TEST UPGRADE FORA
LINK NA VLAKNO TOŤ

ROYAL CAROLINE 1749 /DORIS/ 1:40

Moderator: Fito

DORIS | --
Name: Doris

Re: ROYAL CAROLINE 1749 /DORIS/ 1:40

Postby DORIS » 08 Nov 2012 14:56

Děkuji za ohlasy, přátelé, moc si toho vážím!
Vincent: Také pozdravuji do Polsky! Klidně můžeš psát svým rodným jazykem, polsky rozumím bez problému. :)

Začala nejhezčí část práce na RC - výzdoba.
benediktv: Děkuji za pochvalu a přání!
Ke zlacení používám barvy Testors, které mají hodně věrohodný odstín, a i když je to syntetika, ryhle zasychá. Tak jsem to během hodiny mohla nahodit na model. Zatím je výzdoba bez patiny, ale na tu také dojde....
Image
ImageImageImageImageImageImageImage

Dokončila jsem šestici karyatid, které budou zdobit sloupky mezi okny.
Image
Prostor pod soškami na zádi bude ještě upraven, aby více odpovídal předloze. Připravuji i ozdobné lišty, jež budou lemovat podstavce pod bočními sochami.
Image
ImageImageImageImageImageImage
Doris

DORIS | --

Postby DORIS » 08 Nov 2012 15:00

Jedna z nejnáročnějších částí výzdoby:
Image
Image
ImageImageImage
Přináším nové fotky, jak jsem si pohrála s výdobou na zádi.
Image

Chybí už pouze erb a několik detailů, které zatím na horním panelu zrcadla chybí. Erb bude s velkou pravděpodobností v reálných barvách. :idea:

Image
Image
ImageImageImageImageImageImageImageImage
Doris

DORIS | --

Postby DORIS » 08 Nov 2012 15:01

Horní panel zrcadla jsem doplnila o erb - oproti většině modelů jsem ho na své RC udělala barevný. Nemám sice přesné a podložené informace, že tomu tak bylo i v reálu, nicméně předpokládám, že když je na přepážce hlavní kajuty erb barevný, pravděpodobně tomu mohlo být stejně i na zádi. Musela jsem trochu upravit a zredukovat některé detaily erbu kvůli menšímu prostoru mezi sochami; ještě budu dělat drobné úpravy, aby byl výsledek lepší.

Image

Dále jsem dokončila střední část zrcadla, kde jsem vymodelovala sochu královny. Prostor za ní byl rovněž dokončen a začištěn + doplnila jsem černé lišty pod okny, aby karyatidy nebyly ve "vzduchoprázdnu".
Image
Image

Pracuji na dalších dvou sochách, které jsou po stranách zrcadla. Po upečení dodělám jejich zadní část a upravím tvar dle předlohy. Převádět 2D na 3D je někdy docela fuška, ale co, aspoň můžu trochu zapojit kreativitu.... :)

Image
Image

Výzdoba na zádi již nese patinu zašlé doby, dle mého názoru nyní vypadá lépe a přirozeněji:
Image
ImageImageImage
Doris

Tomáš | 53
Name: Tomáš

Postby Tomáš » 09 Nov 2012 10:04

Majstrovské dielo ...

Jano 100 | 56
Pán plachetníc
Name: Jano

Postby Jano 100 » 09 Nov 2012 12:19

Doris sa stále prekonáva. Klobúk dole, sánka dole....ešte neviemčo dole.... :victory:

Jano

BTW: Doris, a čo ostatné šify......v špajzi .......:bad smile:
Lepenia sa nebojte, na počet dielov nehľaďťe

maťko85 | 40
Name: Martin Hašlar

Postby maťko85 » 10 Nov 2012 11:28

A je to tu zase :P . Ne, fakt nádherná práce, je radost se na to koukat. Jen tak dále :victory: .

DORIS | --

Postby DORIS » 11 Nov 2012 17:49

Srdečně Vám děkuji za pochvaly, přátelé, je to skvělá motivace k dalšímu snažení a hledání nových cestiček k lepším výsledkům.
To Jano: Ostatní modely jsem raději nechala "u ledu", soustředím se nyní pouze na RC. Hodně mne ta stavba vtáhla a práce na výzdobě je silně návyková. :P I když je to někdy fuška, k RC mám hodně kvalitní plány a to je pak jiná práce, než improvizovat, jako jsem třeba musela při stavbě SoS. Kvalitou provedení je už nyní jasné, že ho RC překoná. Pořád se učíme.... :)

Dokončeny další sochy na zádi, chybí už pouze dvě menší figurky v dolní části.
Image
Podstavce pod sochami jsou zatím na zkoušku, pravděpodobně vyrobím lepší a přesnější dle origo plánů.
ImageImageImageImageImageImageImageImage
Image

Zde je výzdoba na zádi už definitivně dokončena a krom retuší jest hotovo. Kormidlo a lucerny přijdou na řadu mnohem později. Nyní se opět přesunu do interiéru zadní kajuty.
Image Image
Doris

Royaloakmin | --
Name: Fred

Postby Royaloakmin » 18 Nov 2012 23:35

Hi Doris, that is a very elegant privy!

DORIS | --

Postby DORIS » 02 Dec 2012 19:13

Thank you Fred! I love this hobby very much.

A jedeme dál, pokračuji se zkrášlováním interiéru zadní kajuty, kde obkládám stěny a připravuji nosníky, na nichž spočne paluba. Zde je nutné pracovat s absolutní přesností, protože jakékoliv spáry a neplechy se výrazně ukážou, když model osvětlím. Zlacená výzdoba bude zkrášlovat obklady z trojího druhu dřeva, jako jsem již zrealizovala na bočních panelech.
Image
ImageImageImage

Díky eliminaci zástěn (které měly v galeriích oddělovat toalety) je skrze boční galerie krásně vidět dovnitř... :)

ImageImage

ImageImageImageImageImage

Protože jsem od počátku nebyla spokojená s výzdobou horní části zrcadla kvůli nesouměrnosti, upravila jsem pravou stranu, aby byla dolní část ve stejné výšce jako koníci vlevo. Docela piplačka...., ale vzhledem k výsledku té práce nelituji.
Image
ImageImageImageImageImageImage
Doris

DORIS | --

Postby DORIS » 02 Dec 2012 19:15

Zadní kajuta je konečně uzavřena a připravena pro honosnou výzdobu. Ozdobná skříňka zakryla štěrbinu s kabeláží elektroinstalace a král s královnou zvědavě zkoumají, co je uvnitř šuplíků.....
Image
ImageImageImageImageImage
A začínáme zdobit.... :P Vše modeluji z moduritu pomocí špičaté pinzety, vypsané propisky a svých jemných prstů. Po vypálení v troubě ( cca 150°C) se provede nátěr zlatou barvou Testors/enamel a po hodině zasychání na topení už je možné jednotlivé díly umístit do kajuty. Některé ozdoby lepím pomocí laku a v případě úpravy je možné je snadno sundat.

Image
ImageImageImageImage
Image
Doris

Return to “Námorná technika // Watercrafts”