete sledovat průběh stavby i tady.
Royaloakmin: Thank you! This was an idea -I suppose the royal family had dogs as pets also on a voyage.
Nyní jsem se od modelování figurek opět vrátila ke konstrukci lodního trupu a dokončuji záď a boční galerie.
Dolní část a zastřešení obou galerií budu realizovat později, až bude hotov vnitřek a toalety....

Přibývají ozdobné lišty, které jsem vytvořila spojením různých profilů ze dřeva ovocných stromů. Nemám žádné speciální nářadí, profily vyrábím ručním broušením pomocí smirku nebo diamantových pilníčků. Dosud jsem na modelech dělala jen jednoduché hladké lišty, ale tohle, byť je pracnější, vypadá mnohem líp.

Nyní jsem se před nepřízní počasí schovala do kajuty a v pohodlí a teploučku pokračuji s tvorbou výzdoby. Modurit jsem tentokrát pekla za pomocí horkého vzduchu při teplotě cca 160°C, čímž získal tmavý odstín. Při zlacení pak vznikal zajímavý kontrast vůči tmavému podkladu.

Doris
Na řadu přicházejí zadní okna. Je to poměrně náročná práce na přesnost a hlavně čistotu. Dvojice oken na levé straně je zhruba dokončena, zítra doladím pravou stranu a pak se obloží i interiér. Vytvořila jsem si pomocné šablony, které umožní přesné napasování jednotlivých dílů. Během další práce budou okna zakryta, skla musí zůstat ve 100% stavu a čistá.

Zde jsou již okna na zádi RC dokončena a nyní se může směle začít s výzdobou. Spousta práce mne čeká i v interiéru, kde to zatím vypadá nevzhledně. Kabeláž k osvětlení bude kompletně skryta pod panely. Brzy se nainstalují i LEdky k lucernám.

Zde jsou již okna na zádi RC dokončena a nyní se může směle začít s výzdobou. Spousta práce mne čeká i v interiéru, kde to zatím vypadá nevzhledně. Kabeláž k osvětlení bude kompletně skryta pod panely. Brzy se nainstalují i LEdky k lucernám.

Doris
Nádherné! Ako vždy! 
To je umenie vysoké kalibru. Pozerám sa na dlhú dobu, a ja som veľmi ohromený V dôsledku toho vedomosti a techniku.
Pozdrawiam z Polski
Je mi ľúto, ja používam Google Translator
Pozdrawiam z Polski
Je mi ľúto, ja používam Google Translator